spouwmuurisolatie eps parels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ben van plan om spouwmuurisolatie te laten uitvoeren met eps parels hr++ ( de grijs/zwarte)
Twijfel nog tussen 2 firma's
Van Derg spouwmuurisolatie te Bilzen of Ims Isotech multi service te Schaffen (Diest).
Iemand ervaringen met deze firma's? Zowel positieve of negatieve ervaringen.

Alvast bedankt

Reacties

Gewoon een paar ambetante vragen stellen

vraag gewoon of ze garantie geven op koude bruggen ? en of ze dit op papier kunnen zetten. Meestal niet dus.

vraag hoe ze dat meten hoeveel m3 ze inspuiten en hoe ze zeker zijn dat alles gevuld is ? Als het een filou is zal hij uw ramen overmeten, en heerlijk volume aanrekenen. Zorg dus met andere woorden dat ze niet goedkoop zijn doordat ze aanbieden om 5m3 in te spuiten terwijl ze al op voorhand weten dat het 7M3 wordt, terwijl de andere duurdere offerte rekent op 8m3

vraag zijn inspectieverslag en kijk eens mee in de gaatjes terwijl hij controleert.

Vraag ook eens na wat ze van u verwachten en wat je eventueel zelf kan doen. Wij hebben de spouw en rolluikkasten zelf van elkaar gescheiden en zelf kleine naden rond ramen afgekit, zo hebben we erg bespaart op werkuren.

Bedankt voor reactie...
Keuze is gemaakt en offerte is ondertekend...
Dan is toch mijn spouw van 6,5 cm geisoleerd...
Hopelijk is het effect voelbaar , ben benieuwd...

Je zal het effect zeker voelen aan uw energierekening. Van 0 naar 6.5cm is een goede stap vooruit, het is op de eerste paar cm isolatie dat de besparing het grootst is. Laat uw bevindingen tijdens en na de winter dan zeker eens weten...

moet 700m3 schelen per 100meter die je isoleert

in theorie als uw buitenmuur met waterdichte verf behandeld is zou je dat niet mogen doen..; of je kan best een dampscherm hangen vabinnen

Hou jullie zeker op de hoogte... Nu als het bv 20 graden is in woonkamer met verwarming...voelt het nog altijd koud aan.
De woning is niet geverfd of dergelijke...
In toekomst zijn er nog plannen voor buitengevelisolatie met steenstrips of crepi.
Maar eerst nog dakwerken op planning...

volgens mij niet een echt goede combinatie, nu een oude spouw vullen en dan binnenkort nog een nieuwe gevel voorzetten ???

 

 

Klopt stefan,

 

Als men van plan is om ooit de gevel te vernieuwen met steenstrips of crepie is de spouw vullen eigenlijk verloren werk.

 

Beter is dan die spouw/gevel af breken en direct isolatie plaatsen zoals het moet met de gewenste afwerking. Je wint zowat de volledige dikte van de oude gevelsteen waar men dan ook isolatie kan plaatsen. 

De bedoeling is ook voor een luchtdichte spouw te krijgen...
Als k later dan nog 8cm buitengevelisolatie laat plaatsen, zit ik aan 14,5 cm isolatie in de muen.Denk dat dit toch niet slecht is.
Vind het persoonlijk een beetje zot om eerst buitengevel af te breken... kostprijs gaat dan veel duurder zijn

Het zal duurder zijn ja... Maar eerst isolatie, dan steen en dan weer isolatie is ook iets hé...Je zit daar met een verloren muur die niets staat te doen.

 

Als je eerst de gevel afbreekt en dan nieuwe isolatie zet kan je ineens iets van een 9cm (of de dikte van de gevelsteen) extra isolatie zetten. Daarbij heb je door het afbreken van de gevel direct 100% zicht op wat je aan het doen bent en voorkom je koudebruggen.

 

En of je nu isolatie op het binnenspouwblad gaat moeten plaatsen of tegen de bestaande buitengevel, maakt qua werk niet zoveel uit. Uitpassen en rechtrekken ga je toch moeten doen, van tegen het binnenspouwblad ga je mss iets meer lijm voor de uitvulling nodig hebben (als je het met crepi doet) maar voor de rest is het dezelfde handeling enkel met dikkere platen.

