Radiatorkraan vervangen (type opzoeken?)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachte(n),

In mijn zoon zijn kamer is een radiator met een voor mij onbekend type radiatorkraan geinstalleerd.

De knop is echter stuk, waardoor het veel te warm (en energieverslindend) is in zijn kamer.
Beknopte uitleg:
Toevoer en retour ketelwater komen allebei onderaan de kraan aan (ik denk 1/2 duim) en vervolgens gaat de kraan naar de radiator (ik denk 3/4 ")
Ik denk dat de knop normaal een "pin/pal" in en uitdraait, waardoor er wel of geen verplaatsing is van water.

Ik ben op zoek op het internet voor een thermostatische vervangkraan , maar vind niet direct de juiste zoekterm( en heb dus nog niets gevonden)
Kent iemand dit type kraan aub?
Heb een foto in bijlage gestuurd.

Dank alvast!

Reacties

Het zou een Giacommini kunnen zijn. Probeer anders eens de verf van het kraanhuis te halen zodat het symbool beter zichtbaar wordt.. Een kop vinden kan een ander verhaal worden. Zou je de kraan moeten meenemen naar een groothandel of een installateur die al lang bezig is.

heb ik deze manier van aansluiten nooit gezien.

volgens mij zeker geen giacomini.  ik heb dit type (of gelijkaardig) al wel gezien, maar lang geleden.  ik vermoed ook dat de kraan een 3/4" aansluiting heeft, wat wel meer voorkwam bij eenpijpskranen (vermoedelijk met injectiepijpje).

maar verder kom ik helaas ook niet, ik heb dat soort kranen indertijd weggenomen ( heb toen ook zonder resultaat naar dat type gezocht) en een nieuwe van een ander merk opgezet.

laat eens al uw thermostaatkranen vervangen, na een jaar of 15 zijn al die dingen stuk.

Paul,

Ik heb een heel andere ervaring, maar dat zullen dan toevallige uitzonderingen zijn.

Jij als apotheker en specialist van centrale verwarmingsinstallaties, met wellicht een jarenlange ervaring, zal het uiteraard wel het beste weten.

Charel