Dringende tijdelijke oplossing warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Onze electrische boiler van 100l is aan het lekken. Hij stond er nog toen we het huis 3 jaar geleden kochten. We zouden op langere termijn een gecombineerd systeem van accumulatiekachel en zonneboiler installeren, maar dat is nog toekomstmuziek. Hopelijk nog voor volgende winter.

Wat kunnen we nu onmiddellijk doen?
De boiler laten staan en het lekwater opvangen?
Repareren?
Een goedkope tijdelijke (doorstroom-)geiser plaatsen?
Direct gaan voor een zonneboiler tijdens de zonnigere maanden en later de accumulatiekachel op het circuit aansluiten?
Of iets anders...

En hoe zou ik tegelijkertijd al mijn 2 warmtemuren van warm water kunnen voorzien? Soort van combiketel? Hoewel die dingen duur zijn en zeker voor korte termijn niet geschikt.

Reacties

 

Als er gas aanwezig is kunt ge best een doorstroomgeiser plaatsen. Dit apparaat heeft wel enkele beperkingen, zoals telkens opnieuw een wachttijd als men de warmwaterkraan opent. Maar deze oplossing is op verre na de goedkoopste en zeer milieuvriendelijk (laag verbruik).

Waar lekt die en hoeveel?

Eventueel is de overdrukbeveiliging stuk.
De dringende oplossing heb je: lekwater opvangen.
Je zoekt dus een oplossing op middellange termijn.
Afhankelijk van het lek kan.dat zijn de Boiler eens leeg laten lopen, kalk eruit en terug in dienst nemen.

Walter

 

Hij lekt vanuit het omhulsel, niet aan de aansluitpunten. Ik vermoed dus dat er een lek in de wand is en het water door de isolatie naar beneden druipt. Ik had de boiler net verplaatst van de keuken naar de berging ernaast. Ik heb er 2 liter azijn in gegoten en samen met het water laten opwarmen. Alles werkte prima, en dan is hij beginnen lekken.