Gevelfolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

We zijn van plan om onze gevel via de buitenzijde te isoleren (rotswol 2 lagig geschrankt tussen houten kader). Hierover zouden we een onderdak/gevelfolie over plaatsen. (Houtvezelplaat is geen optie wegens de te hoge kostprijs.)

Heeft er iemand ervaring met gevel/onderdak folie die kan gebruikt worden?
Wij hadden in gedacht iets van pro clima of delta maxx fassade.
De folie zou wel een tijdje zonder afwerking aan de gevel hangen.

Alvast bedankt.

Groeten

Reacties

deltamaxx ligt op mij dak, beide zijn super volgens mij, dampopen...

http://be.proclima.com/co/BE/nl/solitex_wa_sys_nl.html

volgens mij is het vooral belangrijk dat alle spleten en gaten dampdicht geplakt worden van binnen, en damopen naar buiten..

Welke gevel bekleding zou er uiteindelijk tegen komen? Open voeg, gesloten voeg? De folie die er achter zit moet in bepaalde mate UV bestendig zijn indien je met open voeg werkt...

 

De door u opgenoemde Delta fassade plus is hiervoor geschikt.

 

Persoonlijk heb ik ervaring met Pro clima en Delta maxx. De Delta maxx hangt bij mij nu al een jaar in weer en wind op een zijgevel die nog afgewerkt moet worden en is nog altijd in perfecte staat.

Scheelt niet zo extreem veel in prijs en met houtwol heb je wel een extra laagje isolatie en anti-koudebrug (al is dit mss enkel nog theoretisch de moeite: ik zou graag eens het verschil zien met warmtecamera).

Houtwol vind je al voor €5,22/m2 (Pavatex Isolair L 18mm) excl. btw.

Delta fassade Plus is iets van €3,25/m2.  Uiteraard toch nog een redelijk verschil, maar niet zo extreem als je soms zou denken. Ook je kleefbanden niet vergeten mee te rekenen in de prijs hé.

Een houtwolplaat is natuurlijk wat extra isolatie, maar net als jij ben ik toch benieuwd naar de meerwaarde omtrent de anti-koude bruggen. Het nadeel is ook dat ze niet te lang bloot mogen gesteld worden aan de weersomstandigheden.

Wij wonen vlak aan zee, dus het zout en zandgehalte in de lucht ligt redelijk hoog, waardoor folie in mijn ogen iets beter geschikt is om het een poos bloot te laten.

bertvdg: over de afwerking zijn er een paar pistes, maar het zal allicht een gesloten voeg worden. Hierdoor is uv bestendigheid niet direct nodig, maar aangezien we het minstens een half jaar, afhankelijk van het weer, bloot zullen laten gaat onze voorkeur toch naar een uv bestendige folie.

Aan zee zou ik toch eerder proberen te kiezen voor een bakstenen afwerking.

Hout gaat sneller verweren aan de kust door zout en zand, daarom een bakstenen afwerking of om de prijs te drukken afwerken met Ytong die je dan zelf met gevelmortel bestrijkt.

We hebben uiteindelijk voor Delta fassade gekozen. Het is prijzig maar het is toch een stuk goedloper dan een houtvezelplaat.

Daarnaast heeft het al bewezen dat er geen druppel regen door gaat en tegen windstoten kan.
 

Voor de afwerking gaan we voor Rockpanel opteren.

 

Groeten