electriciteitsleverancier bij zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik ben in het bezit van zonnepanelen en voorzie mijn volledige elektriciteit
Vroeger moest ik niets betalen ; abonnement. Maar mijn vorige leverancier is overgenomen door ENI, nu moet ik jaarlijks abonnement betalen. Alle tips zijn welkom

Kris

Reacties

Ecopower.

Nadelen Ecopower:

  • Je moet een aandeel (€250)  kopen of meerdere om klant te kunnen worden
  • Wachtlijst om klant te kunnen worden: +/- 4 maand. Maar als je zegt dat je zonnepanelen en +/- 0-verbruik hebt kan het sneller gaan.

Voordelen Ecopower:

  • elke gebruikte kwh kost 19,25 c€. Dus 0kWh verbruik = 0€
  • Zeer goede en snelle service
  • Jaarlijks dividend op je aandeel (al is dit ook al eens 0€ geweest)
  • Je helpt mee investeren (minstens € 250) in groene stroom

Meer info: http://www.ecopower.be/index.php/elektriciteitslevering

het is spijtig, maar anderzijds ook logisch, want je maakt van de hele infrastructuur gebruik.

ik ben zelf ook aangesloten bij ecopower en betaal ook geen vast recht, maar eigenlijk is dat niet logisch.  maar wel mooi meegenomen :-)

hans d

Is inderdaad niet logisch, maar zolang het er is kunnen we het zowel gebruiken.

Eerlijk zou zijn: voor elke kwh die je van het net haalt, betaal je transportkosten. Deze dat we op het net plaatsen niet, gezien daar de eindgebruiker betaalt.

Maar daarvoor heb je dan weer een ander type meter nodig.

Ik ben ook bij ecopower (voor prive en zaak) omdat ze echte groene energie leveren.

Maar ik vind hun systeem ook niet echt eerlijk, voor mensen die geen zonnepanelen hebben.

Ecopower is niet alleen interessant voor zonnepaneel eigenaars hoor, ook voor kleine(re) verbruikers.

 

Wij verbruiken ca. 3000 kWh per jaar (met 4 personen), en ook voor ons komt Ecopower eruit als de voordeligste — mits enkele meter, weliswaar.

 

Maar de zonnepanelen worden volgende week geplaatst, en dan moeten we alvast niet meer van leverancier veranderen. 8-)

 

Zie www.mijnenergie.be, of de website van de VREG, om te vergelijken voor jouw eigen situatie.

Bij ons was ecopower ook de goedkoopste zonder pv met ongeveer 3500kwh.  Zelfs 200 euro verschil!  ongeveer 6j terug.  

Als ik de test  doe op mijnenergie.be dan verschijnt ecopower niet eens in de lijst!  Gemeente 2850

vreg.be is enige juiste site om te vergelijken, altijd up-to-date en alle leveranciers

 

wij zijn al ruim 10 jaar klant bij Ecopower, kleine verbruiker, vroeger weinig PV, dan even geen PV en nu voldoende PV om aan een nul-verbruik te komen

 

vast recht (zoals nu bij vele leveranciers) is moeilijk te verdedigen, vroeger was dat "huur teller" maar daar trap natuurlijk niemand meer in

een lineair tarief (per kWh) om gebruik te maken van het net is ook niet logisch nu er zoveel PV, ... beschikbaar is

een vaste vergoeding afhankelijk van het max aansluitvermogen is wel logisch volgens mij, maar een nadeel voor wie afgelopen jaren een (stevige 3-fasige) WP heeft geplaatst (omdat dit goedkoper is dan gas.

... de toekomst zal raad brengen?

 

Staat onder aparte tab "coöperatieven" (omdat er bijkomende voorwaarden zijn nl. een aandeel kopen).

