Inbouw led en isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumbezoekers

Enkele praktische vragen rond brandveiligheid, led verlichting (inbouw) en isolatiemateriaal.

We willen natuurlijk niet meemaken dat onze woning in brand vliegt, vandaar mijn vragen.

Ons plafond is geïsoleerd met houtwol (brandklasse E) en afgewerkt met fermacell.

We hebben nog vrije ruimte tussen de fermacell en de houtwol.

Nu hadden we graag inbouw ledspots geplaatst maar we maken ons een beetje zorgen over de brandveiligheid en de brandbaarheid van het isolatiemateriaal.

Kunnen we wel inbouwspots plaatsen?

We zouden gebruik maken van thermox led inbouwdozen (http://www.helia-elektro.be/website/fl/aktuelles/produktnews/thermox_led/thermox_led.jsp) maar daar krijg je de transformator niet in.

We zouden boven de transformator een afstandshouder kunnen plaatsen (http://www.helia-elektro.be/catalogue/catalogue.do?oid=60649FDFA24317D3380013F433BBA7AA&act=showIO&forward=showProduct) om te vermijden dat de houtwol ooit op de transformator zou vallen maar weten dus niet of dat veilig genoeg is.

Alvast bedankt als iemand mij kan helpen of een oplossing weet.

 

Reacties

Niemand die houtwol in zijn plafond gebruikt en inbouwspots geplaatst heeft?

 

Anders tips zijn welkom :-)

Ik kan niet oordelen over de volledige situatie maar ik weet wel dat het belangrijk is voor leds dat die niet te warm worden (<50°C) anders gaat de levensduur sterk achteruit.

Dus toch best voldoende ruimte voorzien.

 

Bedankt voor de tip.