Warmwater systeem in de speksteenkachel.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste ecobouwers

Iemand hier op het forum met het warmwater systeem in de speksteenkachel?

Graag jullie ervaringen aub.

Mvg.

Reacties

Ulrik heeft iets dergelijks zelf gemaakt .... gekoppeld aan een boiler.

 

Persoonlijk vind ik dat overbodig (indien je kachel goed geplaatst is in je woning). Vergeet ook niet dat je dan verplicht bent om jaarlijks een officieel onderhoud uit te laten voeren.   

Ik vind dit een zeer interessante vraag maar heb spijtig genoeg geen ervaring.

We hebben zelf ook een speksteenkachel en merken na extra isolatie dat de kachel ruim voldoende energie geeft, het overschot opslaan is dus een goed idee. Wij dachten eraan een boilervat te plaatsen dat we in de winter met de kachel opwarmen, en in de zomer met zonnecollectoren. De investering lijkt mij echter zeer groot :(

Ik dacht hetzelfde :)  waar we nu wonen hebben wij ook een speksteenkachel en ben daar heel tevreden over en we hebben ons hout dan ook nog is gratis dus win win :)

een speksteenkachel komt er dus zowiezo....

dus ik dacht in de "zonnige maanden" --> zonneboiler voor het warm water.

 Winter--> warm water van de speksteenkachel die ik zowiezo ga plaatsen en met ga verwarmen dus dan zou het toch geen slecht gedacht zijn om die warmte dan te gebruiken voor het warm water???