offertes vervanging oude stookolieketel met een nieuwe condenserende gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo allen,
graag had ik uw mening willen weten over het volgende.

wij hebben hier een stookolieketel staan van 30 jaar oud, nu lijkt het mij toch tijd om deze te gaan vervangen :-)

heb 2 offertes gehad voor een viessmann ketel,
1ste vitodens 222-f 26 kw met geintegreerde boiler van 130 liter
2de vitodens 200 w 31,7 kw gaswandcondensatieketel met een vrijstaande boiler van 150L

beide met weersafhankelijke regeling en 1 termostaat

de beide offertes komen uit rond de 8000 euro,

voor het uitbreken van mijn oude mazoutketel en het plaatsen van mijn nieuwe, er wordt ook een flexibele getrokken door de bestaande schouw naar boven

nu was mijn vraag of deze offertes een beetje beantwoord met de gangbare prijzen want ik persoonlijk vind het nogal duur uitvallen

een bijkomend vraagje, wij hebben over heel het huis convectoren staan, heeft het dan wel zin om een hoogrendement condensatieketel te zetten in combinatie met de convectoren?

alvast bedankt voor de reactie

Reacties

De offerte zit rond de gangbare prijzen. Als je lang genoeg zoekt, zal je waarschijnlijk een installateur vinden die goedkoper is. Eventueel zou je kunnen voorstellen om zelf de oude installatie af te breken en naar buiten te sleuren.

Het voorgestelde vermogen lijkt me wel hoog. Met een boiler heb je dat vermogen niet nodig voor voldoende sww te maken.

Welk verbruik van olie heb je nu?

Een condensatieketel is tegenwoordig de norm. Niet condenserende ketels worden vrijwel enkel nog geplaatst als het niet mogelijk is om de schouw te tuberen. Het prijsverschil gaaat ook verwaarloosbaar zijn. En zelfs met convectoren gaat het rendement nog beter zijn. s het trouwens een éénpijps of een tweepijps systeem?

Mario, Mario !!

50% teveel (die kerels doen de 40%  belastingsvoordeel  van paar jaar terug er nog bij)

Die verkoper laten omdraaien en lichtjes laten bukken en een harde stamp onder zijn kl...

Dikke hekel aan deze praktijken.

Viessmann ketels zijn  overgewaardeerd net zoals bij autos mercedes dit is.

Meer gaan windowschoppen en info vergaren.

groeten

 

 

Chris,

Ik wist dat je dit weer eens ging schrijven. Ik stel voor dat jij installateur wordt en ketels aan 4000 euro gaat vervangen. Zoek al maar snel een bus monteurs (eerder twee bussen), want je gaat het werk niet gedaan krijgen. Maar laat ook al maar meteen de procedure voor een fallisement opstarten, want met de prijzen die jij correct vindt, gaat het sneller afgelopen zijn, dan dat je begonnen bent. Misschien moet je toch eens gaan praten met een zelfstandige, en wat hij allemaal moet afdragen aan belastingen, taksen, kosten en al wat niet meer.

Wat Viessmann betreft,  moet je je eerst eens informeren over de prijzen, en het verschil tussen de verschillende merken die in het zelfde segment zitten. En informeer dan ook dadelijk over het ganse plaatje en alle service die een fabrikant bied.

Het slaat gewoon nergens op wat je schrijft. Geen enkele installateur zal een ketel met boiler komen vervangen voor het bedrag wat jij noemt, zelfs niet in het zwart.

Cv ketel kost +-2500 euro in verkoopsprijs daar is winst al bijgeteld ( kan van 25% tot 55% lopen)

Oké , afbreekwerk mag er nog bij . 2 man aan 50 euro = 400 euro

In een ander degelijk merk kan het zeker voor 4500 euro en geen euro meer.

 

Een ketel afbreken, gasleiding aanleggen, tubering plaatsen, electrisch aansluiten en opstarten is minsten 2 dagen werk met 2 man. En waar jij een man vindt die aande werkgever niet meer dan 50 euro kost...

