vervangen mazoutbrander door condensatieketel op aardgas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen, Ik sta op het punt te beslissen voor het vervangen van onze mazoutbrander (24 jaar oud) met boiler. Volgende week wordt de gasteller geplaatst (kast aan de straat).

We zijn momenteel met 2 personen en wonen in een open bebouwing, bouwjaar 1991, matig geïsoleerd (EPC 270). De te verwarmen oppervlakte is ongeveer 140m² (excl. garage/berging). In de badkamer hebben we een normaal ligbad en regendouche. Het bad wordt slechts occasioneel gebruikt.

Nu heb ik verschillende offertes onpgevraagd, telkens voor het verwijderen van de oude ketel, tuberen van de schouw, met WAR, aardgasleiding van aan straat tot aan de brander (12m ondergronds, +/- 12 meter bovengronds) graafwerken voer ik zelf uit.

hierbij de voorstellen die ik ontvangen heb (prijzen excl btw)

- vitodens 222w (boiler intern rvs 46 liter)35kW: 5800 euro
- Vitodens 222t (boiler email 130 liter) 35kW: 6300 euro
- DE DIETRICH MCA 25, boiler 100 liter inox: 5750 euro (ondergrondse gasleiding niet inbegrepen)
- vailant vc 306 met boiler 120 liter: 5940 euro

 

Prijzen liggen allemaal een beetje in de zelfde grootorde, we neigen naar de 222w maar ik vraag graag nog even jullie advies/bedenkingen. Lijken deze prijzen correct?

Reacties

 

Ik zou die regendouche vervangen door een spaardouche. Dan hebt ge een minder sterke ketel nodig (35 kW is wel echt veel), en komt ge zeker toe met een boiler van 46 liter. Het overige WSW wordt rechtstreeks aangemaakt in de ketel, en hiervoor hebt ge wel wat kW nodig, maar toch zeker geen 35 kW. Als uw radiatoren (of is het vloerverwarming?) groot genoeg zijn zal de ketel wel ôp lagetr vermpogen condenseren.

Er was inderdaad eerst sprake van een 25kW brander maar de 35 geeft wat meer sanitair comfort en is maar 50 euro duurder.
Aangezien deze beiden moduleren naar 5.2kW zal dit verder waarschijnlijk niet veel verschil geven?