zonneboiler geplaatst

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
mijn zonneboiler is geplaatst maar ik kan de leidingen niet isoleren omdat deze te kort bij de muur staan.
betreft een Vitodens 300-W met vacuümbuiscollector Vitosol 200-T en Vitocell 300-B
heb de firma hier al over aan gesproken maar deze wil of kan hier niets meer aan verhelpen.
alles is geplaatst in koper buizen met pressfitting .
kan ik hier nog iets aan doen , alle opties ik hoor het graag
mvg

Reacties

Indien de leidingen niet verplaatsbaar zouden zijn kan je als laatste oplossing misschien een omkasting maken en die met gespoten isolattie opvullen. Op de plaatsen waar ze te dicht bij de muur zitten blijft het dan minder goed geïsoleerd.

Hallo, ja dat klopt maar als je ooit een fit hebt dan zit je met serieuse problemen en sinds ze hier alles geplaatst hebben heb ik er al 2 gehad.

Roep misschien de hulp in van Viessman zelf... om ter plekke bij jou advies uit te brengen. Viessman volgt de installatie bij de klanten op in bepaalde gevallen. Ik kreeg dit jaar een opleidingsdag aan de Viessman academie in hun technisch centrum te Roeselare en weet dat zij nogal gevoelig zijn aan het juist plaatsen en juist werken van hun materiaal. Ik zou daar dankbaar gebruik van maken en Viessman zelf laten de installateur op de vingers tikken.
Zo vermijdt je dat de installateur je afwimpelt en ze deze fout nog herhalen op andere adressen.