Je weet gewoon niet waar je het over hebt.

En nogmaals, wat doe jij nog bij die busbouwer. Als je vindt dat een installateur teveel verdient, werk is er genoeg. Dus begin gewoon als zelfstandige en doe mensen een plezier door zo goedkoop te werken als jij voorsteld.

Heb je trouwens enig idee hoeveel het een zelfstandige kost om alle certificaten te behalen om zijn werk te mogen doen (om de papieren te mogen invullen)? waarschijnlijk niet.

Wij kunnen hier niet zien hoeveel werk het is om die 30-jarige ketel te slopen, zal vast een flink gevaarte zijn. Maar laten die mannen nu eens een hele dag bezig zijn om die oude ketel afgevoerd te krijgen, dan praten we over nog geen € 1.000 aan loonkosten. Vervolgens het plaatsen van de nieuwe ketel (1500) met alle toebehoren (1000), gasleiding en condensafvoer (500) en nog een hele dag werk voor die twee (1000) dan kom ik nog niet verder dan € 5.000. Dus sowieso 3K teveel!

 

En daarbij wordt ongetwijfeld ook een veel te zware ketel verkocht. Met 26 kW vermogen moet je mazoutverbruik in de buurt liggen van 5.500-6.000 liter per jaar, genoeg voor 4-5 woningen. Vandaar ook de vraag van Lacroix naar je huidige mazoutverbruik. Met een 'normaal' hoog verbruik van 3.000 liter heb je voldoende aan 15 kW.

Ik kom toe ,dus ik blijf bij mijn busbouwertje.

Topicstarter wil een degelijk cv installatie voor een faire prijs

2 dagen met twee man = 50 euro x32  uur = 1600 euro + cv installatie = 4500euro en werkgever heeft zijn kostje weeral verdiend op naar het volgende

+- 1200 euro aan installatie en aan+- 1000 euro aan werknemers   en belastingen die gaan we  niet betalen er zijn nog afschrijvingen .

Maar eigelijk heeft topicstarter hier niets aan en kan hij gewoon verder zoeken naar een goede cv installateur die een faire prijs vraagt.

Wat kan hij doen?

Eerst zoeken wat hij duidelijk wil van installatie(prijs/kwaliteit) vergelijken en nog eens vergelijken.

De werkzaamheden in kort beschrijven (kan van zijn offertes)en een uitbesteding per e-mail aan 10 kleine installateurs van het merk.

Hij zal verschieten van prijzen verschil.

En dan mag hij hier terug zijn verhaal komen doen ;-)

 

Iedereen is vrij om zijn offertes te maken zoals hij ze wil , niemand verplicht je om deze te nemen ...

Vraag en aanbod ! Vindt je het teveel , zoek een ander die het voor minder wil doen .

Wel altijd appelen met appelen vergelijken en niet met peren ! 

VERGEET OOK NIET DE BOILERS MEE TE TELLEN IN JULLIE BEREKENINGEN AUB ZOLA SIN OFFERTE WERD OPGENOMEN ...

IS AL VLUG + €1000  

Oké boiler kost +- 1000 euro  maar geen 2000 euro zoals offertes van cv ketel ook X 2 is  dat zijn ook gebakken peren voor klant.

 Ps, dat roepen is voor NIETS NODIG zit geen 10 meter van scherm hé

 En daarbij wordt ongetwijfeld ook een veel te zware ketel verkocht. Met 26 kW vermogen moet je mazoutverbruik in de buurt liggen van 5.500-6.000 liter per jaar, genoeg voor 4-5 woningen. Vandaar ook de vraag van Lacroix naar je huidige mazoutverbruik. Met een 'normaal' hoog verbruik van 3.000 liter heb je voldoende aan 15 kW.

