Welk materiaal te kiezen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

graag wil ik een bestaande zolder akoestisch (en eventueel thermisch)
isoleren. De opbouw van het dak is het volgende:
De dakconstructie bestaat uit staal waardoor dit niet een traditioneel zadeldak is. Stalen petrels dragen het dak, hierop liggen vezelplaten met isolatie (+/- 8 cm dik) op deze platen liggen de pannenlatten en dakpannen.

Langs de binnenkant willen we dus extra isolatie plaatsen. We hebben dus geen keepers e.d. aangezien het enkel platen zijn. Het enige dat uitsteekt zijn de petrels die ongeveer 17 cm uitsteken. De bedoeling om de petrels achter schuine wanden weg te steken (gyproc of dergelijke) maar de tussenruimte willen we graag isoleren, omwille van het krakend geluid van de platen en lichte omgevingsgeluid.

Welke materiaal zou hiervoor het beste kunnen gebruikt worden? Cellulose? Matten? Andere?

Installateurs in Oost-Vlaanderen?

Groetjes

Reacties

Speciale situatie. ik weet niet welk materiaal te kiezen. 

Persoonlijk zou ik eerder zoldervloer isoleren + dak niet isoleren maar fermacell gebruiken ipv gyproc omdat:

- potrellen geleiders zijn wat isolatiewaarde sowieso naar beneden haalt.

- er een groot gevaar is dat je dauwpunt krijgt aan de binnenkant van de staalplaten.

- fermacell platen op zichzelf redelijk wat geluid tegenhouden ( op voorwaarde dat frame geen rechtstreeks contact maakt met dakconstructie)