Foam-Lok 2000 spuitisolatie ervaringen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Voor onze kruipkelder te isoleren, stelt een firma (om geen reclame te maken) ons het product Foam-Lok 2000 voor.
Volgens ik zie, zijn zij de enige verdeler daarvan in België.

Heeft er iemand ervaring met dit product en hoe tevreden bent u ?

Bedankt alvast

 

Reacties

dat is gewoon PUR schuim, en als het goed toegepast wordt isoleert het goed.  vraag is of je zoiets  brandbaar en giftig in huis wil....

Dag Hans,

Aha, ik wist niet dat dat ook gewoon PUR was. Echt alternatieven zijn er niet volgens ik zie om te spuiten echter.

Tenzij U er weet?

Platen gaan niet binnen, keldergat is te klein. En om platen van 60cm nog eens doormidden te zagen, dan vrees ik voor meer smos dan effectiviteit.

 

er bestaat een soort van alternatief dat - waarschijnlijk - deels op plantaardige basis is.. is niet belastbaar, je kan het dus niet voor een vloer gebruiken maar wel voor bv aan het plafond.  het klinkt in elk geval allemaal goed.

bij mijn weten is er maar 1 merk op de belgische markt, ik stuur je een mailtje met de gegevens.

misschien is spuitkurk hier een oplossing ?

Bedankt voor de link. Ziet er interessant uit buiten het feit dat ze spreken over een 'open' cellenstructuur.
En aangezien de kruipkelder geen vloer heeft en dus af en toe vochtig is, zou ik toch opteren voor een gesloten cellenstructuur.
Ik lees her en der dat die Icynene immers te veel vocht zou opnemen.
 

Spuitkurk is gewoon een gevelafwerking. Enkele laagjes van enkele millimeters. Dus met moeite te spreken van een centimeter er tegen. Isolerend: met een lambda afgerond van 0,06 (er staat 0,0588 vermeld maar geen rekenwaarde) hebt u met 0,01 meter geen noemenswaardige warmteweerstand. Maar het is beter dan niets natuurlijk. En om daarmee een kruipkelder te isoleren weet ik niet of het zijn prijs waard is. Misschien kan men gewoon de spouw opvullen met schelpen, tenzij er vochtproblemen zijn.

geen idee hoe dat zit.  hangt er ook vanaf of het vocht opneemt uit de lucht (wat in jou geval mogelijk is) of enkel als het nat wordt doordat er water doorlekt.

wat spuitkurk betreft weet iik dat er zoiets bestaat om op muren te spuiten, maar ik meen gelezen te hebben dat dat maar om enkel cm's gaat, en dan is dat natuurlijk de moeite niet.