prijsevolutie PV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

weet er iemand ergens een site waar je (liefst zo neutraal mogelijk) de evolutie van de prijzen van Pv in de gaten kan houden ?

de gegevens die ik vind op internet zijn van 2012.

Iemand recentere info ?

Ik hoor hier en daar dat er een stijging in prijs zit aan te komen, en ik twijfel om nu te bestellen (5 Kwp) of nog even te wachten.

Is voor nieuwbouw, maar zeker nog een jaar voor deze opgeleverd wordt; dus ik kan in principe nog even wachten...

 

Reacties

Geert, gewoon nu offertes vragen. Vind je het de moeite om nu te doen, niet twijfelen. Je kan altijd met alles wachten, maar zo bereik je nooit iets. 

Nu ons Freya haar "woord" heeft gegeven komt er een doorstart in PV installaties.

Nu wachten is geld verliezen.

 

De prijzen zijn nu vrij stabiel aan het worden. Zakken gaat het niet meer direct doen. De grote overschotten zijn stilaan weggewerkt dus de dumpingprijzen ga je niet meer onmiddelijk zien.

 

Als je prijzen wil weten vraag je best gewoon eens enkele offerte's bij installateurs in de buurt. Het is een nieuwbouw dus je hebt een plan waar je alles op hebt staan. Ze kunnen dus vrij éénvoudig via mail hun offerte doorsturen en een keer je echt gaat beginnen aan uw bouw kan je eventueel nog eens een 2de ronde doen uit deze die je nu weerhouden hebt.

 

Prijzen voor een standaard installatie zal nu ergens tussen de 1.6€/Wp liggen voor kleine installaties en 1.4 tot 1.3€/Wp voor de grote (particuliere) installaties.

Jezus , juist op nieuws gezien van oplichting door PV installateur

Wie gaat in godsnaam alles of een deel op voorhand betalen (hebben die nooit gehoord van bankwaarborg tussen installateur en klant)

prijzen van Bert kloppen , in zelfbouw kan het voor 0,95  à 1 euro.