doorvoer luchtdicht en hittebestendig maken (rookkanaal dubbelwandig inox)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag hulp aub.

Wij hebben onlangs in ons HSB een rookkanaal (inox, dubbelwandig) laten plaatsen voor onze toekomstige houtkachel. De buis loopt door ons hellend dak en ons dampscherm (DB+) . De doorvoer moet niet alleen luchtdicht zijn, maar ook hittebestendig.

Ik heb het internet al afgezocht maar vind niet direct een ideale oplossing die zowel hittebestendig als luchtdicht is.

Heeft iemand een idee?

 

Grtn,

Sven

 

Reacties

Sven,

 

Wij hebben dit opgelost, door onze inox dubbelwandige schoorsteen (100mm iw. + 25mm isolatie rondom) bijkomend te isoleren met Rockwool RW 810 isolatieschalen van 60mm wanddikte.

Hierdoor wordt ons rookgaskanaal van 100mm ter hoogte van de dakdoorvoer momenteel 280mm diameter.

We hebben deze isolatie schaal nog 5cm hoger door het onderdak naar buiten laten schieten, tot tegen de loden slab van de opstand.

Aan de binnenzijde steunt deze op een Promat (brandwerende plaat), die in 2 helften rond de inox schoorsteen geplaatst is.

Deze Promat plaat is dan met hittebestendige kit afgekit tegen de inox schouw.

Zie onderstaande voor info.

Wij hebben dan alleen daar waar de buis door de isolatie gaat, bijkomend 60mm rondom geïsoleerd met rotswol, omdat wij met cellulose gaan isoleren tussen de dakconstructie.

Thx Limer!