Elektische boiler instellen met zo weinig mogelijk verbruik?

Wij zijn van plan een elektrische boiler van 200L te plaatsen voor SWW.

Heeft het zin (op vlak van verbruik) om deze slechts bepaalde uren per dag te laten werken?

Bijvoorbeeld vanaf 6u tot 9u en van 18u tot 21u ipv non-stop.

 

Reacties

Neem een elektrische doorstromer, die werkt alleen als er daadwerkelijk SWW getapt wordt, geen stilstandsverliezen en geen gedoe met Legionella. Doe er een waterbesparende douchekop bij van maximaal 5 liter per minuut en je hebt een goedkope en relatief zuinige SWW-voorziening.

Wat uw vraag betreft zou ik willen zeggen dat dit afhangt van het gebruik van dag/nachtstroom en/of het gebruik van zonnepanelen.

Bedankt voor de tip.

Hoeveel liter warm water heb je met zo een doorstomer (genoeg voor een bad)?
Heb je soms een merk/model dat ik eens kan bekijken?

Met een elektrische doorstromer kun je zelfs een 5 persoons jacuzzi vullen, dat ding blijft SWW produceren zolang er stroom en water beschikbaar is. Stiebel Eltron heeft van de doostroomboilers die op krachtstroom werken en 12 liter per minuut geven, ofwel 10-12 minuten om een bad te vullen.

@ Ingir

Wat voor elektrische aansluiting heb je dan nodig en wat gaat dit kosten vanaf 2019?

Want 12 liter water per minuut op warmen van 10 naar 40° gebruikt heel veel energie in een korte tijd.

12 L * (40-30)° * 60 min * 1.024 W/°L = 22118 Watt oftewel 22 KW, Bij 3 fase heb je al een zekering van 32A nodig alleen voor je water. Dus geen TV kijken tewijl iemand een douche neemt, heeft men dan een aansluiting nodig van 63A en 400V?

Een doorstromer is wel heel wat gevoeliger aan kalk dan een boiler. Heb je heel hard water, dan zou ik er niet aan beginnen ofwel een ontharder zetten.