Welke folie...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Daar onze OSB blijkbaar geen "luchtdichtingsgarantie" heeft zijn we op zoek om deze lichtdicht te krijgen.

Om snel te werken hadden we gedacht er gewoon een folie over te nieten en aan elkaar te tapen.

Welke folie zouden jullie hiervoor gebruiken uit het isoproc / proclima gamma?

Is de intello folie hiervoor geen overkill? Volstaat proclima DB+ hiervoor?

Thanks!

Reacties

Inderdaad :-)

als je daar nu gyproc voorzet en voegen dicht pleisteren, is dat ook al wat dichter, niet genoeg Robin? (tis een vraag) heeft er iemand zon studies liggen

Waarschijnlijk wel, al heb ikzelf ook een folie (DB+) op mijn OSB (12mm) aangebracht. Had er toch nog genoeg liggen en is bijna geen werk.

Dus als ik uw antwoord goed begrijp is DB+ ook OK.

Als we bestelmatig en afvalmatig willen werken denk ik wel dat Intello misschien beter is. Maakt dat niet uit dat die vochtregulerend is?

 

Thx

gewoon staat te lezen op de site

http://www.eurabo.be/nl/producten/detail/pro_clima_intello/459

 

dat is bvb ideaal als je 'een dampdicht' groendak hebt... omdat door die dampvariabele werking het vocht dan toch langs andere kant kan ontsnappen. Het condenseert dan ergens op een koude brug, druppelt capillair door dat scherm en verdampt dan terug... in de ruimte; In feite zijn verwarmde ruimtes sowieso vochtarm

die DB+ is ook variabel, maar volgens die informatie ietsie minder

µd - waarde: 0,6 - 4 m

versus Intello... iets meer variable als het moet iets dampdichter, en als het moet iets meer vochtdoorlatend μd - waarde: 0,25 - 10,50 m   Dus aangezien je geen groendak hebt op uw muren, en als gezonde biobewuste burger geen waterdichte verf op uw gevel gaat zetten is DB+ goed.