bestrijding tegen opstijgen vocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag jullie mening over bestrijding tegen opstijgend vocht.

Er zijn een drietal mogelijkheden die ik overweeg:
- 1 firma injecteert de binnen en buitenmuur en bezet alles direct terug met een noppenmembraan om afstoting ivm hygroscopische zouten tegen te gaan. kosten: 4600€ excl
- ander voorstel is om te alles te injecteren: 3250€
- eigen werk: werken met de zogenaamde flesjes tegen de muur, vraag is wel of dat dit even effectief is, geen garantie, die ander wel.

Reacties

Werken met vloeistof is achterhaald, als je het zelf wil doen gebruik dan een gel, humabloc, dryzone zijn enkele namen.
Resultaten met vloeistof zijn twijfelachtig: vloeistof loopt weg langs openingen in metselwerk, verzadigde stenen nemen niet op, zeer schadelijke producten, etc.
Een gel trekt langzaam in de stenen, is milieuvriendelijker. Kostprijs ong 25 euro de lopende meter dacht ik als je het zelf doet.
Noppenmembraan is niet per se noodzakelijk, veel hangt af situatie ter plaatse. Pleisterwerk flink stuk afkappen en muur laten drogen (maanden!) helpt ook al veel. Ook oppassen voor vochtdoorslag langs buitenkant (grond die hoger ligt bv).

Werken met vloeistof is achterhaald, als je het zelf wil doen gebruik dan een gel, humabloc, dryzone zijn enkele namen.
Resultaten met vloeistof zijn twijfelachtig: vloeistof loopt weg langs openingen in metselwerk, verzadigde stenen nemen niet op, zeer schadelijke producten, etc.
Een gel trekt langzaam in de stenen, is milieuvriendelijker. Kostprijs ong 25 euro de lopende meter dacht ik als je het zelf doet.
Noppenmembraan is niet per se noodzakelijk, veel hangt af situatie ter plaatse. Pleisterwerk flink stuk afkappen en muur laten drogen (maanden!) helpt ook al veel. Ook oppassen voor vochtdoorslag langs buitenkant (grond die hoger ligt bv).

ivm droogtijd muur: 1cm per maand, dus voor muur van 30 cm (oude muren zijn zelfs soms 40), die aan beide zijden kan drogen is 15 maanden!!!

MVG, Piggy

firma vertelde me dat muur vol hangt met hygroscopische zouten, die moeilijk te verwijderen zijn, daarom een noppenmembraan die dan die zouten afdekt en zodoende geen nieuw vocht kan aantrekken.

 Er is nog een andere / betere / duurzamere / ecologischere oplossing tegen opstijgend vocht!

 

Uit Duitsland komt een serie producten (Hydroment) die van zand en cement een bijzonder mortel (saneerpleister) maakt waarmee een vochtregulerende stuclaag /pleisterlaag wordt aangebracht. Deze wordt 2 cm dik aangebracht en doet 2 dingen:

 

1. Het isoleert de zouten en nitraten in het muurwerk zodat deze niet in het pleisterwerk kunnen migreren.

 

2. Het onttrekt het vocht uit het muurwerk en verdampt dit onmerkbaar in de binnen of buitenlucht.

De muur is na gebruik gesaneerd en afgewerkt en als er geen bijkomende grote vochttoevoer is (kapot riool, gesprongen waterleiding, huis staat aan de waterkant) zijn aanvullende maatregelen niet nodig.

 

Het product wordt al ruim 35 jaar gebruikt gebruikt om o.a. monumenten mee te restaureren en is wetenschappelijk bewezen. Door het vochtprobleem op deze manier op te lossen blijft er een gezonde natuurlijke vochthuishouding in de muur welke de levensduur van de muur aanmerkelijk verlengd. Bij injecteren wordt de vochttoevoer geblokkeerd maar blijft het fundament onder de horizontaalsperre kletsnat en is er een zone met verhoogde waterdruk omdat de capillaire werking nooit stopt.

 

Ik heb dit product gebruikt om een plint/sokkel om mijn boerenhoeve te plaatsen. Kijk eens op http://www.pelikaanhoeve.be

 

 Hydromentproducten zullen vanaf medio januari 2010 verkrijgbaar zijn bij Ecomat te Zoersel.

