Circulatiepomp goed genoeg?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik vraag me af of de ingebouwde circulatiepomp in de Vaillant Ecotec Plus VCW 376 (1600 l/h, 350mbar) voldoende is voor een woning met twee verdiepingen + zolderkamer, met een totaal van 10 radiatoren. Het gaat hier om een herenhuis en een installatie van in totaal 32 kW .

Het is een installatie volgens tweepijpssysteem. De hoofdleiding bestaat uit dunwandig staal van 28 mm. Van daar is telkens afgetakt naar leidingen van 22 mm en vervolgens naar 15 mm tot aan de radiatoren.

Gelijkvloers: 3 radiatoren
Eerste verdiep: 4 radiatoren
Tweede verdiep: 2 radiatoren
Zolder: 1 radiator

Alvast bedankt!

Reacties

dat is toch maar een lus ? Het zal eerder afhangen van lucht in de leidingen, en diameter van leidingen en collectoren ?

euh; lijkt je dat een goed antwoord?

Je kan hier geen zinnig antwoord op geven zonder meer informatie te kennen.

- Bij welke temperaturen wordt er gewerkt en welke nodige vermogens, welk debiet heb je nodig, welke drukverliezen zitten in je systeem.  Hoe hoog is twee verdiepen en een zolder?

Al die parameters hangen aan elkaar vast.  Als je dit weet kan je in de specs van je pomp zien of ze het nodige debiet kan leveren. 

Best even bij je handelaar navragen of ze dat even kunnen berekenen. 

Zit je eigenlijk in de situatie dat het toestel er al staat of besteld is?

Walter

wel Walter, een lus van 100meter diep in een geothermische bron, moet je toch geen pomp hebben die 100bar kan omhoogpompen... 

De snelheid dat de vloeistof zal vloeien zal toch eerder , naast het debiet van de pomp, afhangen van de diameter van die lus.. en de weerstand die de vloeistof ondervindt in alle ellebogen en bochten

Inderdaad  in lus  is het geen probleem.

Lichte pomp met minder debiet zal je de debietkraantjes van radiatoren 

anders moeten regelen dan bij  zwaardere pomp.

Moet je geen bijkomende parameters voor hebben.

Ga je geen probleem mee krijgen.

Chris.

 

Ik heb gisteren eens gebeld naar Vaillant en hen de situatie uitgelegd, de circulatiepomp zou het moeiteloos moeten aankunnen volgens hen.