Architect gezocht regio Waasland

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn op zoek naar een architect en hadden graag wat suggesties en ervaringen gekregen.

De bouwstijl die we voor ogen hebben is tijdloos modern en de bedoeling is er "levenslang" te kunnen in blijven wonen en een zo energiezuinig mogelijk huis te bouwen.

We gaan bouwen in de regio Beveren-Waas. Dus naar opvolging toe lijkt het ons beter iemand uit de buurt te kiezen.

1. Hebben jullie positieve ervaringen met architecten uit het Waasland en wat was hun sterke en minder sterke kant?

2. Is het beter een forfaitair bedrag af te spreken of een % op het totaalbedrag?

3. Wat heeft voor jullie meegespeeld bij de uiteindelijke keuze van een architect?

Alvast dank voor jullie feedback

Reacties

Wil je een ecologische woning? Of enkel energiezuinig? En wil je uw verbruik minimaal hebben? Of een zo laag mogelijk EPB getal?

Een energiezuinige woning kan perfect in beton en pur. Dus vraag naar de materialen waar hij graag mee werkt.

Vraag hoe hij de woning zo energiezuinig mogelijk maakt? Begint hij over PV, zonnecollectoren... Dan heeft die het niet begrepen. Het moet gaan om isolatie, compactheid, luchtdichting...

Stap binnen bij een leverancier van ecologische materialen; die kennen vaak de architecten uit de streek die hun materialen gebruiken.

Belangrijkste criteria: wil de architect ook uitzondering maken op bepaalde van zijn gebruiken als jij daar niet 100% achter staat? Vraag dat niet rechtstreeks, want dan zegt die toch van ja ;).
Het moet vooral klikken. Een goede architect hangt niet vast aan een bouwstijl. Hooguit aan een manier van bouwen (massief, houtskelet, strobalen...)

Probeer anders eens bij Archi4. Die bouwen bio-ecologisch en ook met strobalen als je dat zou wensen (overwegen waard hoor).

Dank voor uw reactie.

In de eerste plaats energiezuinig.  Minimaal verbruik maar liefst zonder te moeten inboeten aan warmte :-).

Ik zal se site van archi4 eens bekijken.