Op 21 januari wordt het gepresenteerd op het Konklaaf van de VIBE in het Ecohuis te Antwerpen en u kunt het bekijken op Batibouw 2010.

Is er al een prijs gekend van dit product (Hydroment)?

Paar prijsvoorbeelden:

€ 12,00 per m2 bij het zelf aanbrengen en aanmaken met zand, cement en los additief

€ 25,49 per m2 bij zelf aanbrengen van licht isolerend (Lambda 0,151) kant-en-klaar mix

€ 62,50 per m2 voor 4 cm dikte voor het sanerende en isolerende (Lambda 0,1) volledig ecologische WD

 

Daarbij komen de kosten voor de plakwerker. Dit loopt van € 14,00 tot € 35,00 per m2, afhankelijk van grootte, bewerkelijkheid, voorbereiding enzovoort.

 

Hier kunt u een wetenschappelijk rapport downloaden waarin de ontwikkeling en werking van het isolerende pleisterwerk wordt onderzocht. http://www.hydroment.be/onderzoeksrapportWDaf2.doc

Jammer dat het zo duur is, ziet er wel een goed produkt uit.

 

Zal ooit toch mijn kelder met iets moeten doen.

maar eerst de rest van het huis.

Heb je vochtproblemen? Door opstijgend vocht, indringend vocht of condensatie?

 

Veel handige mensen doen hun kelder zelf met het additief, dan is 12,00 per m2 toch niet duur? Bij condensatie zul je wel moeten isoleren.

Het is niet moeilijk aan te brengen, maar echt strak stukadoren is heel moeilijk. Ik heb zelf ook een aantal wanden gedaan, maar de living laat ik straks aan een plakwerker over. Echt mooi strak plakken is nog een vak.

 

Huis is uit de jaren 50.

Kelder heeft witte uitslag en baksteen schilferd een beetje af.

Geen schimmels te zien.

Vloer is een dubbele bodem (met kiezel tussen), dus daar geen probleem.

 

Wat dat isoleren betreft 4 cm, is dat dan +/- gelijk aan 1,5 cm minerale wol.

(vind dan de isolerende versie wel duur)

 

Strak plakken kan ik wel, want ben mijn huis al aan het lemen en pleisteren.

 Je kelder hoef je niet met 4 cm te isoleren. Aan een keldermuur in de aarde heb je veel minder warmteverlies dan aan een bakstenen buitenmuur. Behalve wanneer de muur nat is omdat deze dan door de thermische geleiding van het vocht de temperatuur van de omliggende aarde aanneemt. Bovendien verwarm je de kelder toch niet tot woonruimte-temperatuur?

Ik zou adviseren om er eerst eens een dunne laag met het het additief te plaatsen, dit kan later als hechtlaag dienen, maar maakt je kelder wel meteen droog. Dan kun je later nog een isolerende laag aanbrengen.

 

Hier is overigens een bericht van iemand die Hydroment in combinatie met leem gebruikt heeft en eerst een proef gedaan heeft. Inclusief foto's

http://www.hydroment.be/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=8

 

 

 

 

 

Ik lees op je forumsite, dat verschillende keren gesproken word over eerst hydroment te zetten en dan kalei.

Is dat wel nodig? (zeker voor een volledig huis)

Kalei op zichzelf is toch ook al waterafstotend.

En bij echte vochtproblemen zou een plint van hydrocement  en de rest van de muur in kalei, toch al genoeg moeten zijn.

Of zit ik mis?

Je hebt helemaal gelijk!

Ik heb zelf een sokkel van 80 cm rond mijn hoeve gezet om het vochtprobleem op te lossen en daarboven gewoon baksteen. Bij een gepleisterde buitenmuur met vocht- en zoutschade kun je het beste de onderste 1.5 meter bezetten met Hydroment en daarboven bijvoorbeeld Trasskalpleister of  als het oude pleister nog goed is gewoon laten zitten. Daarover dan een laag kalei(pleister). Goed gezien!

 

 

nog een tip voor je site.

 

Je zegt daar dat je niet mag behangen op hydroment.

Maar tegenwoordig bestaan er speciaal ademend/dampopen behang (van proclima)

Beste Walter, heel erg bedankt voor de tip!

We gaan op Batibouw een proefopstelling plaatsen in de vorm van een muur in een bak met water om opstijgend vocht na te bootsen. Op de muur plaatsen we het Hydroment stucwerk met daarop een aantal damp-open afwerkmaterialen zoals leempleister, leemverf, kalkverf en traskalk kaleipleister. We doen dit samen met Ecomat.

