Wat is best: betere radiator of electrische verwarming in de badkamer?

Hallo

In mijn huidge oude badkamer (op langere termijn volledig te verbouwen) staat een oude convector als verwarming. Maar die geeft absoluut onvoldoende warmte. Die staat dan ook gewoon toe gedraaid.

Dus ik zoek die te vervangen. Volgens mij heb ik 2 opties:
a) ik steek een grotere deftige moderne radiator. Met meer vermogen en een thermostatische kraan.
b) ik doe verder zoals ik nu doe: met zo'n klein electrisch blazerke. Dat zet ik 's ochtend op voor het ontbijt. En na het ontbijt is het niet meer ijskoud in de badkamer. Echt warm wordt het niet met dat ding.

Wat lijkt jullie de beste oplossing? Misschien zijn er nog andere opties?

Alvast bedankt voor de tips.
 

Reacties

Hoi,

Hoe slecht krijgt die convector je badkamer niet warm? Wat haal je wel met de convertor ?

Normaal is er altijd wel een optie meer debiet door de convertor te krijgen voor meer energie afgave. Heeft hier al eens eens een technieker naar gekeken?
De convertor correct later werken zal normaal wel een hoger comfort kunnen leveren en zuiniger zijn dan je elektrische verwarming.

Zijn er nog andere wijzigingen gebeurd aan je installatie ? Bv de watertemperatuur verlaagd?

Zelf zou ik vaart zetten achter de verbouwing :-).

Walter

Uw badkamer moet toch veel warmteverliezen hebben als ge ze niet warm krijgt met een elektrische blazer. Deze moet slechts de lucht verwarmen, en niet de wanden. Hoeveel watt heeft uw blazerke? Tweeduizend watt zijn op hun plaats, maar dan moet ge de blazer misschien niet op voorhand aanzetten, enkel wanneer ge aanweziug zijt.

Gezien er een verband gepland staat (waar je hopelijk iets doet aan het warmteverlies), zou ik verder elektrisch werken. Voordeel is dat het verbruik kortstondig is.

Wil je meer comfort dan een blazer, koop een stralertje. Dit is in een badkamer veel aangenamer: geen luchtstroom tijdens het douchen/afdrogen en je bent sneller droog.

Zeker in een badkamer met koude wanden is een blazer niet echt comfortabel te noemen.