Ventilatiekap aansluiten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben bezig met het installeren van de ventilatie met o.a. Spiraliet-buizen. Een aantal maanden geleden was er al een Coxtrek ventilatiekap op het (plat) dak geïnstalleerd. Ik stel nu vast dat de kap niet rechtstreeks noch m.b.v. een mof op een buis past.

De brochure [1] van de fabrikant van de kap geeft hier geen informatie over. Op de website van een fabrikant van ventilatietoestellen vond ik een schema [2] waarin deze kap gebruikt wordt, maar zonder Spiraliet-buizen, dus ik vermoed dat het vermeldde koppelstuk in mijn geval nutteloos is.

Ofwel passen buis en kap toch in mekaar op een manier die me niet duidelijk is, ofwel mis ik een koppelstuk. Heeft iemand hier ervaring mee?

[1] Productpagina Coxtrek
[2] Brochure ventilatiesystemen

Reacties

Als de buis en kap niet in mekaar passen mis je meer als waarschijnlijk een koppelstuk.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er tussen onderstaande hulpstukken van zowel Cox Geelen als R-Vent geen passend verloopstuk zou zitten.

De CoxDry HR-WTW adapter 168-150

http://www.r-vent.be/export/sites/rvent/downloads/RventBelgium_prijslijst_Dakdoorvoeren.pdf

Eén van de hulpstukken van R-Vent

http://www.r-vent.be/export/sites/rvent/downloads/RventB_prijslijst_Rvent-Buizen-Safe.pdf

De CoxDry onderdakse verlengpijp

http://coxgeelen.nl/nl-nl/1/47/productzoeker.aspx?oplossingcode=B&soortproductcode=B2&toepassingcode=B2B03&productgroepcode=B2B03C0&productcode=B2B03C0D07&artikelcode=224231

Of misschien wel de Flexalen HRV uit de productiebrochure van Zehnder.

http://www.thermaflex.nl/upload/file/FlexalenHRV2013.pdf

Neem even binnen- en buitenmaat van de twee buizen die je op mekaar wil aansluiten en zoek het juiste verloopstuk.

Contacteer zo nodig Cox of R-Vent.

Ok, ik zal eens zien of we zo'n koppelstuk kunnen bestellen.