 

 als ik de vergeleiking maak,dan zou ik toe komen met een ketel  van ongeveer 7a8kw

maar maak ik de berekening kom ik met mijn radiatoren aan 12500watt;die bij koud weer toch vollop werken

 

hoe kan ik aan mijn mazout verbruik van een jaar ,het vermogen voor een gasketel bereken voor de enkele weken dat het hard vriest

 

Dat kan je met behulp van de 'graaddagen'. Je deeld je verbruik door het totale aantal graaddagen, en vermenigvuldigd daarna dit getal met het aantal graaddagen van de betreffende periode. Bijvoorbeeld: je verbruikt totaal 1000 liter voor 1000 graaddagen. Dus 1 liter/graaddag. Een dag die dan bijvoorbeeld goed is voor 20 graaddagen, heeft dan een verbruik van 20 liter.

Als cv ketel iets te veel vermogen heeft so wat ,die zal toch modulerend werken.

En er is thermische power genoeg voor vorstdagen.

Ik heb mijn cv ketel van 1986 gepimt en niet in design (getuned)

Thermisch energie van schouwbuis benut

Het VERLIES aan rendement dat ALLE gas CV hebben is   +-25% en meer .

Bij 100% rendement staat uilaatschouw gewoon koud achter cvketel.

Wie heeft dit , steek uw hand eens op, niemand ??

of zit er in uitstootschouw een kaboutertje die buis warm houd?

105% rendement bestaat niet, dik om te lachen ,zandstrooien in ogen  van mensen .

optimale verbranding meten oké , echt rendement meten van ketel/gasverbruik en energieafgifte in woning , noppes..

Theoretische modellen die in praktijk kant nog wal raken wel.

Auto's staan in rendementen veel  verder ,  25% mechanische energie en 75% thermische energie uit 1 L diesel zal enkel verschuiven maar zullen samen nooit de 100% overtreffen.

Een perpetuum mobile bestaat niet , en  kan enkel met  101%rendement  uit energie.

 

 

 

 

 

Verwarm met condensatieketel een boiler van 150l op naar 60° die zal door schouwverlies meer KWh verbruiken dan een elektrische boiler van 150L met 1op 1  , is maar om aan te geven hoeveel deze twee verschillen in verbruik.

Elektrisch is +-100% verbruik en rendement

Zo kan je ééns praktisch meten hoeveel Kwh  een Cv gas heeft verbruikt tegenover zijn reeel rendement.

Verschiet maar niet.

Chris,

Kan je aub  STOPPEN (en ja, nu roep ik) met het posten van grove onwaarheden. Dit is allemaal uit de duim gezogen. Je kent geen bal van verwarmingsketels, dus stop met deze onzin. Anderen verwijten dat ze hun vak niet kennen, en dan dit schrijven? Dit is gewoon er over.

 

 

Dit slaat weer eens nergens op.

Oké, zal stoppen als je antwoord met neen of ja op deze simpele vragen.

Zal in  uitstootbuis acher cv ketel in uitstoot nog  thermische energie aanwezig  zijn ?

Zal deze thermische energie  niet verloren gaan ?

Bij tweemaal ja , kan  er nooit  100% rendement zijn uit gasverbranding  bij cv verwarming.

En als er geen tweemaal ja komt , kan je beter een andere job zoeken .

 

 

Er zal zeker nog thermische energie aanwezig zijn. Pas als het absolute nulpunt (0 K) bereikt is, is er geen energie meer aanwezig. Maar voor rendement is dit van geen belang. Een rendement is een onbenoemd getal, een verhouding, een aanname om te kunnen vergelijken. De regel is eenvoudig: als de rookgastemperatuur gelijk is aan de temperatuur van de omgevingslucht, heb je een rendement van 1. Dat is een aanname om vergelijking mogelijk te maken. Wie hier niet mee akkoord is, moet maar proberen de regels te veranderen. Het is dus aan jou.

Lacroix,

Heb je wel goed gelezen wat u geschreven hebt  !!!

