Vitodens 200 vuurvaste steen verpulverd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
ik las in dit forum een topic uit 2008 dat Viessmann tijdens het onderhoud van de Vitodens 200 de vuurvaste steen gratis zou vervangen. Vandaag hadden we een storing en de technieker stelde vast dat onze vuurvaste steen verpulverd en in stukken is. Hij ging direct een nieuwe bestellen, maar is er nog nieuws over een eventuele gratis vervanging. Dit was de eerste keer dat hij dit meemaakte en ons, als leek, lijkt het toch een fabricagefout. De ketel is in 2007 geplaatst, dus normaal geen garantie meer. Maar uit het bericht van 2008 maak ik op dat dit een gekend probleem is. Iemand enig nieuws hierover? Alvast bedankt!

Reacties

fabrikatie 2007 , nu 2013 ... zal geen garantie meer zijn denk ik .

Garantie = 2 jaar

Misschien kan/wil Viessmann commerciële toegeving doen maar vrees ervoor .

 

Ja tumkie ik weet het, heb toch nog een mail gestuurd naar Viessmann België.  Heb weinig hoop dus afwachten hé.  Tenzij er toch iemand iets positief hierover kan vertellen?

Zojuist antwoord gekregen van Fa Viessmann met de vraag het serienummer door te geven, onze ketel werd in 2006 geïnstalleerd, heb me in schatting dus jaartje vergist.  Moest blijken dat de deursteen (zo heet dat onderdeel blijkbaar officieel) in een ketel zit van de "slechte" serie wordt deze toch nog vervangen.  Duimen maar zeker hé?

Vandaag factuur ontvangen van onze hersteller.  De deursteen/isolatiesteen werd vervangen onder garantie.  We betalen enkel de branderdichting en de werkuren.  Bedankt Ecobouwers voor dit forum en Viessmann voor de garantie.

groetjes

Als het goed is, mag het ook gezegd worden. Lijkt me keurig opgelost.