Meerkost Triple glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Even een rekensommetje voor mensen die net als wij twijfelen over driedubbel glas tov HR+ glas met warm edge.

Glas oppervlakte ongeveer 30m2 

Jaarlijks primair energieverbruik (vloerverwarming 46800MJ + tapwater 27800MJ ) 74600MJ

 

basisofferte omvat glas van U 1.0 met profiel van U 1.9

K-peil 22 E-peil 51 

 

Optie triple glas wordt dan U 0.6 en profiel U 0.9

K-peil 20 E-peil 49

 

Warmteverlies vermindert met 4594 MJ  indien triple glas gekozen word.

Na wat omrekenen komt dat uit op 1280KWH (128m3) gas aan 0,06cent ->  besparing 76euro per jaar.

Terugverdientijd 20jaar tenzij: de gasprijs stijgt, we schade krijgen aan het glas, we een betere offerte krijgen...

 

 

 

 

Reacties

De gasprijs zal wellicht stijgen, glasbreuk is verzekerd en een betere offerte daar moet je zelf achter, maar de comfortverhoging is het prijsverschil meer dan waard.

En door het vermijden van die koudetocht die van 'gewoon' dubbelglas valt, kan je misschien nog extra besparen doordat je spontaan de verwarming een graad lager zet....

Ferme kpeil!  En dat 3voudig glas, je gaat er geen spijt van hebben!

Het leuke aan ons EPB-dossier is dat het verbruik voor verwarming daalt tot ergens in de 25000MJ van zodra we de lekdetectie-test laten uitvoeren. Dit verandert dan echter niets aan het K-peil maar mijn E-peil zakt er wel 10 punten mee.
Een hoop opgeklopte lucht is dat hele EPB-verhaal.

Waarom is dit opgeklopte lucht? Het lijkt me normaal dat je met een correct bepaalde luchtdichtheid een lager Epeil kan berekenen dan met de default waarde...

Een blowedoortest is een goed voorbeeld van een niet destructieve test. Het doel is natuurlijk enkel te testen maar ook gelijktijdig te verbeteren.
Het is vind ik zeer jammer enorm veel geld uit te geven aan bouwen/isolatie en dan niet te weten of alles goed luchtdicht is. Luchtdichtheid zorgt en voor een duidelijke energiebesparing en voor de gezondheid van je gebouw. Ieder zelfs zeer klein luchtlek kan immers zorgen voor condensatie in je constructie. En dat laatste kan zorgen voor best wat kosten op middellange termijn.

Wat is luchtdichtheid die jezelf verwacht?

Walter

Volgens onze architect moeten we een waarde halen van 2,5.
Ik heb geen idee of dat goed of slecht is.
 

 

En hoe weet je hoe dat gehaald wordt?

Even verduidelijken :

Ik ben niet tegen een lekdetectietest: om fouten om te sporen en ja meten is weten.

Ik weet niet of we dat gaan halen omdat we nog maar net de deksel op de kelder hebben.
Die 2,5 ( geen idee welke eenheid) is de waarde die de architect is zijn EPB voorstudie heeft verondersteld.

Al mijn cjifertjes komen nog maar uit de voorstudie trouwens. De isolatie in het dak gaat nog beter worden dan de voorziene 22cm minerale wol. Ik was de ruimte tussen de keper vergeten. Dus er komt nog 6cm bij. en mijn al behoorlijk K-peil kan dan nog iets zakken.

In de vloer is trouwens 10cm PIR voorzien maar, als de chape-man het ziet zitten mag hij isolatiechape (6cm) onder die 10cm PIR voorzien. Lijkt me het maximaal haalbare qua isolatie 

Wij kunnen kozijnen met triple glas leveren voor prijzen van kozijnen met HR++ glas. We gaan graag de uitdaging met u aan. Op www.rietstap-kozijnen.nl vindt u in de webwinkel al prijzen zonder korting.

en wat is de meerwaarde van je post? 

Meneer rekent uit dat de terugverdientijd 20 jaar is en geeft aan dat dat minder zou zijn, als er een scherpere prijs zou komen voor kozijnen met triple glas. Wij gaan graag die uitdaging aan. Zoals wij aangeven leveren wij kozijnen met triple glas tegen de prijs waarvoor normaal gesproken kozijnen met dubbel glas geleverd worden.