Eigenaar, koper of huurder? Geef je mening over de 'Woningpas' - Een onderzoek voor de Vlaamse overheid.

In de toekomst krijgt elke woning een Woningpas. Dat is een online 'paspoort' van een woning. Je krijgt dan als eigenaar, koper of huurder toegang tot nuttige informatie over de woning. U kunt ook zelf eigen informatie toevoegen (bv. facturen van investeringen, plannen, onderhoudsattesten...). Alle belangrijke gegevens, documenten en attesten zullen dan op één plaats te vinden zijn.

Jij kunt nu zelf mee bepalen hoe de Woningpas eruit zal zien door je mening te geven.

Vul hier de vragenlijst in. (10 minuutjes)
Dit kan tot en met 11 januari 2017

De Woningpas is een initiatief van het Vlaams Energieagentschap, Ruimte Vlaanderen, Wonen-Vlaanderen en OVAM.

Alvast bedankt!
Evelyn De Kesel - User Researcher bij AGConsult

Reacties

Kan het iets concreter . Wie kan de gegevens die je opgeeft voor je woningpas allemaal inzien , wordt de woningpas verplicht ...

Als eigenaar beschik ik over alles wat ik zinvol vindt en zie geen enkele meerwaarde aan een platform dat dit allemaal registreert finaal heeft de overheid toch alle plannen , bouwtoelatingen etc ?????

 

Jullie spreken jezelf tegen. 

Als eigenaar moet ik alle informatie opzoeken en toevoegen aan dat platform omdat dat het mij gemakkelijker maakt en tijd bespaart in mijn zoektocht? Als ik alles moet bijeenzoeken voor de overheid heb ik de info al en kan ze dan ook persoonlijk voor mij opslaan. De enige meerwaarde lijkt me te zijn voor de overheid (en eventueel derden) die dan alles weet over mijn woning wat ik sowieso al zelf wist. Zo klinkt het natuurlijk iets minder leuk en meer "Big Brother" achtiger maar het blijft net hetzelfde (in iets helderder bewoordingen voor de eigenaars). 

Vind het persoonlijk ook nogal een groot Big Brother gehalte hebben, en zie er totaal geen meerwaarde in.

Alweer een instrument waarmee de overheid  ons wil controleren, en vroeg of laat op wil afrekenen.

Ik meen me iets te herinneren dat bij de discussie hierover vooral het voordeel voor de potentiële huurder of koper werd benadrukt. Als je als eigenaar al over alle info beschikt, lijkt het voor die niet echt een aanwinst tenzij dat alle info op één plaats kan terug gevonden worden.

Maar inderdaad, wie kan wat inzien ?

tenzij dat alle info op één plaats kan terug gevonden worden.

Uw eigen pc, toegankelijk met je eigen wachtwoord? Meer moet dat niet zijn. 

OK, maar op mijn PC bvb. staan er 10000den bestanden. En ik probeer nog aan logisch bestandsbeheer te doen. Maar bij heel velen is dat minder of zelf niet logisch geklasseerd. Probeer dan nog maar iets terug te vinden.

En dan heb ik nog niet eens gesproken over een harde schijf die crasht en alle data die je daardoor kwijt bent.

Harde schijf? Dat is (bijna) iets van het verleden. USB, SSD, Cloud (theoretisch want daar blijf ik ook weg). Voor iedereen beschikbaar. 
En iemand die in zijn eigen bestanden zijn weg niet meer vindt kan beter even gaan opschonen. 