 

Jammer, want zo kijken veel mensen erover waarschijnlijk.

stefan, waarom is een vast recht niet te verdedigen?  er wordt je een hele infrastructuur ter beschikking gesteld, mij lijkt het dan ook logisch dat je daar iets voor betaald.  ik betaal nu ook niets, en dat is mooi meegenomen, maar volgens mij niet verdedigbaar.  als iedereen een vast recht zou betalen, zou de zuivere stroomprijs kunnen dalen, en dan hebben diegenen die geen PV hebben ook een voordeeltje en niet allen de PV-bezitters.

60€ duurder dan mijn huidige ... Nee dank je.

Er is voor beide iets te zeggen.

Maar ik denk dat de oprichterd van ecopower daar toch wel een beetje over nagedacht hebben ?

Zij hanteren bewust geen abonnement, zij hanteren ook bewust een uniforme distributie tarief (misschien gaat dit veranderen ?)

Vast recht is volgens mij minder verdedigbaar, vooral als je wettelijk verplicht bent aan te sluiten op het net.

 

Ik geloof dat dit op de laatste jaarvergadering wel ter discussie gesteld werd (maw. dat nulverbruikers ook "iets" zouden moeten bijdragen).  Maar er is nog niets beslist.

yannick

ik denk niet dat ze bij de oprichting (1991) daarover nagedacht hebben, dat was toen nog geen thema.  en toen was het feit dat je geen vast recht betaalde een voordeel voor de kleine verbruiker.  ik zie ook niet in waarom het gebruik van de hele infrastructuur niet verdedigbaar zou zijn.  en weet dat dit in mijn nadeel is!

Langs de andere kant probeer ik bewust onder mijn "gratis" quota aan elektriciteit te blijven, om zo toch een deel te "betalen" aan de maatschappij. Is me nu al altijd gelukt. Ik probeer zelfs om nog verder te zakken in verbruik om volledig onder 0 te geraken.

Op die manier geef ik toch iets terug, zonder dat het mij persoonlijk geld kost. 

Inderdaad tegenwoordig zijn er goedkopere leveranciers op de markt, maar ik blijf bij ecopower uit principe!

Omdat als de aansluiting verplicht is, je kan argumenteren dat de belastingbetaler al betaald heeft voor de infrastructuur.

Die dan nog schaamtelijk tekort schiet...

daarbovenop zou je abonnementsgeld kunnen beschouwen als een spreekwoordelijke melkkoe voor de grote jongens, genre elektrabel. Waar is de zekerheid dat dat abonnementsgeld naar infrastructuur gaat, en niet richting frankrijk als winst ?

Naar mijn mening mag onze overheid meer in handen nemen, niet alleen de infrastructuur, maar liefst ook een basisproductie.

 

hetzelfdegeldt eigenlijk voor ons wegennet. We betalen jaarlijks toch ook geen  vignet ?

Een kilometerheffing is in dat opzicht al lang noodzakelijk !

Het is bedroevend hoeveel mensen voor 60 euro NIET overstappen op groen.

Toen ik aansloot bij Ecopower ging dit ons per jaar 300 euro meer kosten dan bij anderen.

Maar ik koos groen, en raad eens, door de schommelingen op de vuile stroommarkte (bij bedrijven die een groeiende winst moeten nastreven) was ecopower ondertussen al meermaals de goedkoopste.

momenteel net niet, maar who cares ?

Ecologie werkt enkel als je niet elke euro moet omdraaien.  Is ook de reden waarom het wereldwijd nooit zal pakken.  Collega is net terug uit vakantie in Indonesie ... Alle verpakkingen en afval worden gewoon op straat gegooid.  Ligt er te veel dan maken ze stapels en steken die in brand.  En wij maar leuteren over grammetjes CO2.

dus eerst mij portefeuille om mijn gezin het nodige te bezorgen.  Met de overschot kunnen we ons ecologisch voordoen.

dus ja, 60€ telt.

