Verwarmen werkplaats

Hoi allen.

Vorig jaar heb ik een werkplaats gemetst van 75m2 open tot in de nok en voorzien van dubbel glas en en geïsoleerd dak van 7 cm pur. Nu heb ik ongeveer 9kw nodig om te verwarmen tot 16 gr bij -8 volgens mijn berekeningen. Nu ga ik de aardgas leiding door trekken van onze woning naar de werkplaats. Maar ik twijfel Hoe ik de zaak best verwarm. ofwel met radiatoren en een cv condensatieketel of met een hetelucht verwarmer het type met een Schouw naar buiten en thermostaat. het voornaamste is het vocht buiten te houden zodat er geen condens in de garage kan gevormd worden. en tijdens weekend wat warmer om te sleutelen. Alle tips zijn welkom. Groeten

Reacties

Met hoge plafonds is het veel beter om voor vloerverwarming te kiezen. 

Een vloer op bijvoorbeeld 22 graden is erg comfortabel en kan geen hoge temperaturen tegen het plafond veroorzaken.

Met een hetelucht blazer blijft de vloer oncomfortabel koud en wordt het plafond zinloos heet.

Vloerverwarming zal niet lukken in mijn werkplaats aangezien er gepolierde beton ligt. Uitbreken is onmogelijk en er ligt ook geen vloer isolatie het is en blijft een werkplaats. sowieso te weinig isolatie voor vvw.

Volgens mij is in uw geval de meest economische en praktische oplossing een muurconvector op gas. Eén van rond de 9 kW als de warmte niet overal dezelfde moet zijn, en anders twee van rond de 4,5 kW. 

Bedankt voor de tip. Dit kan ook gecombineerd worden met een thermostaat vermoed ik?

Die toestellen hebben praktisch allemaal een thermostatische regelknop.