Nou mij niet gelaten. Zolang ze het niet verplichten doet iedere (goed)gelovige ermee wat hij wil of denkt te moeten doen. Als ze het verplichten weet ik hoe laat het is. Hun slimme meter (nog zo'n natte droom met een mooi rammelend verhaaltje achter) er nog aan koppelen en ze weten hoe je thuis leeft en vervolgens op weg naar je werk hun ANPR camera's je traject laten volgen en een gps signaaltje (onder het mom van een km heffing) en BB is een feit.  In de "goedheid" van de Vlaamse overheid geloof ik al lang niet meer na wat ik de laatste 4 jaar zoal ben tegengekomen. En dat privacy iets uit het verleden is weet ik ondertussen ook wel. Maar daarom moet ik er nog niet blindelings in mee gaan. Als er genoeg in meedraaien "vergeten" ze mij misschien wel of zien ze me over het hoofd in hun massa data. :-)
Ondertussen behartig ik mijn eigen zaken wel, beter dan het geklungel van de Vlaamse administratie. Die weten nog niet hoe ze mijn belastingsbrief en aanslag onroerende voorheffing volgens hun eigen regels goed moeten berekenen noch hoe ze deze tijdig verwerkt moeten krijgen. Laat staan alle administratie van alle woningen in Vlaanderen goed gaan beheren. 

 

IvoB schreef:

Harde schijf? Dat is (bijna) iets van het verleden. USB, SSD, Cloud. Voor iedereen beschikbaar. 

Nu overschat je toch wel veel mensen. Een SSD hebben veel mensen nog niet eens van gehoord. En een SSD is eigenlijk ook niet meer dan een harde schijf. Alleen is dat zeg maar een grote USB en is dat flash-geheugen.Terwijl de 'klassieke' harde schijf werkt op basis van optisch geheugen. Bovendien mag ik toch hopen dat je 'harde schijf' gepartioneerd is en dat je een drive hebt voor software en een andere drive voor data. En heb je bovendien nog back-ups en draaien dingen in RAID. En een Cloud is leuk, maar waar vind je een cloud die voor mij x aantal honderden GB's gratis ter beschikking stelt ?

Quote:

En iemand die in zijn eigen bestanden zijn weg niet meer vindt kan beter even gaan opschonen. 

Wel, als dat er zoveel zijn als bij mij, mag je het woord 'even' al weglaten

Quote:

Hun slimme meter (nog zo'n natte droom met een mooi rammelend verhaaltje achter) er nog aan koppelen en ze weten hoe je thuis leeft en vervolgens op weg naar je werk hun ANPR camera's je traject laten volgen en een gps signaaltje (onder het mom van een km heffing) en BB is een feit.  In de "goedheid" van de Vlaamse overheid geloof ik al lang niet meer na wat ik de laatste 4 jaar al zoal ben tegengekomen. En dat privacy iets uit het verleden is weet ik ondertussen ook wel.

Ach, eigenlijk hebben ze die data toch al

Quote:

of zien ze me over het hoofd in hun massa data. :-)

jammer genoeg bestaat er zoiets als datamining

Nu overschat je toch wel veel mensen

Zeker niet. Veel zullen er ook blijgezind die vragenlijst invullen. Mij niet gelaten. De massa is mijn wolkendek. :-)
Maar ze moeten niet afkomen dat ze niet gewaarschuwd waren. 

...en een Cloud is leuk, maar waar vind je een cloud die voor mij x aantal honderden GB's gratis ter beschikking stelt ?
Je moet wel in de context blijven. Dit was één voorbeeld om aan te geven dat er nu meer mogelijkheden zijn dan een kwetsbare mechanische harde schijf. De meeste mensen gebruiken idd zelfs niet zo iets simpel en ontonbeerlijk als een externe back up. En ik denk ook niet dat de Vlaamse overheid je gigabytes gratis opslaggeheugen ter beschikking gaat geven. Uiteraard alleen de data waar zij iets mee zijn en ter beschikking kunnen stelllen aan derden. Het is in deze context dat mijn reactie dan ook was. De ruimte die de overheid je ter beschikking wil stellen krijg ik gestockeerd (en exclusief toegankelijk) op de goedkoopste USB stick (bij wijze van spreken). Dat ze op een ander dan maar aan mining gaan doen. 