 

 

 

yannick

dat is toch een beetje kromme redenering vind ik, want we betalen voor alles al belastingen.  mij gaat het er om dat wij helemaal niks betalen (integendeel, nog terugkrijgen via de GSC) en dat het verschil moet opgehoest worden door veelal mensen die geen PV hebben, en dus meestal net minder bemiddeld zijn, en dat is toch een beetje asociaal.

je argumentatie klopt natuurlijk in zoverre dat je dat over de hele lijn moet zien, dat zijn politieke keuzes die gemaakt moeten worden, maar velen zullen het wat dat betreft niet met je eens zijn.

hans d

 

 

Booh,

U stelt op een forum waarop mensen elkaar proberen aan te zetten om ecologisch te leven het volgende: "Eerst mijn portefuille om mijn gezin het nodige te bezorgen en met de overschot...

Dat gaat echt mijn petje te boven!

Daar volg ik wel Hans, maar laat ons dan eerlijk zijn en toegeven dat die hele subsidieregeling niet de beste was.

Hadden ze heel dat budget aangewend om gratis woningen te isoleren, vooral bij mensen die het echt kunnen gebruiken, dan had dat budget wel een iets andere co2 impact gehad.

Maar zoals hieronder aangetoond, 60euro is voor sommigen een reden om niet groen te denken.

PV was een groene keuze van de overheid, met bepaalde financiele voordelen, ik schaam mij daar nog steeds niet voor dat ik tegen het eind van de subsidiekermis toch nog op de boot gesprongen ben.

ik schaam mij wel voor onze politici en ons energiebeleid...

Zoals ik hierboven begon, het is bedroevend...

Waarschijnlijk is die collega van BOOH, onder andere door die vliegreis, een pak milieuonvriendelijker bezig dan die oosterling die af en toe een beetje verpakkingsmateriaal verbrand

@ Hans, vast recht, vb 50 € per jaar voor iedereen, maar sommige gebruien 40A mono andere 63A 3-fasig, dag of dag/nacht-teller, dus toch altijd een verschil?

 

maar als PV-eigenaar zeker bereid om een "eerlijke" prijs te betalen om het net als "buffer" te gebruiken

eerlijk = voor iedereen evenredig, grote bedrijven, particulieren, veel PV, geen PV, ...

 

@BOOH, maar diezelfde mensen gaan dan wel roken, vliegvakantie naar ... VER, huisdieren, ...

 

volgens mij is het een zaak van prioriteiten stelen in het leven ;-)

 

Misschien is een alternatief een soort vaste vergoeding waarin zeg maar de eerste 250 kWh inbegrepen zijn.  Je meerverbruik betaal je dan daarbovenop.

Zo betalen alleen nulverbruikers een vaste vergoeding (van 250 kWh), maar worden grote verbruikers niet bevoordeeld tegenover zuinige gebruikers door een lagere kWh prijs.

yannick, je zal mij alvbast nooit horen beweren dat ze het goed aangepakt hebben indertijd, maar helaas zijn politici maar 4 jaar (sinds kort 5) zeker van hun job, ern denken ze dus alleen op korte termijn.....

Ach domme ik.  Vergeten dat het verboden is commentaar te geven als yannick de mensheid in vraag stelt.  Ik haal gewoon 2 feiten uit de realiteit uit die het ecologie niet makkelijker maken.

Sommige keuzes zijn inderdaad niet gemakkelijk.

Maar een keuze die nogal groen is en slechts 60 euro per jaar meer kost, en in ons geval ons totale (woning-)energieverbruik dekt, is voor mij een no-brainer.

Ga ik mee akkoord Yannick. Helaas zijn niet alle ecobouwers-bezoekers ook zo eco ;-).

Maar helaas is het ook niet altijd gemakkelijk uit te maken wanneer iets eco is of niet en in welke mate.

Dingen kunnen soms een ecologisch imago of een ecologische uitstraling hebben die ze helemaal niet verdienen, integendeel zelfs.

Dat is waar, maar Ecopower is toch ontegensprekelijk meer eco dan Electrabel en consoorten.

En door een iets duurdere factuur zul je misschien aangemoedigd worden om te besparen ;-) (is de trend bij Ecopower-klanten).