hulp en informatie nodig of ervaringen met cv,pv en zonnebioler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

geachte leden ik heb wat informatie en hulp/ervaring nodig over verschilende instalatie.

 Nu we willen ons vloerketel cv vervangen met en condenseerende ketel.

alleen twijfelen we over solo of doorstromer omdat we een jet douche hebben en 

omdat we met zonneboiler willen werken.

 Ik weet dat doorstromer in serie met zonneboiler het meeste rendement heeft maar wat zijn de nadelen /voordelen.

voor de cv denken we aan vaillant /remeha of bullex iemand ervaring mee wat nadelen /voordelen zijn.

 De zonneboiler twijfelen we tussen druk systeem of drukloos meeste willen twee spriralen zetten een voor de cv maar dan blijft hij onodig water warm houden als niet nodig is.

nu heb ik twee merken wolf en vaillant die met programma werken voor de cv op uren te laten werken die je zelf instelt lijkt e interessant.

 Mijn grootse vraag wat is beste mij huis is zuidoost gericht

 Ik wil het meeste uit de zon te halen ook op mindere dage.

een vlakke plaat collector of vacuum buizen of zoals solafocus heeft combinatie van de twee in een plaat. wie heeft ervaring met deze instalatie ?

  De laatse vraag is de zon pv instalatie

Ik heb offertes van chineeze en duitse panelen maar weet niet of verschil in is want meeste duitse zij n niet voledig duits de vraag is wat is beste en interesantse voor hele jaar.

Mono en polly panelen

 Deze vind ik ook interessant de andere zonnepaneel Solar Frontier Thin Film 150 heeft iemand hier zon systeem of ervaringen mee.

mede omdat mijn huis zuid oost ligt en redelijke instalatie van 10000 kwp is.

 De omvormer welke is beste de sma of delta of pico kostal ik wil redelijk snel dit plaatsen maar extra info en adviezen zijn welkom zodat ik geen verkeerde beslisingen maak

mvg dank alvast

Reacties

dennie,

probeer je bericht eens te herschrijven met leestekens, hoofdletters, alinea's.   Misschien dat dan meer mensen een poging willen doen je vragen te begrijpen en vooral te lezen.  Nu is het voor mij te moeilijk om je tekst te beginnen lezen.

Walter

Ik heb hetzelfde antwoord overwogen maar kwam er niet uit of ik zou beginnen met dennie of Dennie... ;-)

 

TS (hihi): uw tekst is onleesbaar.

je vraagt veel te veel in één keer, en rome is niet gebouwd in een dag, dus uw huis moet nu precies ook niet in één dag naar zero gaan

 

ivm Uw Thin films, ik heb er , en vind die niet zo goed. En ivm uw omvormer, uw levrancier moet maar voorstellen wat hij goed vind of goedkoper en ook goed.

Ivm uw collector: solarfocus is goed, en de paradigma's zijn super goed als je wilt uw huis mee verwarmen op bewolkte dagen, dus dat is niet altijd zo wit zwart te zeggen. laten we zeggen dat de meeste panelen doen wat ze beloven, maar dat de chinese toch minder goed zijn dan die duitse.

Ivm uw combinatie met zonnepanelen, je moet dat laten uiterekenen zodat alles mooi bij elkaar past, dus een evenwichtig voorstel laten maken. Of je leegloop hebt of niet heeft niet zoveel belang... zolang uw systeem maar klopt. Als je nooit leegloopt moet je zorgen dat uw warmte weg kan... Als je in de zomer leegloopt kan uw systeem niet oververhitten. Als je in de winter leegloopt kun je werken zonder antivries... maar je moet alles doen kloppen als je een feilloze langdurige werking wilt hebben

PV 10Kwp en WP L/W  en uw hersenkronkel kan terug linair  ;-)

Uw jaarlijkse verbruikkost is +-620 euro (netvergoeding)

Opbrengst  9000Kwh

Kan  3000 kwh stroom naar huishoudelijk  en 6000kwh primair verbruik voor Wp L/W COP 3,5 = 21000Kwh thermisch

Duitse of chinese panelen één pot nat is de afwerking ervan.

Omvormers SMA  kan in ruil reparatie, heb je 3 phase kostal Piko is meer industrieel.

Groeten

Chris

dank je voor je antwoord

maar warmtepomp boiler is geen optie

de pv instalatie is bedelt voor het verbuik electricitet want verbik meer dan 6000 kwh

 

een vraag van paradiga heb ik nooit gehoord?