Heeft zonwering van Reprosol zin op belfius gebouw?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb interesse in enerlogic van reprosol. Dit werd onlangs geïnstalleerd in het Belfius gebouw in Brussel. Maar als ik verder zoek, vind ik diverse negatieve ervaringen. Kan iemand mij verder helpen?

Reacties

Op de site van reprosol wordt een verbetering van enkel naar dubbel glas en van dubbel naar HR glas beloofd.

Maar op www.dekorfolien.de vind je de echte cijfers van Enerlogic :

u-waarde enkel glas gaat van 5,6 naar 3,4 (en wordt dus geen dubbel glas)

u-waarde dubbel glas gaat van 2,8 naar 2,1 (en wordt dus geen HR glas, want dat geldt pas vanaf 1.6).

De exacte tabel vind je onder "HR Glas WTCB".

De info van reprosol is dus compleet misleidend voor de consument.

Belfius moet dit toch ook geweten hebben.

Wat laten mensen zich snel bedonderen.

De cijfers van enkelglas met enerlogic kunnen misschien wel indrukwekkend LIJKEN, maar de kans dat de investering van dit product in lagere energie kosten - binnen afzienbare tijd - wordt terugverdiend is vrijwel nihil. Ook het comfort van dubbelglas - daarmee bedoel ik dat u bij dubbelglas veel minder kou van het glas voelt - is met enerlogic veel minder. Het glas blijft erg koud en je blijft de kou voelen. Het verbetert nauwelijks. De beloofde terugverdientijd van 3 jaar wordt nergers bewezen. Helaas heb ik geen betere boodschap.

 

Glas folies is rommel, isoleren nog minder dan een zakje lucht want lucht isoleerd namelijk.
Met die folies kunnen ze op beurzen prachtige testjes uitvoeren en iedreen is mee.

Neen, die glasfolies horen in het rijtje van homepathie thuis , geloof er in en het zal werken.

Ik vind prijzen terug van meer dan 100 Euro en Belfius zou 220.000 Euro geïnvesteerd hebben. In een nieuw gebouw met isolatie- en zonwerend glas !

Reprosol werkt op basis van reflectie en warmte straling.

De warmte straling die van buiten komt wordt terug gekaatst naar buiten maar zal hierbij wel tweemaal door de binneste glasplaat passeren, waardoor deze opwarmt.

Er is een effect maar niet echt wow.

De warmte straling die van binnen komt wordt terug gekaatst naar binnen, logisch. De temperatuur van de binnenste glasplaat zal echter even laag zijn dan voorheen, daar dit product niet tegen transmissieverliezen werkt.

Volgens de toch wel hoge prijs voor een matig te verwachten resultaat, geen aanrader dus.

De voor- en nadelen van dit product vindt je op www.belisol.nl .

 

Herwig,

Het is duidelijk dat enerlogic de u-waarde van dubbelglas absoluut niet naar hoogrendementsglas verbetert.

Het blijft inderdaad gewoon dubbel glas met een minimale u-waarde verbetering. (zie www.energiesparen.be onder 'Wat is hoogrendementsglas').

Maat de fabrcant van enerlogic gaat nog een stapje verder. Op www.enerlogicfilm.com staat volgende bewering : "Enerlogic gives double pane windows triple-pane performances."

Terug volgens energiesparen.be is de u-waarde van driedubbel glas 0,6. Dit ligt wel heel ver af van de 2,1 waarde van enerlogic.

Mensen die enerlogic aan hun ramen hebben, zijn in de veronderstelling dat hun glas opgewaardeerd wordt tot hoogrendementsglas of driedubbel glas, en de u-waarde verbetert amper.

Dit lijkt mij iets voor een consumentenorganisatie of Testaankoop.

Reprosol wil klaarblijkelijk de consument in het ootje nemen met oncorrecte productinformatie.

Maar wat met HR+-glas zelf? Ik las onlangs in een vakblad dat HR+-glas ook jaarlijks 5% van zijn argon-gas verliest. Korte rekensom : na 5 jaar al 25% minder gasvulling. Dit zal toch ook wel een effect hebben op de isolatie van het glas?

Kan men de hoeveelheid gas in je glas meten?

Nadia, wij hebben 3-dubbel superisolerend glas van saint gobain. Hiermee hebben wij en nog veel andere mensen die wij kennen problemen. In de winter houdt dit inderdaad warmte binnen door de isolerende werking van de luchtspouw (gas) in het glas. In de zomer ervaren wij echter hetzelfde waardoor het binnen enorm warm wordt. Zelfs in koudere per!iodes als wij 's morgens de verwarming aanmaken en de zon begint te schijnen, warmt het zeer snel op tot hoge temperaturen.

Glasleverancires promoten dit omdat ze er waarschijnlijk meer aan verdienen.

En welke zonnewering hebben jullie?