 

""Er zal zeker nog thermische(warmte) energie aanwezeig zijn "" Dus op eerste antwoord u ja

"" maar voor het rendement is dit van geen belang""  Lacroix ,dat is het allerbelangrijkste  !!!

Als er thermische energie aanwezig is in schouw wat u bevestigd  ,  kan er NOOIT een rendement  van 100% zijn.

""Regels "" die zijn er om constant te veranderen bij duidelijke bewijzen.

Wel ik geef u één want er is energieverlies uit 1m3 gas in schouwuitstoot.

 Cv ketels met en rendement van 99% en meer bestaan  niet.

Wat ik  wilde aangeven over boiler test klopt, er is een verschil in KWh

Dan mag je nog afkomen met mss. cv niet goed afgesteld en dergelijk zal toch maar paar % verschillen.

De elekrische boiler heeft een verbruik / rendement van +-1 op 1

beiden boiler van 150L

Elekrtische boiler deed het met 8,33  KWh en cv gas met 1,13 m3(=11,64 Kwh) gas.

Reken zelf maar eens uit hoeveel KW uit 1m3 gas er door schouw is ontsnapt?

Als dit gebeurd om nog maar een boiler op te warmen , hoeveel KW's ontsnappern er dan in stookseizoen??

 

 

 

lacroix, t'is toch simpel waarom roken die condensatieketels met rendement  108% nog altijd in de winter ? Omdat hun uitstoot bvb 50° is en nog altijd warmte en vocht bevat. Dus ze hebben een rendement van  95% en niet van 108% Het warmteverlies in lucht is wel minimaal te noemen.  Het begint toch al bij die absurde rendementsberekening...

 

Nu om te antwoorden op die vraag van topicstarterµ

Dus bekijk de componenten eens en vraag prijs in detail. Als wie geen detailprijs geeft vliegt bij mij eruit

Als je zegt dat je 200lm buis nodig hebt, dan reken je dat uit en als je 220lm nodig heb reken je dat bij arato. Idem voor alle componenten...

Een condensatieketel komt tussen de 1500-2500euro

die Weersafh sturing is 500euro

zo'n nieuwe convectoren pak aan 200-300euro per kamer

en dan de arbeid, kerel zal daar wel een paar dagen werk aan hebben 500euro per dag en klaar is kees.

 

dus een volledige verwarming op die manier vernieuwen zou ik ook nog de buizen in de grond vernieuwen want die zullen roest zijn.. denk ik dat je even zult slikken bij de gedachte dat uw vloer openmoet

En die flexibel in uw schouw is goed, is trouwens wet en verplicht; mijne monumentenzorg-guru zit nu ook nog eens te lullen over die uitsteek dat dit zo klein mogelijk moet zijn.. Die mijnheer gaat echt wel eens moeten leren leven met de moderne wetten maar enfin als uw geest nog 500jaar terug leeft heb je natuurlijk zo'n problemen

 

 

 

Chris,

 

Gij draaft maar door op uw idee. Gij beschouwt één kWh afgeleverde elektriciteit. Iedereen zal akkoord zijn om te zeggen dat het werkingsrendement hier zeer hoog ligt. Maar vooraleer deze elektriciteit uit het stopcontact komt zijn er reeds veel verfliezen:

 

-  elektrictiet uit het net: rendement van de opwekking: stoomcentrales tussen 33 en 40%; netverdeling verliezen onderweg, enz.

 

- elektriciteit uit PV-panelen: hier zal het rendement ook niet 100% zijn: naargelang de zonnestand, maar we laten dit buiten beschouwing. Er zijn ook verliezen in de gelijkrichter Het is echter een feit dat deze manier van opwekking een zeer hoog rendement heeft. Men moet er individueel wel veel middelen voor inzetten. Met een warmtepomp wordt dit rendement nog eens opgedreven.

Pierre,

Uit ecologisch standpunt heb je gelijk .

99% van  bouwers telt enkel het economische /betalend verbruik en de rendementen daarvan.

