Jullie mening ivm deze nieuwbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo Allen,

Ik ben een nieuwe gebruiker op dit forum (wel al veel gelezen op dit forum), en we hebben momenteel deze nieuwbouw passiefwoning van Bostoen op het oog:

http://www.bostoen.be/wonen/nieuwbouwprojecten/oost-vlaanderen/deinze/de...

Wat is jullie mening hierover (grootte, prijs, ligging, kwaliteit,...)? Zijn er hier nog mensen die reeds een vergelijkbaar (passief) huis kochten van Bostoen, en eventueel in dezelfde regio? Wat is jullie ervaring/mening hiermee?

Prijs lijkt me wel scherp voor een nieuwbouw passief, maar veel voeling hebben we hiermee nog niet echt. Het gebouw staat reeds instapklaar, dus (veel) (verborgen) meerkosten zullen er niet aan zijn veronderstel ik dan?

Vandaar: graag jullie mening/feedback aub :-)

Bedankt!

MVG,

Vincent

Reacties

Misschien even vertellen om welke kavel het gaat?

 

 

leuk eerste bericht :-(

direct een link naar een commercieel bedrijf, of toch een poging tot,

lijkt mij verdacht voor iemand die al "veel" gelezen zou hebben, is al meermaals aan bod gekomen dat platte reclame hier niet in dank wordt aangenomen !

 

Misschien dat u best een link plaatst naar de foto's van de woning en het grondplan. Nu komen we uit op een lege pagina (of ik toch via mijn tablet) en is het zelf zoeken, kom ik uit op een verkaveling met grosso modo 3 soorten plannen van woningen. 2 halfopen, de rest gesloten die me hetzelfde lijken.

 

Mijn mening: niet mijn smaak qua bouwstijl en ook niet mijn smaak qua indeling/bouw. Ecologisch gezien zijn ze wel kleiner dan de gemiddelde woning dus daar zie ik geen probleem in. Ze zijn wel groter dan de gemiddelde woning van de Hollandse verkavelingen als ik me niet vergis, maar hun voorbeeld moeten we niet altijd volgen natuurlijk.

 

Maar zolang we niet weten welk u precies op het oog hebt, kunnen wij niet echt veel feedback geven, en zoals gezegd is er het vermoeden dat dit evengoed kan zijn dat u zo 'verdoken reclame' maakt. En indien u zelf niet reageert, zullen er mensen dit ook melden als reclame.

Oeps, ik zie net ook dat ik de link niet volledig gecopypasted heb. Bij deze dus de volledige link: 

http://www.bostoen.be/wonen/nieuwbouwprojecten/oost-vlaanderen/deinze/d…

 

en god, wat zijn sommige mensen hier toch extreem achterdochtig :-s toch alvast bedankt aan diegenen die ons toch verder willen helpen.

 

mvg,

V

Stefan,

ik zie niet in hoe je hierin reclame kan zien.

je kan toch moeilijk ervaring vragen met Bostoen zonder hun naam te vermelden.

Ik zou nieuwe forumleden die van plan zijn passief te bouwen veeleer verwelkomen.

Maar inderdaad, zonder te weten over welk lot het gaan kunnen we er moeilijk veel over zeggen.

Zoals bij alle sleutel-op-de-deur-toestanden betaal je veel veld voor middelmatige materialen.

Nu je de volledige link zet, merk ik dat u deze vraag ook hebt gesteld op een ander forum (bouwinfo). Ik denk dat daar de meeste commentaar al is gezegd geweest (de plaatsing van woonkamer en eetkamer was beter omgewisseld, maar dan zat men met het nadeel dat de ruimte voor de eetkamer te smal zou zijn...). Ik denk dat ik hier zelf niet echt iets meer aan kan toevoegen aan de commentaren van daar.

Ik sta toevallig op het punt om een identiek huis in dat kavel te betrekken.

Aangezien ik dat huis reeds bezocht heb, kan ik wel wat info geven, maar geen gebruikerservaring.

* Ligt langs een vrij drukke weg, rekening mee te houden.
* Berging staat vol met technische installatie, veel extra bergruimte is er niet mer over
* Geen zonwering
* In mijn geval (weet niet of dit universeel is) onzinnige plaatsing van electra (bvb, kabeldistributie wandcontact tussen inkomhal en trap)
* Klein, maar redelijk praktisch ingedeelt
* Relatief veel lichtinval
* Scherpe prijs

 

Mvg, Marc

Marc,

Ik heb je een pb gestuurd :-)

 

mvg,

Vincent

.

.