Ach, eigenlijk hebben ze die data toch al
De meeste mensen zijn idd zeer onzorgvuldig. "Probleem" van de Vlaamse overheid is dat ze inderdaad over massa losse data beschikken maar in de praktijk totaal onbekwaam zijn om deze te kruisen wegens deels onbekwaam en deels hopeloos achterlopend in informatica en dus niet tot een (voor hun) bruikbare exploitatie van die data komen. Gelukkig maar. 
En het verhaaaltje "het is voor uw eigen veilgheid" daar moeten ze bij mij ook niet mee afkomen. De meeste mensen slikken idd heel goedkeurend een land bezet door eigen troepen geleid door enkele particraten maar hun veiligheid is daardoor in de praktijk fysiek geen cm toegenomen, integendeel. Alleen hun spaarboek zal daardoor enkele cm krimpen. 

 

 

 

IvoB schreef:

Zeker niet. Veel zullen er ook blijgezind die vragenlijst invullen. Mij niet gelaten. De massa is mijn wolkendek. :-)
Maar ze moeten niet afkomen dat ze niet gewaarschuwd waren. 

heb je die vragenlijst bekeken ? Want ik vind die eigenlijk vrij onschuldig. En nu heb je de kans om nog te gaan beïnvloeden hoe die er gaat uit zien. Voor die waarschijnlijk verplicht wordt ... je leest inderdaad verplicht.

Quote:

De meeste mensen zijn idd zeer onzorgvuldig. "Probleem" van de Vlaamse overheid is dat ze inderdaad over massa losse data beschikken maar in de praktijk totaal onbekwaam zijn om deze te kruisen wegens deels onbekwaam en deels hopeloos achterlopend in informatica en dus niet tot een (voor hun) bruikbare exploitatie van die data komen. Gelukkig maar.

Weet je dat Vlaamse Overheid de IT geoutsourced heeft naar een privëconsortium dat bestaat uit nogal bekende namen ? Daar ligt eigenlijk voornamelijk het probleem. Het is zelfs zo dat zeker een deel eigen IT'ers van de Vlaamse Overheid vaak zelf niet tevreden zijn/waren over die diensten en dat sommige IT'ers sinds een tijdje niet meer met die outsourcer werken en nu eigenlijk best tevreden zijn. Alleen gaat de modale burger niet in aanraking komen met wat zij leveren.

Het is inderdaad ook zo dat ze (deels) achterlopen op IT omdat er aan nogal wat moet beantwoordt worden qua oa. privacy, normen, ...

heb je die vragenlijst bekeken ?
Ja ik heb ze volledig doorgenomen tot he tpunt waarop ik ze moest verzenden.

Want ik vind die eigenlijk vrij onschuldig.
Nou invullen dan laar en verzenden. 

En nu heb je de kans om nog te gaan beïnvloeden hoe die er gaat uit zien. Voor die waarschijnlijk verplicht wordt ... je leest inderdaad verplicht.
Ik maak me persoonlijk geen enkele illusie dat men met mijn opmerkingen rekening zou houden als ze iets verplicht zullen maken. Als ze iets verplichten is het dan al duidelijk dat het nie tin het belang van de eigenaar/bewoner zal zijn. Dan zou het vrijblijvend moeten zijn en vult iedereen (die zich daartoe geroepen voelt) gewoon de parmameters in die hij wil vrijgeven en belangrijk vindt, niet degene die het oplegt. 

 

Het is inderdaad ook zo dat ze (deels) achterlopen op IT omdat er aan nogal wat moet beantwoordt worden qua oa. privacy, normen, ...
Het zal eerder zijn dat ieder departementje zijn eigen ding wil doen met zijn eigen budgetten zodat de prijs onnodig hoog oploopt en bijomend geen enkel systeem compatibel is met dat van een ander departement. 

