earthship in belgie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij zijn van plan om een earthship in Belgie te gaan bouwen. Weet iemand hoe het zit met vergunningen?. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?
Ik heb al contact geprobeerd te krijgen met Earthship Belgium maar nog geen reactie terug gekregen.

Reacties

Hoe zit dat onderhand met jullie groep?
 

 

Laat ik even opmerken:

- een slecht geïsoleerde woning die geheel wordt verwarmd met 'onuitputtelijk' natuurlijke energiebronnen als de zon lijkt me minder pijnlijk dan een goed geïsoleerde woning die niet verwarmd wordt maar bij constructie diepe wonden sloeg.
- 'earthships' (hun doel, wezen en reden) bestaan, in veel meer mogelijke vormen dan bestaande versies op onze aardkloot reeds overeind, voor een zo groot mogelijk deel uit recyclagemateriaal.
- bij afbraak van een oude woning en opbouw van een 'earthship' op die bestaande grond, kan een groot deel van deze oude woning worden gerecupereerd
- onder andere Ovam ziet dit gebruik van recyclagemateriaal onder zijn financiële duiven schieten, en in plaats van één of andere economlogische oplossing te zoeken voor hun probleem via bijvoorbeeld aanvoer van materiaal, vechten potentiëel gedupeerden bouwvergunningsaanvragen voor earthships aan.
- een earthship kan gaandeweg gebouwd worden terwijl je redelijk aangenaam in een yurt woont op je domein, mocht het toegelaten zijn - ook als je heel erg arm bent, alleen duurt het dan veel langer
- een mens moet jarenlang sparen en vaak z'n economische welzijn boven ecologie prefereren, of wachten op z'n ouders dood, alvorens te kunnen investeren in (al of niet) ecologisch verantwoord (ver)bouwen, en zelfs hondenpoepzakjes zijn vaak goedkoper in niet-afbreekbare versie, kan je nagaan.
- we zijn met zeer velen, het gemiddelde iq bedraagt altijd 100 - en denkt er niet eens aan.

Succes met de bouwwerken.

Bernie