De vergelijking is enkel maar om aan te tonen dat er toch +-25% door schouw verdwijnt bij geleverde KW's uit Cv gasverwarming.

Ofwel zitten bij test minder Kw's in 1m3 aardgas, dat zou pas echt beduvelen zijn.

Wij betalen voor KWh uit gasverwarming.

 

 

 

 

Ik heb je gevraagd om respect te tonen voor anderen, maar blijkbaar dringt dat niet tot je door (en laat die 'tje dus gewoon weg). Net zoals de vraag om in je bijdrages hoofdletters en leestekens te gebruiken. Net zoals de vraag om onderbouwde cijfers te gebruiken. Waar die 95% vandaan komt? Waarschijnlijk zoals de meeste cijfers uit het toetsenbord gevallen.

Jullie snappen er allebei geen bal van. Vermits jullie niets van verwarmingstechnieken kennen, kennen jullie de formule van Siegert ook niet. En die wordt gebruikt voor het rendement te bepalen. En die zegt ook in welke omstandigheden er wordt uitgegaan van een rendement van 100%. En dit vinden jullie dus onzin. Wel, de hele verwarmingswereld, en wat er rond hangt, is hier mee akkoord.

Het is je waarschijnlijk nog nooit opgevallen (het kan je trouwens nooit opgevallen zijn omdat je nog nooit een rookgasmeting hebt gedaan) dat hoe lager de rookgastemperatuur is, hoe groter de pluim waterdamp. En dat er bij hoge rookgastemperaturen zelfs geen condens zichtbaar is.

 

Lacroix.

U moet in de politiek gaan en bij NVA die houden zich ook aan rechtlijnigheid , iets anders of nieuwe stelling door bewijzen heeft ook geen vat op hen.

U bent de man van verwarming , bravo

Geef zelf eens een verklaring dat die nieuwe ketel 25% meer KWh heeft verbruikt dan elektrische boiler.

En komt niet af met muggezifterij

Haal uw formullekes er eens bij.

Groeten

lacroix: 108% rendement is inderdaad het getal relatief de oude leugen dat een HR gasketel 95% rendement had terwijl je eitjes kon koken op de schoorsteen. Toen hebben ze geniaal genoeg een condensatieketel uitgevonde, de schoorsteen is nu een mizerige 50-60° warm dus niet meer voor eitjes te koken, maar aleluja iedereen jubelt en heeft joleit de ketel heeft 108% rendement

 

Laten we de vraag eens omdraaien, stel dat je elke milliWatthuur uit dat aardgas wilt puren, hoeveel rendement zou die ideal gasketel dan hebben ? 120% of 115% of 112% ?

 

Ik snap dat leken op het gebied van verwarmingsketels en de kwalificatie hiervan, die rendementsaanduidingen boven de 100 % onbegrijpelijk vinden.

Daarvoor moet je weten dat men er vroeger van uitging dat bij een optimale verbranding altijd een minimaal warmteverlies via de schouw onvermijdelijk was.

Dus, om ketels kwalitatief te kunnen vergelijken en eventueel te verbeteren heeft men 100 % rendement als basis genomen voor een ketel met wat toen een optimale verbranding was en met een optimale warmte afgifte van de ketel aan de verwarmingsinstallatie.

Die 100 % was in feite utopisch want in de praktijk niet te bereiken, zoals je ook geen 100% van de punten kunt geven voor bijvoorbeeld schoolprestaties. Maar het was wel een prima referentie om ketels qua effectiviteit met elkaar te kunnen vergelijken. Ondertussen kan men met condensatieketels meer rendement verkrijgen dan men vroeger voor mogelijk hield zodat die vroegere referentie nu overschreden wordt, vandaar bijvoorbeeld de verwarrende 108 % rendement.

Dit is nu nog altijd een zeer goede referentie om ketels te vergelijken maar men mag niet de fout maken om hiermee de vergelijking te maken met andere energiebronnen, anderssoortige verwarmingstoestellen enz..., want dan klopt dit uiteraard niet.