Weet je dat Vlaamse Overheid de IT geoutsourced heeft
Nou eerlijkheidshalve moet ik toegeven niet geheel thuis te zijn in de IT van de Vlaamse overheid maar toevallig wel in deze van de Federale. Als je die hun eisen, deadlines en vergaderingen moet bijwonen krijg je grijze haren van de onkunde, wereldvreemdheid (op de overlegvergaderingen heerst zelfs nog de kultuur van "et pour les Flamands la même chose") en achterhaalde cultuur van die instellingen. Ik weet uit ervaring ook maar al te goed dat "privacy" daar een hol begrip is. Een beetje IT'er struint daar ongestoord door alle bestanden tot en met (verwijderd om juridische redenen). 

Maar we wijken af. Iedereen moet gewoon doen waar hij denkt zich goed bij te voelen. 
Persoonlijk voel ik me nooit goed bij iets dat verplicht is, maar dat zal wel een afwijking zijn. 

 

IvoB schreef:

Het zal eerder zijn dat ieder departementje zijn eigen ding wil doen met zijn eigen budgetten zodat de prijs onnodig hoog oploopt en bijomend geen enkel systeem compatibel is met dat van een ander departement. 

daar kan ik met 100% zekerheid op antwoorden dat dit niet zo is

Quote:

Nou eerlijkheidshalve moet ik toegeven niet geheel thuis te zijn in de IT van de Vlaamse overheid maar toevallig wel in deze van de Federale. Als je die hun eisen, deadlines en vergaderingen moet bijwonen krijg je grijze haren van de onkunde, wereldvreemdheid (op de overlegvergaderingen heerst zelfs nog de kultuur van "et pour les Flamands la même chose") en achterhaalde cultuur van die instellingen. Ik weet uit ervaring ook maar al te goed dat "privacy" daar een hol begrip is. Een beetje IT'er struint daar ongestoord door alle bestanden tot en met (verwijderd om juridische redenen). 

de Vlaamse Overheid en de Federale Overheid zijn op dat vlak, en op andere, totaal niet vergelijkbaar

Quote:

Maar we wijken af. Iedereen moet gewoon doen waar hij denkt zich goed bij te voelen. 
Persoonlijk voel ik me nooit goed bij iets dat verplicht is, maar dat zal wel een afwijking zijn. 

Ik zou het dan ook anders bekijken. Verplichten doen ze toch als ze dat willen. Los van of jij daar nu voor bent of niet.  Maar je kan nu nog wel mee gaan beslissen hoe die pas er gaat uit zien en wat daar wel of niet in moet.

Ik heb die enquete uit nieuwsgierigheid eens bekeken. Er wordt eigenlijk gewoon gevraagd per document of je dat er in wil of niet, hoe belangrijk je dat vind en met wie je dat wil delen.

Als iedereen die er echt tegen is, niets gaat doen en diegene die er voor zijn, alles toevoegen, dat willen delen met alleman en dat superbelangrijk vinden, dan is de kans reëel dat die pas net zo gaat worden als je niet wil. Als die dan nog verplicht wordt, kan je dus geen huis of appartement meer verhuren of verkopen zonder woningpas die er ook nog eens totaal niet uitziet zoals jij wil.

Als die dan nog verplicht wordt, kan je dus geen huis of appartement meer verhuren of verkopen zonder woningpas die er ook nog eens totaal niet uitziet zoals jij wil.

Ah zo iets als het verplichte EPC attest of elektriciteitskeuring bij verkoop? Buiten bijkomende kosten reële waarde nul. 

Nou ik heb die vragenlijst ingevuld. Ben benieuwd wat er finaal uit de bus komt (eigenlijk niet want dat weet ik zo al). 

IvoB schreef:

Buiten bijkomende kosten reële waarde nul. 

