mazoutketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste,

iemand ervaring met de mazoutketel van Acv de delta pro van 45 kw. Is deze aan te raden of zijn er betere alternatieven.

Lut

Reacties

Een beter alternatief lijkt mij een biomassaketel.

45kW ? Als dat voor een gewone woning is: eerst isoleren en dan een nieuwe ketel, een veel kleinere ketel.

Goed antwoord Patrick. Is veel te veel !

Verbruik zal hoger zijn, pure energieverspilling.

Veel ketels zijn overbemeten. Zonder de woning te kennen, zal de helft ruimschoots volstaan.

Bedankt voor de reacties, ik heb graag meer info en raadgevingen hieromtrent, ik ben tenslotte een leek en hier niet in thuis.

Deze ketel hebben ze aangeraden. Wij hebben momenteel 10 radiatoren in gebruik en na de verdere verbouwingen zullen er bij komen, hier hebben ze zich op gebaseerd.  Het is geen klein huis en alleen staand.

Deze week komen er enkele ter plaatse om een offerte te maken en wil kunnen mee praten.

Is deze ketel Delta Pro aan te raden maar dan minder kw, ze hebben er ook eentje van 25 kw is deze dan voldoende. De verkoper was hier laaiend enthousiast over en deze zou heel veel verkocht worden. Ik vond de prijs heel aantrekkelijk maar ben nog niet overtuigt of het de goeie keuze is.

 

groetjes

Lut

 

 

 

Tijdens mijn cursussen (puur onderhoud en afgstalling ketels) hebben we het daar even over gehad, maar het is uitgebreider dan dat. Heb ik nooit geleerd en ben ook niet van plan dat te doen.

Maar eigenlijk moet je alle wattages optellen van je radiatoren, dan nog de verliezen, en misschien het warm water als die er mee aangekoppeld of een doorstromer is. Meer ken ik er ook niet van eerlijk gezegd.

 

Vroeger werd daar met de klak naar gegooid, ketels waren toen enome dingen. Nu zijn het moderne, vole electronica, goed afgestelde, dingen.

Een ernstige installateur gaat je een berekening voorleggen, dat zouden ze moeten kunnen en hebben ze ook aangeleerd.

Ga bij verschillende langs, en laat je zomaar niets aanpraten. Ze verdienen genoeg.

Iemand die begint over goede expansievaten, drie of viermengkranen, evenwichtsflessen, en nog van die vreselijke dingen :-)  dan zit je goed.

Iemand die begint van 'die ketel verkoopt goed',...hmmmm Elke woning is anders.

Lut,

is er bij die 'verbouwingen' ook aan isoleren gedacht ? Is er een warmteverliesberekening gemaakt, want een warmteverliesberekening beantwoordt al uw vragen.

Een huis met na verbouwingen een verwarming van 45kW en meer dan 10 radiatoren, dat is echt niet meer van deze tijd hoor.

Op de site van VEA is een rekenblad te vinden om een ketel te bepalen bij renovatie van een stookplaats. Het huidige verbruik is een belangrijke parameter. Een warmtevertliesberekening zal ook al een heel stuk helpen, maar is niet altijd eenvoudig bij een bestaande woning (welke waarden aanhouden, hoe dik zijn de muren, ventilatieverliezen, koude bruggen... het blijft toch een beetje met de klak gooien). Met 45 Kw kan je al een meer dan gemiddelde woning verwarmen. Bij 2000 draaiuren ga je op 9000 liter olie/jaar uitkomen!

Dat die verkoper 'laaiend enthousiast' was is uiteraard te verwachten. Een verkoper die niet achter zijn produkt staat komt niet echt geloofwaardig over.

Eerlijk gezegd zou ik van deze ketel afblijven wegens een  volledig voorbijgestreefd concept. Het is nog altijd het traditionele 'tank in tank systeem' waarbij de temperatuur van het sww niet onafhankelijk geregeld kan worden van de temperatuur van het cv water. Een concept wat de meeste andere fabrikanten al jaren achter zich hebben gelaten. Een weersafhankelijke regeling is geen echte optie op deze ketel. Bovendien is het geen condenserende ketel, iets wat nu eigenlijk de standaard zou moeten zijn. Het enige voordeel is dat deze ketel heel veel warm water kan maken.

Best enkele offertes opvragen en dan proberen te vergelijken.

Beste,

Bedankt voor de vele informatie.

Heb al een aantal mensen langs laten komen oa voor een buderus ketel. Ze gaven de voorkeur aan een 34 kw.

Wat betreft isolatie doen we stuk voor stuk volgens de verbouwingen, slaapkamers en living zijn al voorzien van nieuwe ramen. Living hebben we dikke muren met daartussen een spouwmuur, deze zal nog naar de toekomst toe van isolatie voorzien worden.

Achterbouw is aan renovatie toe en zal een stukje vergroot worden.

Ondertussen heb ik verder gezocht en vond deze pellet cv ketel van thermoflux, iemand ervaring mee of is deze aan te raden.

http://www.pellet-cvketel.be/thermoflux-ketel.htm

 

Lut

 

 

Aan diegene die een 34 kw ketel voorstellen, moet je ook vragen wat je je aan verbruik mag verwachten. Een ketel van 34 kw verbruikt 3,5  l/uur, dus bij 2000 draaiuren (wat als richtlijn gehanteerd wordt), kom je aan 7000 liter/jaar. Dit lijkt me behoorlijk veel voor een doorsneewoning (het kan natuurlijk zaijn dat je in een kasteeltje woont, maar dan zullen er ook meer dan 10 radiatoren zijn...).