Perinsul ; heb je nog blauwsteen dorpel nodig ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik vraag het mij af: die perinsul is waterondoorlaatbaar en isolerend, waarom zou je nog een blauwsteendorpel leggen.

Neem nu een raam tot tegen de grond. Je zet dat raam op die perinsul. Waarom zou je daar nog een dorpel nodig hebben ? isoleren doet het niet, waterdichter maken doet het ook niet ?

Neem nu een deur. Als je de deur en de 'dichting van de luchtdichte deur' monteert op de perinsul, heb je nog een dorpel nodig ? daar zou je nog esthetisch kunnen redeneren dat die dorpel tegen de perinsul ligt en zorgt voor een 'waterkering'

Reacties

Paul,

De drukweerstand is van de orde+-  ytong , dat als deurdorpel gebruiken ? Zal vlug uitslijten vrees ik.

Chris

Dag Paul

bij passiefprojecten zijn de kaders dikwijls nogal diep. Ik meen dat dit idd toelaat om een reep Perinsul te leggen onder de deuren en portes-fenêtres. Dit onderbreekt de koudebrug tussen je blauwsteen die buiten ligt en je chape van binnen. Het dichtingsprofiel kan vastgemaakt worden aan de blauwsteen. Ik denk niet dat iemand dit zal lijmen op de Perinsul? Die foamglassproducten zijn prima, en drukvast. Maar niet slagvast?

De blauwsteen dorpel is een (eerder sterk) hellend vlakje dat het water laat aflopen. Doorgaans wordt daar een cm opstand (ook in blauwsteen) op gelijmd op drie zijden. Je kunt die toch moeilijk weglaten en foamglass gebruiken als dorpel? Je schopt daar zo een stuk af hoor.