Dus verkoop of verhuur je zonder ? Want al is de reële waarde nul, ze blijft wel verplicht.

daar kan ik met 100% zekerheid op antwoorden dat dit niet zo is

Nou spijtig genoeg aan den lijve moeten ondervinden dat het wel zo is. Ze slagen er zelfs niet in je belastingen (in casu onroerende voorheffing wat toch een gewestelijke bevoegdheid is) correct te berekenen. En als je je dan wendt tot hun "helpdesk" (what's in a name) krijg je ze met hand en tand hun eigen wetgeving niet uitgelegd (daar zit al net zo'n papegaai met een faqdoc  voor zich als bij het eerst het beste internetbedrijf) zodat je moegetelefoneerd de hele rim ram van schriftelijk verweer (voor een simpele fout die ze zelf maken) moet volgen om na 6 maanden uiteindelijk in het gelijk gesteld te moeten worden (uiteraard zonder excuses). En zo kan ik nog wel even doorgaan. 

En daar moet ik mijn officiële stukken aan toevertrouwen? 

tot nu toe is mijn ervaring nog altijd: wat ik zelf doe doe ik beter. :-)

En het is geen excuus dat het bij de Federale overheid soms nog hemeltergender is dat het bij de Vlaamse overheid iets minder slecht mag zijn. We betalen er trouwens dubbel voor. 

IvoB schreef:

Nou spijtig genoeg aan den lijve moeten ondervinden dat het wel zo is. Ze slagen er zelfs niet in je belastingen (in casu onroerende voorheffing wat toch een gewestelijke bevoegdheid is) correct te berekenen. En als je je dan wendt tot hun "helpdesk" (what's in a name) krijgen je ze met hand en tand hun eigen wetgeving niet uitgelegd zodat je de hele rim ram van schriftelijk verweer (voor een fout die ze zelf maken) moet volgen om na 6 maanden uiteindelijk in het gelijk gesteld te moeten worden (uiteraard zonder excuses). En zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Euh, ik dacht het ging over IT-systemen die niet compatibel zijn en zo ...

Voor heel de IT van de aangesloten entiteiten is één groot raamcontract afgesloten. Nogal wat software is gemeenschappelijk. Maar uiteraard  kan iedere entiteit daarnaast nog apart aanvullende behoeften dekken.

Euh, ik dacht het ging over IT-systemen die niet compatibel zijn en zo ...

Dat had ik al rechtgezet, mijn fout. ging over de federale. 
Als Vlaanderen performanter werkt nog een extra reden om ze niet te overvoederen als het niet moet en extra voorzichtig te zijn :-).

 

Los van Vlaamse Overheid of Federale Overheid, de beslissing voor het invoeren van de Woningpas is al genomen, of je er nu voor of tegen bent. Maar je kan nog wel mogelijk bepalen hoe die er uit zal zien en wat er kan inkomen.

Als de beslissing al genomen is mag de burger over het lettertype beslissenen de kleur van de tekst maar over de essentie mag je knippen en ......buigen. Politici noemen dit inspraak ik noem dit schijndemocratie

jef-14 schreef:

Als de beslissing al genomen is mag de burger over het lettertype beslissenen de kleur van de tekst maar over de essentie mag je knippen en ......buigen. Politici noemen dit inspraak ik noem dit schijndemocratie

Dat zijn nu net dingen waarover je niet mag beslissen want alles moet sowieso in de Vlaamse Huisstijl zijn. :-)

Voor wie de enquête niet bekeken heeft, meer dan 'wil je dit attest/certificaat/... toevoegen' 'wil je de toegang daartoe geven aan huurder, koper, speciale personen zoals archi of wil je het openbaar maken voor iedereen' en 'hoe belangrijk vind je dat dit document wordt toegevoegd' heb ik niet gezien.

Dus verkoop of verhuur je zonder ? Want al is de reële waarde nul, ze blijft wel verplicht.

