Plat dak - opbouw hulp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,

Ik ben dus bezig met een veranda te plaatsen.
Mijn bedoeling was om een compact dak te maken. Isoleren tussen de spanten.

Toen de ramen stonden, hebben we zelf het dak gemaakt, toen de osb platen lagen, heeft de dakwerker hier Alutrix op gelegd. Dit om het dak tijdelijk waterdicht te maken.
Naderhand heeft hij hier EPDM van Resitrix op gelegd, voor het dak volledig af te maken.

Nu zit ik dus met een probleem, het dak is nu volledig dicht (damprem + EPDM), ik heb geen optie om langs boven te isoleren, dus moet ik nu onder de Alutrix isoleren.
Normaal gezien komt hier 27 cm isolatie, hoe moet ik dit aanpakken voor geen condens te krijgen?
Onder de isolatie nog een dampscherm hangen? ( heeft dit überhaupt zin?).

Alvast bedankt voor de hulp.

Groeten,

Jurgen Baens

Reacties

Een combinatie van vochtbufferende isolatie (houtwol- cellulose- vlas-...) + vochtgestuurde damprem intello+ (of  ander merk)

Als er 27 cm isolatie komt, is het misschien best om cellulosevlokken te laten inspuiten.

zoals ze zeggen, berouw komt na de zonde ;-)

tijdelijke constructies zijn dikwijls de oorzaak van problemen naderhand.  maar je zit nu met deze situatie, en dus kan je nu enkel nog langs binnen dampdicht maken.  de oplossing van walter is er eentje, zeker als je dak voldoende bezond wordt.  maar staat je dak de hele dag in de schaduw, zou ik eerder opteren voor een potdicht dampscherm.  maar alleen een degelijke berekening met b.v. Therm kan je m.i. een behoorlijke zekerheid geven over de beste oplossing.

hans d

Dank jullie wel,voor de hulp.

Het dak staat veel in de schaduw, dus echt opgewarmd zal dat niet worden.

Dus gelijk ik het begrijp, langs de binnenkant hetzelfde type (Alutrix) leggen als aan de buitenkant, en dit dan misschien met cellulose of timberframe laten volspuiten?

Hoe kan ik best zo een berekening laten uitvoeren? Want ik wil naderhand ook niet met problemen geconfronteerd worden.