Degenen die beroepsmatig met verwarming bezig zijn weten dat. Voor leken is het inderdaad verwarrend, ik hoop dat ik hiermee iets heb kunnen uitklaren.

Charel

mensen in de branche weten wel waar die 108 % vandaar komt maar anderen weten dat niet, of men moet zich in de materie verdiepen.Zodoende is het begrijpelijk dat leken de neus krullen bij die 108%, temeer daar men dagelijks om de oren wordt geslagen met informatie en reklame waarvan de vlag de lading niet dekt. Om nu even in de sfeer te blijven; bepaalde ketelfabrikanten beweerden reeds in de jaren 70 dat verwarmingsketels best om de 10 jaar zouden vervangen worden door een up-to date model, 10 tal jaren was het state of the art of andere hoogdravende omschrijvingen.Besparingen van 20, 30 procent was het minste wat men kon verwachten. Werkelijke besparingen waren meestal van een andere orde.Nu worden we om de oren geslagen met duurzaamheid van hun produkten. Laat me niet lachen he jongens.

Caris

http://members.tele2.nl/ponyhaar/

je moet eens zien die maakt zijn zonnecollector voor amper200euro... materiaal

 

 

zeerjuist wat u schrijft  lucien

  volgens mij niet meer dan een verkoopstruk,en zoals men schrijft , voor leken moeilijk te begrijpen die cijfers

 

 

Ge moet geen leek zijn dat die ketels hun theoretische berekening maken met onderwaarden en bovenwaarden.

Enkel ik geef aan dat het in de praktijk niet realiseerbaar is en een leugen blijkt te zijn.

De cijfers over onder- en bovenwaarden waar fabrikanten zo graag mee spelen is gewoon zoveel mogelijk KW's puren uit 1m3 gas.

En daar zitten een max. in (100%) en niets meer.

Door allerlei technieken kan de éne 8% meer halen  dan de andere maar NOOIT meer dan 100%

Daardoor hebben ze onderwaarden en bovenwaarden in leven geroepen.

En als een leek vaststeld dat schouw achter die cv nog warm staat (thermische energie ) is er Kw's verlies .

Formules en cijfers is mooi om te verkopen en te verklaren waarom , soms komt er iemand die dit kaarten huisje doet wankelen.

En de gevestigde waarden (kenners) trekken onmiddelijk aan één zeel.

Dat de experten maar eens uitleggen waar die 25% kw's verschil naartoe zijn in SWW test van 150L?

Geen enkele geeft/heeft hier een verklaring.

Ps .niewe cv gasketel was/is  tiptop in orde, of gaan jullie installateur in twijfel trekken.

groeten

Leek, die aan de klok trekt

Bij optimaal gasverbranding (zelfs met beste technieken) van 1m3 aardgas hoeveel % in kW die daar in zit kan je daar max.uit halen ?

Ik hoop dat er nu geen perpetuum komt.

 

 

Feit blijft dat gasketels geen rendement hebben dat boven de 100% uit KAN komen. Een toverrendement van 108% suggereert dat de ketel in staat is elders warmte te vinden die dus niet zijn oorsprong vindt in de verbranding van gas, een warmtepomp doet eigenlijk hetzelfde met rendementen van 300-500% maar daar wordt wel degelijk een tweede warmtebron gebruikt..

 

Het is jammer dat de industrie niet zijn verantwoordelijkheid neemt door het rendementssprookje definitief uit de wereld te helpen en nu eindelijk eens overstapt op reéele rendementen, dat wil zeggen ergens tussen 0 en 100% (hopelijk zo dicht mogelijk bij 100).

 

 

 

 

 

 

Waarom zo moeilijk doen? Deze ketelrendementen van 108% zijn er enkel om de nieuwe ketels met recuperatie van de condensatiewarmte te kunnen vergelijken met de rendementen van de oude ketels, waar deze recuperatie nog niet mogelijk was, en waar 100% het maximum van de onderwaarde van het gas voorstelde.