Uitraard niet. Gewoon zoals bij al die andere "attesten". Een "expert" onder de arm nemen die wat meegaand is en de kosten gewoon doorrekenen aan de koper/huurder. Zo'n attest is uiteraard in het belang van de koper//huurder. :-)

Zo lang je "attesten" verplicht maakt maar geen controle/gevolgen verplicht aan negatieve attesten is de waard einderdaad nul voor de koper/huurder. De enige die er iets aan heeft is de "expert" die er een inkomen aan overhoudt. 
En natuurlijk de ambtenaar die de papiermolen draaiende houdt niet vergeten natuurlijk. Je kan het idd als een soort jobcreatie zien, één van de doelstellingen van deze regering. 

IvoB schreef:

Uitraard niet. Gewoon zoals bij al die andere "attesten". Een "expert" onder de arm nemen die wat meegaand is en de kosten gewoon doorrekenen aan de koper/huurder. Zo'n attest is uiteraard in het belang van de koper//huurder. :-)

Alleen is de woningpas niet zomaar een extra attest, maar (dacht ik toch te kunnen opmaken) een bundeling van attesten die nu op allerlei verschillende plaatsen bewaard worden en dus info die de staat toch al weet van jou.

Nou van jou misschien. 
Ik heb bv. zelfs geen subsidie voor een WP aangevraagd omdat de staat er zich dan mee wou moeien. 

Maar als besluit kunnen we stellen: jij ben resoluut voor en ik resoluut tegen. Dat geeft een mooi gemiddelde voor de overheid. :-)

 

IvoB schreef:

Maar als besluit kunnen we stellen: jij ben resoluut voor en ik resoluut tegen. Dat geeft een mooi gemiddelde voor de overheid. :-)

Eigenlijk is het meer van: of het er nu komt of niet, gaat voor mij geen enkel verschil geven. Maar of ik nu voor of tegen ben, die pas komt er sowieso (en al volgend jaar komt er een eerste versie, is de bedoeling). Dus kan ik misschien beter zorgen dat die er uit gaat zien, zoals ik hoop dat die er uit ziet.

Ok, doe uw best. Ik heb ze mijn mening al gegeven. 
Dat ze er opzetten wat ze al hebben of denken te weten (als dat dan toch verplicht is).
De rest blijft, in mijn geval, lekker in de kast. Dat ze het maar komen halen. 
Wel voorzien van de nodige gerechtelijke bevelen dan en in overeenstemming met hun eigen privacycommissie.
(zolang die rechten ook niet herroepen worden in het "nationaal belang")

Typisch Vlaamsch. "Ach wat kan het mij schelen. We kunnen er toch niets aan doen". 

Zolang het enigzins leefbaar is zal ik weigeren met de kudde mee te marcheren in de richting die de verlichte herder aangeeft. 

Ivo, ik zie de meeerwaarde ook niet en vrijwillig zal ik ook niet meewerken. Mijn stelling is : in hoe minder databanken ik zit hoe veiliger ik me voel. Ik begrijp de kudde ook niet . Waarom hebben we allemaal een betaalde identiteitskaart die vervalst wordt. Er zijn andere , veiliger manieren ,  om iemand te identificeren zoals vingerafdruk. 

Voor de duidelijkheid: de woningpas is een samenwerking van het VEA, OVAM en Ruimte Vlaanderen; in hun databanken zit je toch al en ik weet niet eens of er voor de Woningpas een aparte databank komt.

ik kan me niet inbeelden dat ze zinvolle informatie over mij beschikken. Wat kan Ovam bvb over mij of mijn huis weten behalve een adres ?

jef-14 schreef:

ik kan me niet inbeelden dat ze zinvolle informatie over mij beschikken. Wat kan Ovam bvb over mij of mijn huis weten behalve een adres ?

OVAM kan een bodemattest van je grond hebben

het VEA kan een EPB/EPC-certificaat hebben van je woning

keuringsattesten voor elektriciteit, riolering, ...

de aankoopakte ligt bij het kadaster

...

