klopt het dat noren veel celit gebruiken als onderdak ?

een kennis heeft enkele jaren geleden celit (4d ? ) als onderdak gebruikt ( geen klachten ). nu was hij vorig jaar in noorwegen en heeft er op gelet en beetje rondgekeken en gevraagd en volgens hem kennen ze dat daar niet eens ... wel soms gewoon osb, massieve latten en zeildoek als onderdak . worden wij er hier ingeluisd door marketing ?

ikzelf start binnen enkele maanden met ruwbouw en zou het gebruiken omdat ik denk dat het extra geluidsbuffer is .

Reacties

Wat is je vraag juist?

Waarop zouden noren veel houtvezel onderdak gebruiken?

En? Als de noren het niet zouden gebruiken maakt dat het product dan slechter? Worden wij daarom dan bedrogen ? Neen toch !

Ik vindt het alleszins een schitterend product om als onderdak te gebruiken, zelfs al zou de rest van de wereld het niet gebruiken.

dert schreef:
...

ikzelf start binnen enkele maanden met ruwbouw en zou het gebruiken omdat ik denk dat het extra geluidsbuffer is .

Als geluidsremming belangrijk is, je architect een opbouw laten voorstellen die de geluidsdichtheid haalt die jij wil. Het heeft weinig zin op 1 onderdeel te focussen. Het hele plaatje moet kloppen.
Je moet over eigenschappen van iets niet 'denken' ; je moet een berekening hebben die zegt dat het realistisch is dat je kan halen wat je wil.

Walter

De celit platen worden geproduceerd door hunton, een Noors bedrijf.
Dus ik snap je vraag niet goed.

produced by
Hunton Fiber AS
Postboks 633
NO-2810 Gjøvik
and produced in the manufacturing plant
Hunton Fiber AS
Niels Ødegaards gate 8
NO-2810 Gjøvik

Als je twijfelt tussen een houtvezelplaten onderdak ( celit, steico, gutex pavatex,...), of folie, zeker houtvezel nemen. Iets duurder maar geluidsdempend, verstijfd uw dak, minder delicaat op doortrappen bij plaatsing pannen etc.

Beste dert,

Fijn om horen dat u het Celit verhaal helemaal terug naar Noorwegen gebracht hebt hebt.

Ik ben de productverantwoordelijke voor Celit. Ik denk dat ik weet waar bovenstaande vraag zijn oorsprong vindt, dus ik geef even verduidelijking:

Celit wordt in Noorwegen geproduceerd door Hunton Fiber voor de (belgische) firma Isoproc. Celit sinds 1991 op de markt, en wordt voornamelijk verkocht in België, Nederland en Duitsland. Celit is een product van Isoproc, en is een doorontwikkeling van producten die Hunton sinds 1967 produceert (houtvezelplaten met toevoeging van bitumen). Specifiek aan Celit is vooral de geoptimaliseerde tand- en groefverbinding.

Wanneer we vertellen over de voordelen van Celit (wat ik op dit forum niet ga doen, dit is niet de plaats om reclame te maken), en we hebben het over de voordelen van bitumen t.o.v. andere toevoegstoffen zoals parafine of latex, dan gaat dat o.a. over de duurzaamheid en waterbestendigheid op heel lange termijn, die het gevolg zijn van het gebruik van bitumen. In dat kader verwijzen we naar onze 26 jaar ervaring met Celit in België, en soms ook naar Scandinavië, waar platen van dezelfde familie al sinds 50 jaar ingezet worden. We zijn heel trots op de in de praktijk bewezen duurzaamheid van onze materialen, dus we kunnen er moeilijk over zwijgen...

In Scandinavië gaat u geen onderdak- of wandbeschermingsplaten vinden onder de naam Celit. Die kennen ze daar niet. Maar informeer eens naar houtvezelplaten met toevoeging van bitumen, zoals Hunton Sarket, Hunton Windtight of Hunton Bitrock, en u gaat al meer respons krijgen. Deze platen zijn, wat hun samenstelling betreft, erg gelijkaardig aan Celit. Indien u wil, kunnen we u ook wel referenties in Scandinavië geven.

En ja, Celit wordt dikwijls gebruikt omwille van zijn akoestisch dempende eigenschappen. Maar wat Walter zegt, klopt zeker: wanneer het over akoestiek gaat, laat je best heel de opbouw bekijken.

Hopelijk is uw vraag bij deze beantwoord. Voor meer info, neem gerust een kijkje op onze website.

Christoffel