Moeilijk doen?

Dat gelul van firmas over bovenwaarden en onderwaarden ben ik zo moe als koude pap.

Is een fictief rendement.

Bij volledige verbranding van aardgas onstaat  er koolstofdioxide en water(damp) 

Tijdens de verbranding van koolwaterstoffen komen de waterstof moleculen  in aanraking van lucht(zuurstof) deze vormt   water dat door thermische overdracht bij verbranding waterdamp vormt.

De waterdamp neemt thermische % Kw's  over uit thermische koolstofdioxide

Dit alles bijéén(boven- en onderwaarden) geeft 100% rendement uit volledige gasverbranding .

Enkel zijn bedrijven beginnen goochelen met boven- en onderwaarden om hun cv  toestellen te verkopen.

Cv gas toestellen die  % KW's  uit  waterdamp kunnen recupereren door condensatie  halen het meeste rendement , enkel nooit meer dan 100% uit totale gasverbranding.

Iemand die zegt dat er UIT 1m3 gas meer dan 100% thermisch rendement komt bij totale verbranding ....

ok carisfire u heeft uw punt gemaakt 100% rendement bij kondenstietoestellen is niet mogelijk , zolang er warmte uit de schouw komt is er verlies, om dat te konstateren hoeft men geen prof aan de hogeschool te zijn. Gezond boerenverstand volstaat.

Kondensatieketels hebben wel een beter rendement dan de niet kondenserende toestellen, daar zijn we hetover eens; dat hun verkoopprijs de juiste is daar ben iki het ook niet mee eens en waar ik nog minder mee eeens ben is hun verdienste qua duurzaamheid waar ik in een vorige bijdrage op alludeerde. Want waar is die duurzaamheid, een toestel op de markt brengen waarvan algemeen wordt aangenomen dat zijn levensduur zich situeert tussen 10 en 15 jaar kan ik onmogelijk een staaltje van duurzaamheid noemen om nog maar te zwijgen van de eventuele mankementen en herstellingen in de loop van die 15 jaar. Maar ik weet het wel return on investment dat is wat hun allemaal drijft en dat geldt niet alleen voor ketelfabrikanten maar voor vele zo niet alle multinationals; die hebben geen interesse in uw verbruik of ingeval van de geneesmiddelen industrie in uw gezondheid, ze hebben in meer dan gezonde interesse in uw geldbeugel.

Een voorbeeld : in mijn ouderlijk woning staat een viessmann rotola van 41 jaar  en daar is in die zijn lange loopbaan nog maar een zaak vervangen en dat is de brander.

In mijn nieuwe woning staat een vitodens 300 , ben eens benieuwd hoelang die het gaat uithouden

Oei , Lucien u gaat de" leek" gelijk geven en sommige zullen geen gezond boerenverstand hebben;-)) grapje

De 41 jaar dat die cv ketel daar dienst deed , zal voor u een tevredenheid meebrengen.

Enkel als je zou geweten hebben dat die cv ketel na 10 jaar een rendement achterstand had van 20 à 25 % zou die er dan nog gestaan hebben?

Is maar de vraag hoeveel hebben een nieuw cv ketel staan waar  75 à 80% rendement van KWs daadwerkelijk in woning terecht komen.

Dan komt er een heel ander discussie , is gas wel zuiniger dan andere systemen.

Ik geloof niet meer in gasverwarming is de zuinigste warmtebron, wel een gemakkelijke.

Groeten

chris

Chris,

Kan je die verwijzing naar een pôlitieke partij uit je bijdrage verwijderen. Het is niet aan jou om mij een etiket op te plakken, zeker daar het absoluut niet relevant.

Voor de rest is dit voor mij geen discussie meer waard. Het is allemaal al in den treure herhaald. Je blijft toch bij je standpunt, ook al wordt duidelijk bewezen dat je er langs zit.

