houten blokken ramen - loodhoudende verf?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal,

ik heb in mijn oude woning (uit 1958) nieuwe ramen laten plaatsen. Die zijn vastgemaakt aan de houten blokken van de oude ramen. Nu zit ik aan beide kanten van de ramen met rode/rosse vlekken daar waar de blokken zitten. Dat komt zelfs door het oude pleister en behangpapier heen.
Ik heb al gehoord dat het te maken zou kunnen hebben met loodhoudende verf. Zijn er nog andere oorzaken mogelijk?
Ik zal de kanten binnenkort opnieuw laten bezetten. Hoe vermijd ik dat de rosse plekken ook weer door het nieuwe pleister komen? Anders betaal ik een hoop geld voor een lelijk resultaat. De blokken verwijderen is geen optie meer aangezien de nieuwe ramen er al vastgemaakt zijn.

Groetjes,

Dorien

Reacties

Je zou op de houten blokken een vernis kunnen zetten.

Vernis mixen met een beetje droog zand, 2 a 3 lagen zetten.

Zo krijg je  toch nog een beetje ruw oppervlak waar je op kan pleisteren.

 

Daarna de plaaster in 2 lagen opzetten. (soms kan in de eerste laag nog een beetje verkleuring zitten)

 

Deze methode heb ik toegepast om over roet (afgebroken schouw) te kunnen pleisteren.

Bedankt voor de tip. Er is een bezetter geweest die vertelde dat hij een plastiekje tussen de blokken en het bezetsel zou steken om het doorkomen van de vlekken te vermijden. Lijkt dat een goeie optie?