bestrijding tegen opstijgen vocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag jullie mening over bestrijding tegen opstijgend vocht.

Er zijn een drietal mogelijkheden die ik overweeg:
- 1 firma injecteert de binnen en buitenmuur en bezet alles direct terug met een noppenmembraan om afstoting ivm hygroscopische zouten tegen te gaan. kosten: 4600€ excl
- ander voorstel is om te alles te injecteren: 3250€
- eigen werk: werken met de zogenaamde flesjes tegen de muur, vraag is wel of dat dit even effectief is, geen garantie, die ander wel.

Reacties

Beste,

Als lezer op dit forum ben ik een beetje verbaast van de reacties, het is meer afbreken dan een gewone discussie aan te gaan.

@Chris

Als energie een hobby van u is, dan snap ik niet dat je mensen afbreekt die willen bijdragen aan een eerlijk advies voor de mensen met een probleem.

Ik wil gerust een keer tot in de kempen komen om het beter uit te leggen.

Groeten

Adam

Beste Adam,

Ik ben ook wel geinteresseerd als je één en ander,  met betrekking tot deze discussie, beter wilt uitleggen. Waarom doe je dat niet hier? Dan hebben we er allemaal misschien wat aan.

Charel

Beste Charel,

Ik heb respect voor ieder zijn mening en ben ruim denkend. Maar zoals ik hier kan lezen wordt er persoonlijk aangevallen en dat vind ik niet kunnen. Ik heb zelf problemen met vocht in mijn huis en ben opzoek naar een oplossing. Dus surf en lees ik veel. Zodat ik een juiste partner kan vinden voor mijn probleem op te lossen.

 

Adam

Adam,

Er is een verschil in ideeen wisselen,

Iemand die beweerd dat opstijged vocht niet bestaat,

en dat  een folie 25% vermindering van stookkosten meebrengt.

En in zijn tekst alle vochtbestrijders van onwetendheid beticht,

en dat er 10000 euros nutteloos verloren gaan door hun  injectie werken.

Ja , wat moet je daar op zeggen en van denken,

Vochtadvies doet niets anders dan met onderaannemers injecteren.

Hij gebruikt  ( OPSTIJGEND VOCHT BESTAAT NIET)

Is gewoon  reclame voor zijn eigen winkel.

Pas op ik vind het zéér goed gevonden.

http://bouwinfo.be/forum/threads/190047-quot-Opstijgend-vocht-bestaat-niet-quot

Ik blijf bij mijn standpunt en zij ook.

Chris

 

 

 

Chris,

Ben ik het helemaal mee eens dat er een verschil is in ideeen wisselen. Maar dit heeft mij wel tot verder nadenken doen zetten. Dan kom ik tot mijn conclusie dat ik toch verschillende partijen en prijsoffertes zal moeten raadplegen en kijken wie mij dan de juiste oorzaak kan aanwijzen. want daar draait het dan toch om, dat de juiste oorzaak wordt aangepakt? of vergis ik mij?

Ik hou jullie verder op de hoogte van de verschillende partijen, zo zal ik ook een beroep doen op vochtadvies om te zien of ze dan toch geen onzin aan het verkopen zijn.

Adam

Adam,

Groot gelijk dat je niet op één mening voortgaat. Vochtproblemen in huis kunnen tal van oorzaken hebben waarvan je er geen enkele zonder meer mag uitsluiten. Soms is de diagnose gemakkelijk, vooral voor degenen die nogal wat ervaring in de bouw hebben maar er zijn toch altijd van die twijfelgevallen of het kan ook een combinatie van oorzaken zijn.

Als je een leek bent in de bouw dan zou ik niet enkel voortgaan op verkopers of zogenaamde adviseurs die zich goed laten betalen, dan zou ik hierover toch ook eens een architekt raadplegen. Ook op dit forum kan je meestal betrouwbare adviezen krijgen. Uit de hand lopende discussies, zoals voorgaande, zijn hier gelukkig uitzonderlijk.

Charel

Adam,

Neem contakt met 50  vochtbestrijders , zelfs advies bij Bouwunie.

Of beter

http://bwk.kuleuven.be/mat/reyntjens/laboratorium-reyntjens-nl

Stel daar de vraag is " is het waar dat opstijgend vocht niet bestaat?"

En wie dit verklaard heeft.(vochtadvies)

Ik heb dit al meer dan 13 keer gedaan ,

Charlatan was voor hen nog een proper woord.

Hij heeft een verbluffende strategie. boel titels , boeken , dubelzinnige verhalen enz...

Naieve mensen zijn voor vochtadvies de doelgroep .

Maar ik ga voor mij die discussie afsluiten.

Chris ,

I

Bij het injecteren tegen opstijgend grondvocht ga je in het beste geval een beetje van de gevolgschade camoufleren.  Aan de oorzaak wordt niets gedaan.  Zo blijft de vloer nat en heb je daardoor alleen al 25 -30 % meer stookkosten, blijf je condensatie hebben aan de binnenzijde op de ramen (bij koude nachten), enz.  Neem de oorzaken weg en de gevolgen blijven ook weg.
Meestal ligt de oorzaak in het horizontaal insijpelen van regenwater langs een verzadigde maaiveldzone.  Al de rest is gevolgschade door het verschil in dampdruk van binnen naar buiten, met interne condensatie tot gevolg.
Je kan deze en alle andere vocht- en condensatieproblemen zelf nalezen in het handboek “waterdichting, vocht- en condensatieproblemen, waarheid en mythe” op www.humida.be, of te bestellen in elke boekhandel.  Met een beetje zelfstudie kom je er snel achter wat de echte oorzaak is en wat de eenvoudige oplossingen zijn.
De meeste architectenbureaus en ook het WTCB hebben het handboek ondertussen al besteld.
Groeten
Vochtadvies