isoleren en het voorkomen van condensatie houten stacaravan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goeden dag.

Ik heb sinds 4maanden een houten stacaravan 8m X 3m in het bos.
Omdat er piepschuim beesten in het isolatie zaten heb ik één zijde helemaal weggehaald, ook het dakisolatie ( glaswol ) heb ik verwijderd.
De vloer bestaat uit 18mm spaanplaat.
Hoe kan ik dit het beste en betaalbaar isoleren ook voor in de winter.
Ook heb ik last van veel condens vorming op de ramen, hoe kan ik dat voorkomen?
wat voor kachel is het beste in een stacaravan?

ik hoop dat iemand advies kan geven.

m.v.g. rob

Reacties

ik veronderstel datje vanbinnen wilt isoleren

gewoon gutex verlijmen pak 8-10cm

zoals die kerel hier

http://www.parkett-naturbaustoffe.de/content/Waermedaemmung-innen.html

 

Wat zijn piepschuimbeesten?

Omdat plaats beperkt is in een caravan zou ik - wanneer je langs binnen wil isoleren - isoleren met Resol (Kingspan): beste isolatiewaarde met een beperkte dikte. Is wel niet goedkoop.

Condens op de ramen is geen probleem, maar een indicatie dat er verlucht moet worden. Wat is de isolatiewaarde van het huidige glas (enkel/dubbel/verbeterd dubbel glas)? Je zou kunnen overwegen om het glas te verbeteren, maar je zou één raam kunnen laten staan als vochtindicator.

Er zijn weinig isolatiematerialen waar dieren niet graag in vertoeven: ik denk dat glaswol en cellulose voorbeelden zijn van isolatiematerialen die minder aantrekkelijk zijn voor dieren, maar deze hebben dan weer een minder hoge isolatiewaarde.

Als je je caravan heel goed isoleert heb je waarschijnlijk niet veel kachel meer nodig en kan je de caravan met je eigen warmte opwarmen, ev. aangevuld met een electrisch vuurtje voor de koudste dagen.