Probleem met zonneboiler?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een zonneboiler met glycol en een vat van 400 liter. Nu moet ik reeds een viertal weken elektrisch bijverwarmen ondanks de vele zonnige dagen. Druk op glycol stond vrijdag toen de collector 135 graden had op 2.8 bar maar vanochtend op 0.3 en rond 16u30 idem. Gans vrijdag en zaterdag felle zon maar boiler niet boven de 50 graden te krijgen.Nu op 44 graden. (telkens temp. boven in boiler. Onderaan 18 graden.
Ondertussen hoor ik van iemand die 1 dag per week maximaal bijverwarmt. Hier is 1 dag overslaan 's ochtends een letterlijk koude douche.
Ik had direct na de installatie een lek maar dit zou moeten opgelost zijn???
Installateur laat niets van zich horen als ik standen doormail. Normaal en/of Tips?

Reacties

Die druk in koude toestand is te laag (en in warme te hoog). De installatie moet terug gevuld en grondig ontlucht worden.

Thx. Dit zal me helpen in discussie met de installateur.

beste, als je druk maar 0,3 is zit je waarschijnlijk met een lek je druk mag veranderen met de warmte, maar 0,3 is zogoed als geen druk.