Elektrische verwarming VASCO woonkamer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wie heeft er ervaring met elektrische verwarming in een appartement? Ik overweeg om 2 elektrische (design) radiatoren e-panel van Vasco te plaatsen. Ik dacht aan een grote verticale en een gewone horizontale.

http://vasco.eu/nl-be/e-panel/e-panel-verticaal-vlak

http://vasco.eu/nl-be/e-panel/e-panel-horizontaal-vlak

 

Het gaat om verwarming in de living van een klein appartement. Ik ben zelf niet veel thuis, dient om 's avonds wat op te zetten

Verbruikt dit echt zo veel of is dat tegenwoordig enorm verbeterd? 

Een nieuwe CV installatie is geen optie omwille van de onmogelijheid afvoer rook via schouw. 

bedankt

Reacties

Verbruikt dit echt zo veel of is dat tegenwoordig enorm verbeterd?

 

Daar is niets aan verbeterd, verbruikt nog evenveel als vroeger. Te simpele technologie om ook maar iets aan te verbeteren.

In het gebruik zal een accumulatiekachel echter anders renderen als een goed georienteerd stralingspaneel.

 

Of dit rendabel is hangt vooral af van je gebruiksprofiel. Het rendement hiervan zal bijna 100% zijn en dus grof vergelijkbaar met centrale verwarming, dit wel met het verschil dat elektriciteit je ongeveer 21 cent per kWh kost en een fossiele brandstof of hout vaak tussen 5 en 8 cent per kWh zit.

De verbruikskost is dus meer dan het dubbele maar de installatie is wel wat goedkoper.

 

Kan je wat meer vertellen over je verbruiksprofiel? 

- Hoe goed is je appartement geisleerd? Hoeveel graden wil je bijstoken?

- Hoeveel dagen in de week en hoeveel maanden per jaar (ruw geschat) zou je deze willen gebruiken en voor hoe lang op een dag?

Hallo, Het appartement heeft dubbele beglazing. Isolatie van muren zal niet zo veel zijn vermoed ik want het is een oud huis, wel is het een rijhuis. Als ik deze periode  's avonds thuis kom is het rond de 16 graden zonder verwarming. Als ik tot 20 graden kan bijstoken is het goed. Ik zet normaal de verwarming pas op vanaf 19 u, tijdens de dag ben ik er niet. In het weekend zal dat ook tijdens de dag zijn. 

Ik zet verwarming pas op vanaf eind oktober tot april ongeveer. Eigenlijk is het hier niet zo snel koud en ben ik geen persoon die snel kou heeft. Ik zet enkel de 2 radatoren in de woonkamer op.

 

 

 

 

En is je huidige verwarming ook al met elektrische radiatoren/convectoren, of is dit een ander systeem? Welk vermogen denk je dat deze ongeveer hebben? 

Verwarm je nu ook al elektrisch in een badkamer of keuken?

 

Als je nu al elektrisch verwarmt zonder gebruik te maken van accumulatiekachels zal je verbuik waarschijnlijk hetzelfde blijven.

 

hallo, bedankt voor je antwoord! Ik heb nog geen elektische verwarming momenteel, maar moet de oude CV installatie vervangen maar kan geen condensatieketel plaatsen en dat is momenteel verplicht in Brussel. Ik vraag mij gewoon af of twee van die VASCO radiatoren geen eenvoudige oplossing kan zijn en of mij dat zoveel meer zal kosten maandelijks? Een condensatieketel gaat niet omwille van de aparte tubering in schouw die ik niet kan plaatsen omdat het huidige kanaal te smal is en amper toegankelijk is om er een extra buis bij te steken. Ik heb dit met de syndicus bekeken.

Ik betaal nu 50 euro voor gas en electriciteit. Als dat 60 of 70 euro wordt dan vind ik dit nog wel aanvaardbaar. 

1 gouden regel, zet zeker geen zuivere elektrische verwarming tenzij het echt niet anders kan.

Hoe verwarmen de andere bewoners?

Schouw door de muur?

Als je nu al een CV ketel hebt zou ik inderdaad ook zeker proberen om een CV te blijven houden. Misschien is er in het stooklokaal wel iets aan te passen waardoor dat wel kan? Als de andere bewoners dit probleem ook aankaarten zal de huisbaas dit misschien wel toelaten? 

Dit blijft inderdaad een moeilijke situatie maar overstappen naar elektrisch zou ik ook niet aanraden.