 

Het afbreken van de gevel zou je zelfs nog zelf kunnen doen. Per toeval heb ik net een werf van dichtbij kunnen volgen waar ze hetzelfde aan het doen waren. 250m² gevel op 2 dagen tegen de grond en enkele containers steenpuin. Ok, het is een extra kost maar een veel betere up-grade.

 

Je moet natuurlijk zelf een beetje afwegen en uitmaken wat voor u het betse is, de prijs zal natuurlijk de doorslag geven.

 

Toch enkele bedenkingen:

Gevelsteen afbreken is niet altijd mogelijk.

Indien toch, blijft het zeer arbeidsintensief zeker als er tot tegen de buitenmuur aangegoten lateien zitten (die bik je niet zomaar kapot, ik spreek uit ervaring!).

Een nieuwe gevel zetten en de oude afvoeren kost ook veel energie (fabrikatie nieuwe steen + mortel en afgevoerd steenpuin is afval).

Het is een veelvoud duurder dan de spouw isoleren, dus wat je wint door betere isolatie verlies je bijna door er langer voor te moeten sparen.

Ik vind het een goede strategie om eerst de spouw te vullen en achteraf kan je nog altijd bijisoleren. De gevel nadien bijisoleren doe je echter enkel voor een verhoging van het comfort of om persé een laag energiewoning te hebben, want die meerkost haal je er in geen 50 jaar uit.

Ik vind ook niets verkeerd met die strategie. en inderdaad een gebouw laten staan is ecologischer dan afbreken. Isoleren kan je nog altijd vanbuiten met zo'n prachtige 10cm PUR/metaal gevelplaten die als een skin over uw huis getrokken worden, als je de rooilijn mag verplaatsen... Volgens een vlaamse richtlijn mag elke burger dat, maar af en toe heb je een ambtenaar die zo'n werk blokkeert.

 

Ik vind persoonlijk dat iedereen recht heeft op isoleren, regen opvangen, zon opvangen, en biomassa verzamelen. Dus ambtenaren zouden dat nooit mogen blokkeren.

Ergens begrijp ik bertvdg...zijn manier van denken... maar financieel speelt ook een rol.
Ivm koudebruggen denk ik als je nadien buitengevelisolatie toepast, pak je je hele huis in...dus koudebruggen gaan miniem zijn tot niks.
Zeg ook altijd op termijn is renoveren van oudere woning soms duurder dan nieuwe woning.
De bedoeling is om van woning een lage energiewoning te maken op termijn...
Dus denk met 35 cm cellulose isolatie op zoldervloer( voorbije jaar uitgevoerd) en nu de spouw opvullen voor later bijkomende buitengevelisolatie toch geen slecht begin volgens mij.

ik ben daar niet mee akkoord.

Het hangt er gewoon vanaf wat je weggooit, alles dat je weggooit ben je kwijt... Dus altijd maximaal behouden, je mag muren inleggen om dat loftgevoel te krijgen, maar je moet bvb opletten als je alle deuren, alle muren wegdoet en herbouwt ben je zot bezig... 

Nu inderdaad met de huidige isolatieregels en techniek lijkt het soms nuttiger om alles weg te gooien, en toch is ook dat weer niet juist. Als je gewoon een PUR binnenplaat los van de muur zet en uw vloerbalken ondersteunt met een balk, ben je ook moeiteloos zonder koude bruggen aan het renoveren;

Het gaat dus dikwijls over ruimte. Je verliest 10cm muur, maar in m2 op een huis van 100m2, wordt uw huis 9.8m op 9.8m of 4% kleiner, er zit een kwadratisch effect in dat kleiner worden

 

Spouwmuur vandaag geisoleerd met de.
eps parels hr++
Ben benieuwd naar resultaat en de stookkosten...:-)

Koen 1983, wie heeft het uiteindelijk gedaan ? Tevreden over het werk ?

Hallo Koen,

Heb net als jij hetzelfde probleem de keuze tussen de 2 firma's

 Al iets beslist hieromtrent ?

Graag je ervaring gewenst.

De werken zijn gedaan door de firma Van Derg.
Had bij deze persoon het beste gevoel en achteraf na werken geen spijt van.
Werken mooi uitgevoerd, papieren ivm premie na een week ontvangen zoals afgesproken.
Deze firma kon de werken in korte termijn uitvoeren.

Dus kort samengevat geen spijt van het naisoleren en ook geen spijt van firma.

grts Koen

IsoGlobe.be is een goed spouwmuurisolatie bedrijf