Nestor Martin GQH36 gebruikerservaring?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,
we gaan een pelletkachel plaatsen om onze cv op gas aan te vullen. Diverse redenen: minder afhankelijk van 1 energietype, gezelligheid, comfort.
We vinden de Nestor Martin GQH36 qua ontwerp het mooiste. Spijtig genoeg eigenlijk, want er zijn niet veel gelijkaardige strakke ontwerpen om uit te kiezen, andere merken/modellen hebben meer organische of golvende lijnen.
Heeft iemand ervaring met dit model? Of met het merk in het algemeen?

Heeft trouwens iemand iets opgevangen dat het merk in financiele problemen zou zitten en dat daardoor wisselstukken en service rampzalig zou zijn? Een handelaar haalde dat aan als voldoende reden om een ander model te kiezen, maar zoals gezegd, vinden we weinig alternatieven.

Bedankt voor jullie commentaar.

Vriendelijke groeten.

Reacties

Ik ben toch een beetje geschrokken van het elektrisch gebruik van die gqh36, 410 Watt !

 

Vergeleken met de <100 W van deze toch nog vrij strakke kachel http://www.rika.at/be/pico/.

 

Ik wil maar zeggen GG: kijk ook wat verder dan de buitenkant...

Dank je, PatrickM, had ik eerlijk gezegd tot nu toe niet op gelet.

Maar zouden dit geen piekmomenten zijn? Of zijn dat gemiddelden? Wat is een goed gemiddeld electriciteitsverbruik van een pelletkachel die rond de 10 kWh levert?

Inmiddels heb ik wat nuttige info gevonden:

"Een pelletkachel met een thermisch vermogen van om en bij de 10 kW (waarmee een ruimte van ongeveer 95 tot 120 m2 kan worden verwarmd) verbruikt ongeveer 40 Wh elektriciteit per uur, terwijl er bij het opstarten kortstondig (5 tot 10 minuten) een vermogen nodig is van 300 tot 350 watt. Uitgaande van 3.000 branduren per jaar komt dat neer op een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 120 kWh (exclusief het hogere verbruik tijdens de opstart)."

bron: http://www.architectura.be/nieuwsdetail_new.asp?id_tekst=4334&content=

In kostprijs uitgedrukt (aan een gemiddelde prijs van 0.212 euro/kWh) 25,44 euro.