Laten we de vraag eens omdraaien, stel dat je elke milliWatthuur uit dat aardgas wilt puren, hoeveel rendement zou die ideal gasketel dan hebben ? 120% of 115% of 112% ?

Doen we het met of zonder Einstein? Als je echt tot de bodem wil gaan, moet de relativiteitstheorie toepassen. E =MC².

Als de retourtemperatuur gelijk is aan de de temperatuur van de verbrandingslucht, heeft de ideale ketel een rendement van 100% op bovenwaarde. Zijn je rookgassen kouder dan de verbrandingslucht, dan wordt het rendement toch nog hoger dan 100% (Siegert). Neem je als referentie 100% op onderwaarde, dan kan je als er wordt gecondenseerd daar nog ongeveer 10% bijtellen. Die 100% rendement is een referentiewaarde. Net zoals voor de index, inflatie, rendementen op beleggingen en nog zoveel dingen een referentiewaarde genomen wordt. En laat net die referentiewaarde een consencus zijn die de belanghebbenden zijn overeengekomen. Het is niet omdat een paar mensen dit niet (willen) begrijpen, dat die referentie onjuist is.

Wordt dit nog aangepast?

Als" leek "weet ik niet hoe dat moet.

Hoe je doet is het jou zaak. Desnoods vraag je aan de moderator om het aan te passen.

Maar zorg dat het verdwijnt.

 

Sorry Lacroix, maar soms moet je ook eens op je plaats gezet worden ,u bent de wijsheid hem zelve.

u posten zijn ook niet altijd zuiver.

Als het over Cv gas gaat steiger jealtijd , alsof je dividenden krijgt van fabrikanten.

NVA is een nieuw partij waar ik ook bij ga  NVerwarmings  Actie

Ik als lid en voorzitter hebben we al. :-)))) 

Chris,

Je bent aan het kletsen.

 

Ik steiger van de onzinnige praatjes, halve waarheden, onkunde, gebrek aan kennis over het onderwerp en ga zo maar door.

Ik heb de weisheid zeker niet in pacht, maar als ik niet weet waar het over gaat, zwijg ik, of informeer ik me.

Ik heb geen enkele binding met wie of wat dan ook.

Ik wil enkel dat mensen die vragen stellen een juist antwoord krijgen, geen hersenspinsels en wijsheden die her en der van het net worden geplukt.

Die uitleg die je geeft slaat nergens op, zorg gewoon dat die post verdwijnt.

in elk geval mijne heren als 1m3 11kWh is, moet een 100% ketel uit die 1m3 11000Wh halen zo simpel is dat

 

" Die uitleg die je geeft  slaat nergens op."

"Geen hersenspinsels"

U kunt zelf met gegevens uitrekenen hoeveel er verlies is bij SWW met gas verwarming.

Enkel u wilt het niet aannemen , of begijpt het niet of ken er geen bal van of doet dat je alles  kent.

Iets off the record werkt nooit voor u.

Hic finis fandi

 

Chris,

Geef mij gegevens van meetapparaten.

En dan zal ik rekenen.

Jou gegevens komen andermaal voort uit  eenvoudige redeneringen die gebaseerd zijn op veronderstellingen dat  alles rechtlijnig is. Dat er soms logaritmen inzitten, is niet van toepassing.

Niet proefjes die niet reproduceerbaar zijn, droge metingen met behoorlijke meetapparaten.

Maar dit staat los van de vraag om die verwijzing te verwijderen.

Slaag je er zelf niet in om een zelfgeschreven item op het net te verwijderen, vraag dan hulp aan de moderator.

Doe dit nu meteen.

PS: Latijn zal me worst wezen, houdt het maar op Nederlands, is al moeilijk genoeg.

Lacroix

Ik heb met tipp-ex correctieroller  geprobeerd maar lukt niet  .

ps. gegevens staan in ander  topic, kan je zelf uitrekenen.

Ik ga afsluiten ,hoe moet dat nou weer , ha gewoon de gordijntjes dicht trekken.