We zullen in deze opstelling ook een isolatiemateriaal en dit behang testen. Deze tests zijn voor gewoon te zien voor het publiek.

Beste

Tegen opstijgend vocht is Hydrablock de juiste en economischste oplossing. U kunt het zelf doen, eenvoudig aan te brengen met verfrol, borstel of lage druk spuit. Hydrablock is milieuvriendelijk, sluit uw muren niet hermetisch af en is, door persoonlijke ervaring, zeer effectief.

Hydrablock moet niet injectierd worden, want het is water gebasierd en vind zijn eigen weg door de haarvatten, die de oorzak van opstijgend vocht zijn.

 

Groeten

Roderick

Hallo,

Heeft iemand al ervaring met dit product "hydrablock"? Toen ik de productinfo. even bekeek vond ik dit;

"Hydrablock heeft nagenoeg geen oppervlaktespanning en zal ook de oppervlaktespanning van het beton zelf reduceren. De capaciteit om geheel op eigen kracht en zonder enige extra druk van buitenaf het beton diep binnen te dringen, ligt vooral aan deze eigenschap"

Kan iemand mij dit eens uitleggen aub?

Gisteren een specialist een offerte laten opmaken vr mn kelder waterdicht te maken.

Offerte bevatte;

Injectie op het gelijkvloers over een lengte van 30m; 3690 euro

Fleece membraan tegen de muur tegen zout aanslag; 2250 euro

Kelderbehandeling dmv vloerdrain, wanddrain, afvoerpomp en polybetonvloer.; 7800 euro (kelder is 25m2 en 1.80m hoog.)

Totaal met btw; 14.670 euro

Mijn vraag is;

Als ik nu heel men kelder met dit product behandel. Ben ik dan gegarandeerd 30 jaar droog?

 

 

Huis 1 jaar geleden gekocht en constatterde afgelopen winter dat er waterinfiltratie door de muur is. Vooral bij hevig regenweer. Deze is dan echt kletsnat en met gevolg dat in de kelder een paar milimeter water staat. 2 maand geleden voor een groot stuk de verf van de muur afgeslepen en de voegen, daar waar het meeste loskwam, opnieuw gevoegd. Tot op heden nog geen water in de kelder en is de muur niet echt nat. Dit komt natuurlijk doordat ik de verf eraf heb gedaan en de steen kan ademen. Ik op klein stuk is er wel sprake van zout ( lijkt op witte schimmel maar is geen schimmerl ) dat uit de oude voegen of steen komt. Wil er nu Hydroment of Toroseal op zetten maar twijfel tussen beiden. Toroseal is wel het gebruiksvriendelijkst. Je "verft" het erop terwijl Hydroment je erop moet "bezetten" en daar ben ik niet handig in. Natuurlijk, 't is maar een kelder dus het moet niet tip top zijn. Als ie maar watervrij is.

Iemand een mening ?

Helpt die hydroment ook als er zouten in de muur zitten? Wat gebeurt er als je daarna de muur schildert of behangt?

(ik heb last in mijn woonkamer)

Beste,
als opstijgend vocht niet bestaat gaat het injecteren ook niet veel helpen. Weggegooid geld.  Onderzoek wat de juiste oorzaak is en neem de oorzaak weg.  Daar zijn handboeken van beschikbaar op het net. Je kan dit zelf leren.  Met een beetje zelfstudie kom je er wel makkelijk uit. Alle oorzaken, gevolgen, en oplossingen worden zeer duidelijk beschreven, ook over de oplosbare zouten.  Deze oplosbare zouten zijn trouwens zeer eenvoudig om te zetten, zonder afkappen.
Infomeer eer ge begint.
Groeten
Vochtadvies

Beste Eddy,

Gisteren op een ander forum verwijderd wegens het trachten te verkopen van onzin.

Vandaag hier opnieuw proberen om uw onzin verkocht te krijgen? Want daar gaat het bij jouw om, een boekje proberen te verkopen met als voornaamste stelling: Opstijgend vocht bestaat niet

Het begint zielig te worden.

