Rendement verwarming installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie kan mij helpen?
Ik heb een geothermische warmtepomp 21kw, buffervat voor verwarming (750L), zonneboiler (500L) en vacuumbuiscollectoren (48 stuks) van het merk Buderus laten plaatsen.
De installatie dient om de woning, sanitair warm water en zwembad te verwarmen. De regeling voor de zonneboiler staat als volgt: eerst sanitaire boiler verwarmen (ingestelde temp 65°) en dan restwarmte in zwembad! ( ingestelde temp 30°)
Weet iemand waarom de temperatuur in de sanitaire boiler niet boven de 30° komt?
De installateur heeft weinig ervaring met een uitgebreid systeem en kan er niet meer aan uit!

Reacties

Verhoog die 30 naar 65 ; die andere naar 85  en toon eens het schema

in het beste geval is het een foutieve afstelling,of een draad die verkeerd verbonden is,

in een slechter geval een pomp die in de verkeerde richting draait, 

in het slechtste geval is uw buizenwerk niet helemaal juist voor het stukje van uw zwembadcircuit

Beste Paul,

 

ik heb de parameters voor de gewenste temperatuur verhoogt, sani ww naar 85° en zwembad naar 35°.

Voor vandaag heb ik de voorkeurregeling van de zonneboiler gewijzigd naar 1 (alleen sanitair warm water opwarmen)

De zon schijnt al volluit en nagenoeg continue op de panelen sinds 11:00 uur vanmorgen; het is nu 13:45 en mijn sanitair warmwater heeft een temp van 44°. De temperatuur op de meters bedraagd, aanvoer 70° en retour 48° Op het controlepaneel van de sturing staat voor de panelen 49°. Als de pomp in werking treedt komt het debietmetertje niet hoger dan 4L/min (Glycol)

Is dit normaal?

Groeten,

 

Pascal

Het lijkt er op dat de panelen verkeerd aangesloten zijn. De temperatuur op de rode thermometer en in het paneel moet ongeveer gelijk zijn. Maar als de temperatuur in het paneel gelijk is aan de retour (blauwe thermometer), is de kans groot dat de sensor door de retour aangestroomt wordt. De pomp draait een moment, de sensor wordt weer koud en de pomp valt stil.

Maar eigenlijk moet de installateur Buderus er bij halen. Een controle door een technicus van de leverancier kan nooit kwaad.

Bijkomend is de vraag hoe de regeling ingesteld is. Het is mogelijk dat als ze start op het zwembad, ze op het zwembad blijft draaien en niet overschakeld op de boiler. Eigenlijk maakt het niet uit waar de energie naartoe gaat. Maar ik zou die temperaturen toch niet zo hoog instellen. 60° op de boiler is ruim voldoende, en zwembad op 30°.

Bij de regelingen van Resol kan je aantal parameters instellen om de volgorde en verdeling van de energie over de verschillende verbruikers te bepalen.

Probeer daar de ingenieur van buderus bij tejkrijgen,de zal dat dbuggen. Stel uw leverancier aansprakelijk en suggereer vragen analyse door de ir. Zelfs dan ben je nog niet zeker dat alle fouten gaan ontzenuwed worden.maar uw santairman weet de klepel niet hangen dat is duidelijkj

Al uw warmte gaat naar het zwembad dat is voor mij duidelijk.  Dat kan als bvb de sturing van het zwembad  lijft warmte vragen of de sensor van het zwemdad is de input. Van uw qsturing van de zwzmbadpomp