ervaring naflikkeren power leds

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand al ooit een power led gehad die na het uitdoen nog éénmaal een lichtflits geeft (een beetje zoals een bliksemflits, heel snel aan en uit in een fractie van een seconde na het uitdoen)
Ik had 6 power leds gekocht (met 3 jaar garantie, duitse makelij)
1 ervan was als stuk na enkele minuten en 3 andere flitsen dus nog 1 maal na, na het uitdoen.
Persoonlijk vrees ik er voor dat die 3 het ook niet zo lang gaan uithouden, omdat ze naflitsen.
Ik weet wel niet of dit binnen de garantie zal vallen.

Op zich heb ik goede ervaring met powerleds, heb deze al 3 jaar in mijn badkamer en woonkamer en daar alles perfect (wel een ander merk)

Reacties

Ik ken mensen die dit ook voor hebben. Zij hebben er geen problemen mee. Waarschijnlijk gebeurt dit omdat de capaciteit nog opgeladen is. 

 

Mvg,

Jurgen

 

Dag Walter,

 

mogelijk is dit een reststroom. Je kan het testen door de leds eens te schakelen met een tweepolige schakelaar. Als het een reststroom is, zou het dan verholpen moeten zijn.

groet

Wouter

Zelf heb ik een probleem gehad met ledspots. De oorzaak daarvan was het lichtje in de lichtschakelaar. Eenmaal dat was uitgeschakeld, werkte alles naar behoren, en, was het flitsen gedaan.

Voor nieuwe ledspots moet je even op Ebay.de kijken, import vanuit Hongkong. Ze zijn evengoed of evenslecht dan de Europese, maar wel 5 keer goedkoper.

Wij hebben leds aan de dampkap.  Als we onze inductie kookplaat op boost zetten, flikkeren ze ook 1x terwijl ze branden.  Raar!

Het rare bij ons is dat  alleeen 3 van de 5 lampen nog één keer aan en uit flikkeren nadat ze uit zijn.

En 1 van die 3 flikkert soms niet.

Walter, dan is er toch ergens verliesstroom, waardoor de lampen een 0,5 watt (ofzo) stroom krijgen. Zelf heb ik ook dat probleem gehad in een kamer, waar de muren nog nat waren van een verbouwing. Eenmaal de muren droog, zou dat euvel moeten verholpen zijn. Voorlopig kan je er gewone spaarlampen indraaien.

Walter,

Heb je de lampen onderling al verwisseld?  Dit om uit te sluiten dat het inderdaad aan een verliesstroom ligt en niet aan de lamp zelf.

Ik heb eens 1 lamp van plaats verwisseld met een lamp die niet na flikkert.

En de lamp die eerst flikkerde, blijft hetzlfde doen in de andere socket

 

Dus het is wel echt de lamp

 

@ jan, de muren zijn al 3 jaar geleemd, dus vochtige muren heb ik niet.

In de lamp zaten vroeger halogeenspotjes (waren allemaal stuk na 2 a 3 jaar)