Ah maken die dan al die attesten zonder dat je daar zelf van kennis hebt genomen, laat staan je huis/grond hebben
bezicht zonder dat je als eigenaar daar van op de hoogte was? 
Het zal bij mij dan toch een heel dun paske zijn. Meer een identiteitskaart van het elektronische type. 

 

Bodemattest info wordt opgevraagd via gemeentelijke databank.

Vooral goed dat mensen worden geïnformeerd mbt mogelijke asbest in de woning. Als de verplichting er komt om alle asbest tegen 2040 te verwijderen, zal dit voor een meerkost zorgen waarover kopers geïnformeerd dienen te worden.

Ik wil maar zeggen dat het op zich de bedoeling lijkt al de nodige databanken (of die nu federaal, gewestelijk, provinciaal of gemeentelijk zijn) te linken aan mekaar. En ik denk dat onderschat wordt hoeveel info over jou eigenlijk al gekend is bij de overheid. Tot op heden zat wel al die data verspreid wat voor ons eigenlijk vaak tot heel frustrerende toestanden leidde want x-aantal keer moest je dezelfde info doorgeven. Als het zo verloopt zoals de ambitie is, kan dat binnen enkele jaren op zijn minst al op Vlaams niveau tot het verleden behoren want daar wil men tegen 2020 volledig digitaal gaan met zelf maar één e-loket en één aanspreekpunt voor de burger.

"OVAM kan een bodemattest van je grond hebben"

dan moet Ovam toch een grondstaal genomen hebben en moet er een EPB /epc certificaat afgeleverd zijn etc. Het kadaster weet wie eigrnaar is van een bepaald kadasternummer. De gemeente weet of er een bouwtoelating is ( al bewezen ze recent het tegendeel) maar een centrale databank is nog iets anders. Eeen voorbeeldje hoe verhinder je dat een bouwplan gekopieeerd wordt zonder de archtect te vergoeden. Willen aalle aannemers dat hun facturen consulteerbaar zijn ?????  En neen privacy bestaat niet zoals de Russen net bewezen in de USA. Dus in hoe minder databanken ik zit des te beter

 

Tot op heden zat wel al die data verspreid wat voor ons eigenlijk vaak tot heel frustrerende toestanden leidde want x-aantal keer moest je dezelfde info doorgeven.

Mijn punt is dat alle info die de overheid over mijn woning heeft ikzelf ook al heb. En alle uitgaven en facturen die betrekking heb tot de woning en aanhorigheden en relevante data heb ik ook. Die ga ik zeker niet vrijwliig ter beschikking stellen van Bart Curieus. Ik bepaal liever zelf wie wat moet weten en daar heb ik de overheid zeker niet voor nodig. Dat ze een databank willen kan ik vanuit hun standpunt begrijpen. Maar het is geen meerwaarde voor mij. Dat ze dat een ander wijsmaken.  

" tegen 2020 volledig digitaal gaan met zelf maar één e-loket en één aanspreekpunt voor de burger" Ik mag hopen dat dit niet zal gebeuren. Gisteren raakte nog bekent via etisch hacken dat van heel wat bekende mensen : politici, ministers , zangers etc de privé telefoonnummers voor het grabbelen liggen een " foutje" in Facebook. Met alle Chinezen maar niet met den dezen !

jef-14 schreef:

" tegen 2020 volledig digitaal gaan met zelf maar één e-loket en één aanspreekpunt voor de burger" Ik mag hopen dat dit niet zal gebeuren. Gisteren raakte nog bekent via etisch hacken dat van heel wat bekende mensen : politici, ministers , zangers etc de privé telefoonnummers voor het grabbelen liggen een " foutje" in Facebook. Met alle Chinezen maar niet met den dezen !

Of het al in 2020 is of pas in 2024, het komt er wel aan.

Meer info op: https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/radicaal-digitaal