Charel ( bestrijder van opstijgende onzin)

Heb elke dag klanten die hun woning hebben laten injecteren tegen opstijgend vocht en die na vele vruchteloze pogingen met scha en schande moeten vaststellen dat dit weggegooid geld is.  We spreken dan over duizenden tot tienduizende euro's. Dat is pas zielig en zelfs weerzinswekkend.
Groeten
Vochtadvies

Ben in de praktijk al dikwijls getuige geweest van problemen door opstijgend vocht. Na het maken van een waterkering (injectie, onderkappen enz...), was in bijna alle gevallen het probleem opgelost.

Hardnekkig blijven beweren dat opstijgend vocht niet bestaat tegen de natuurwetten in en dit om hier een boekje te kunnen verkopen is zielig.

Charel

Kleine nuance,  ik verkoop niet, ik los problemen op.
Ik wil met u naar deze betreffende woningen gaan en meten.  Het is niet omdat bepaalde zichtabre schade is weggemoffeld dat de oorzaak is weggenomen.  Velen hebben nog een koude vloer of condensatie op de ramen in de winter, vraag het maar.
Groeten
Vochtadvies
 

V. advies

Opstijgendvocht = opzuigendvocht.

 

Leg dan eens uit hoe het komt als je een pak snelbouw in een plas zet op bouw.

de onderste 2 à3 lagen lagen volledig verzadigd geraakt door water?

Word dit niet opgezogen door poreuze stenen

Haal je boekske er eens bij .

Overtuig mij eens.

Graag een zinnig antwoord en ik ben een volgeling.

En ik loop zondag met u mee.

Chris

 

Ik heb jou hier of op de andere fora nog geen problemen weten oplossen. Jouw advies is meestal:" Koop mijn handboek en dat zal uw probleem oplossen".

Ik denk eerder dat dat dan jouw (geld)probleem moet oplossen.

En ik hoop dat men ook op dit forum snel zal weten wat te doen.

Charel

Het freatisch watervlak ligt op de meeste plaatsen lager dan 50 cm onder het maaiveld. Dikwijls zelfs op 2 of 4 meter diep.  Als de bakstenen 2 stenen hoog capillair water opnemen dan zal dit nog steeds 30 cm onder maaiveld niveau liggen.  De meeste woningen hebben echter een betonnen fundering die geen vocht opneemt, laat staan capillair opzuigt.  Indien we de naakte muren van oude woningen, met een bakstenen fundering, hoogfrequent gaan meten in de diepte dan komen we tot de vaststelling dat bepaalde stenen nat meten en andere stenen die lager liggen droger meten.  Als het water capillair vanuit de grond zou opgenomen worden dan zouden de lagere bakstenen natter moeten meten dan de hoger gelegen.  Dit klopt dus niet. 
Meer nog als een muur capillair vocht zou opnemen uit de grond dan zou de muur nat moeten meten en de vloer droog.  Als we hoogfrequent gaan meten tot 12 cm diepte, dan meet de vloer nog veel natter dan de muren.  Klopt ook niet.  Dus opstijgend vocht bestaat niet.  Steeds zijn het andere oorzaken.
Groeten
Vochtadvies

Chris,

Je hebt gelijk, opstijgend vocht is een ongelukkige term, opzuigend ware misschien beter, hoewel er ook niet echt wordt gezogen.

Het is eigenlijk capillair opstijgend vocht.

Maar soit, we weten wat we bedoelen en dat het bestaat, en het is nu eenmaal de door iedereen best gekende en meest gebruikte benaming.

Charel

Als ik concrete antwoorden en oplossingen geef worden deze verwijderd van de fora.  Niet moeilijk dat je deze dan niet vindt.
Ik dacht dat een degelijk bouwforum open stond voor een open discussie rond dergelijke problemen.
Blijkbaar ligt deze materie zeer gevoelig bij bepaalde personen en worden gerichte opmerkingen dadelijk verwijderd. Zeer ruimdenkend moet ik zeggen.  Of heb je zelf aandelen in bepaalde firma’s die niet anders doen dan alles maar injecteren wat vochtig is? Dat kan een verklaring zijn.
Groeten
Vochtadvies

Dit is geen antwoord op de duidelijke en simpele vraag van Chris.

Je draait rond de pot met uw dure woorden (freatisch watervlak, hoogfrequente metingen).

Charel

Ik heb geen enkel belang bij wat voor firma ook. Heb je mij al ergens mijn diensten of mijn boek zien aanprijzen? Dat doe jij alleen.

