Opbouw dak HSB dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

vraag ivm opbouw dak. Het volgende staat er al: houten balken 18 hoog+osb plaat+daarop plaatste mijn dakwerker een eerste scherm als waterdichting/dampscherm;daarboven 15cm purplaat en dan EPDM laag. Plaats ik dan best nog een dampscherm "binnenin" de constructie?

 

groet,

 

Jeroen

Reacties

Neen, die eerste laag is reeds het dampscherm. Twee dampschermen plaatsen heeft geen zin.

Het dampscherm is tegelijk ook luchtscherm.

Het maakt je dak luchtdicht.

Het moet verbonden zijn met de luchtdichte laag van de muren (pleister of folie aan de binnenzijde van je muur)

 

Als het dampscherm bovenop je balken/platen ligt, dan moet er dus op één of andere manier een luchtdichte verbinding gemaakt worden tussen bovenkant osb en binnenkant muur.

Dit kan een strook folie zijn die onder (en rond) de balken ligt.

Als die er niet ligt, en er geen luchtdichte verbinding is, dan kan een extra folie aan de binnenkant een oplossing bieden. Deze folie moet dan luchtdicht afgewerkt worden.

Je kan dan de ruimte tussen je balken niet meer gebruiken voor leidingen (elec, ventilatie, ..) Tenzei je alle doorvoeren door de folie perfect luchtdicht afwerkt ...

 

Dirk