Warmtepomp of propaan?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We zijn aan het bouwen en we gaan overal vloerverwarming plaatsen in combinatie met een warmtepomp (L/W of geothermish).

We zouden ook graag een gashaard hebben (voornamelijk voor de sfeer + eventueel voor wat extra warmte). Aangezien er in onze straat geen aardgas ligt moeten we dan voor propaan kiezen (flessen of tank).

Zou in dat geval een CV op propaan te overwegen zijn ipv een warmtepomp?

Reacties

beide zijn mogelijk maar je zal uiteindelijk je eigen prioriteiten moeten kiezen. 

Kan je een gooi doen naar de nodige vermogens of jaarlijks energieverbruik dat je denkt nodig te hebben?

Uiteindelijk moet die discussie steeds starten met hoeveel energie je nodig hebt. 

Walter

Ik zie 2 mogelijkheden

Lucht-water-warmtepomp + kachel op hout of pellets (met spiraal en buffervat)

gasketel + gaskachel + propaantank

Andere samenstellingen lijken mij kosten/baten te duur.

 

 

Ik zou die gashaard schrappen.  Het is een in-efficientte kachel waarbij je extra installatie moet voorzien voor alleen gezelligheid?

Indien gas niet onmiddelijk komt vb na 1 a 3j, dan zou ik voor wp gaan.  Gezelligheid zoeken?  Ga voor mooie kaarsen en speel met led verlichting.  Een propaan tank is een voorlopige keuze,als er plannen zijn om een gasleiding te leggen in de straat.

Dat budget van gashaard en aanverwanten steek je beter in isolatie.  Bouwen is al duur genoeg.

Ik zit in een gelijkaardige situatie. Ik denk eraan om sowieso voor een warmtepomp te gaan eventueel in combinatie met  een biohaard. Iemand daar ervaring mee?