verzekering bouwplaatsrisico's voor zelfbouwers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aangezien er bij de bio-ecolgische bouwers opvallend veel zelfbouwers voorkomen, stel ik hier mijn vraag . wie heeft als zelfbouwer een goede verzekering ABR (= alle bouwplaatsrisico's) kunnen afsluiten. Met zelfbouwer bedoel ik dus het meeste zelfdoen, en dan vooral de ruwbouw , en eventueel werken met een paar losse aannemers voor specifieke werken, maar de zelfbouwer coordineert. De meeste maatschappijen bieden vlotjes zo'n verzekering aan, maar huiveren bij de gedachte dat een niet-professioneel een huis zou zetten.Laat staan dat dit nog op een bouwwijze gebeurd die niet oer - en oer-normaal is (=stenen metsen).Zelfs een gewone houtskeletbouw doet al alarmbellen rinkelen. Zij zien een zelfbouwer als iemand die op het einde van de werken de muren zelf behangt of schildert. ik ben er echter van overtuigd dat de meeste zelfbouwers meer consentieus en degelijker bezig zijn dan vele "bouwprofessionals" en sleutelopdedeurfirma's. Dus waar sta je dan tegenover zo'n verzekeringsmaatschappij, hé. en wees er maar zeker van dat als je zou verzwijgen dat je zelf bouwt, en er gebeurd een schadegeval, ze heel snel zullen zijn om niet uit te keren.

 

Dus , wie heeft al een ABR gevonden die akkoord is dat een zelfbouwer het meeste werk doet.

Reacties

http://www.livios.be/nl/_build/_mone/_insu/1813.asp

ABR kost vlug 500 à 700 euro

De meeste goede aannemers hebben zelfs dergelijke verzekering.

betreft schade materialen of omgevallen muurtje enz.

Een ongevallen verzekering voor lichamelijk letsel is een andere.

Heeft mijn dochter genomen voor familie leden die hielpen.

ruwbouw en afwerking

 

Hoi,

Wij zitten ook met dat probleem. Wij vinden ook geen geschikte verzekering, die ons DHZ werf wil dekken. We vinden er wel een hele hoop, maar daar zit dan niet alles in zoals we het willen of ze sluiten een hele hoop uit.

Ze verzekeren allemaal iets, maar diefstal of ongeval met machines dekken ze dan niet en zo.

Een goede familiale verzekering en verzekering bij schade voor derde doet voor ons al veel.

Het is raar dat er zoveel verzekeringen zijn, maar geen enkele dat echt op de DHZ is gericht.

Als je er een goede vind, wil ik daar zeker ook iets van horen, ben daar ook in geintresseerd.

tot op heden geen goede verzekering gevonden?

Neen, tot op heden geen gevonden en ook niet meer aan het zoeken naar eentje. We hebben er ons bij neer gelegd dat we er geen gaan vinden die voldoet aan wat we zoeken. Nu zijn de meeste gevallen gedekt door de familiale verzekering.

Beste Chris

Wat voor verzekering is het dat jouw dochter heeft afgesloten? En bij welke maatschappij?

 

Ik ben wel Chris niet...

maar een 'persoonlijke ongevallenverzekering' heb je bij elke maatschappij.

Ik had ze ook voor de familiale helpers tijdens de bouw en heb er gelukkig geen beroep moeten op doen.

Voor wat het nog waard kan zijn, wij hebben dat gevonden bij fidea. Wel als uitbreiding op brandverzekering, dus deze haden we dan dubbel...