Ik ben enkel sterk allergisch voor hoogdravende onzin.

Charel

V. advies.

Ik wacht op mijn antwoord.

Stel wij nemen uw honderden boekjes die je niet kan slijten

en leggen die opéén als een muur op bovenste verdieping van bouw in een plas

Hoe komt het dan dat onderste lagen boekjes verzadigd geraken van water?

Zelfde situatie als met snelbouw.

Dus niet 30 cm onder maaiveld.

Bij een duidelijk antwoorde en u verbaast mij ,

zal ik zondag uw boekjes gaan  slijten. ;-)))

Chris

 

 

 

 

 

Waar geef je ergens concrete antwoorden en oplossingen ? Vroeg iemand je iets ?

Jij begon met een topic om je boeksken te promoten en onzin te verkopen. Meestel bannen ze spammers, dus wat zit je hier te lullen over ruimdenkendheid. Nu zit je de moderatoren al onderhuids aan te vallen. Ze zijn hier erg braaf moet ik zeggen.

 

Laat maar horen. Voor welk probleem wil je een gepaste oplossing?
Groeten
Vochtadvies

V.advies.

Ik heb een muurtje gebouwd op terras,

Terras is op eerste verdieping

Als terras nat ligt worden de onderste 3 lagen

na paar uur volledig verzadigd van water.

Van waar komt dit water ?

Ps. er staat geen slag regen op muurtje.

Chris

Je tracht appelen met peren te vergelijken. Het capillair opzuigend effect is zeer minimaal en afhankelijk van de steensoort.  Een betonblokken binnenmuur in een kelder waar 5 cm water instaat zal maximaal de hoogte van1 betonblok (25 cm) optrekken.  Bepaalde gevelstenen kunnen 2 stenen in uitzonderlijke gevallen 3 stenen water capillair optrekken vanuit een plas stilstaand water.  Bij een woning staat deze plas stilstaand water steeds op een niveau van -50 cm of nog lager dan de maaiveldzone.  Het vocht in de woning zal dan nooit afkomstig kunnen zijn vanuit deze plas stilstaand water.  Het vocht in de woning heeft steeds een andere oorzaak. Neem de oorzaak weg en de vochtproblemen blijven weg.  Bij de 20.000 onderzochte woningen werd nergens geadviseerd om te injecteren tegen opstijgend vocht.  Steeds werden andere oorzaken aangepakt en alle gevolgen bleven weg.  Meer nog in ¼ van de onderzochte woningen waren reeds injectiewerken uitgevoerd door de door u welgekende firma’s, echter zonder resultaat.  Behalve hier en daar wat weg gecamoufleerde vochtplekken was de oorzaak van toevoer van vocht nog steeds aanwezig.  Een muffe geur, schimmelvlekken, condensatie op de ramen, een koude vloer (kost je 25 % op de energiekosten) enz. is blijkbaar schering en inslag na uitgevoerde injectiewerken.  Je moet meer verluchten is dan de boodschap.  En de klanten maar hun verwarming open zetten met de ramen open.  Goed advies moet ik zeggen.

Informeer eerst uzelf eer ge adviseert en alle bouwers en verbouwers zullen er u dankbaar voor zijn.
Ik denk dat het tijd wordt om eens een informatieavond te organiseren rond dit thema, wordt nog interessant.
(Ps: de meeste die het handboek bestellen zijn trouwens architecten en ingenieurs, dit zegt ook wel wat).
Groeten
Vochtadvies

Ok, je begint je bocht stilaan in te zetten. Opstijgend vocht bestaat dus nu wel zeg je. Hooguit 25 cm bij betonblokken volgens jouw en een 20 tal cm bij gevelsteen. Het is al een goed begin, je leert hier blijkbaar wat bij.

Ps: Wie een bepaald boek al dan niet koopt zegt niets over de inhoud. Het zou best wel eens kunnen dat ze het nu een miskoop vinden. Zo heb er ook een aantal.

Charel

'Wij hebben een oudere woning gekocht en alle muren hebben last van opstijgend vocht, bijna allemaal tot bovenaan. Wat is de beste methode om dat te verhelpen? Ik heb nog altijd het meeste vertrouwen in onderzagen of onderkappen, maar je vindt niet veel aannemers meer die dit doen. Hoe pakken we dit het beste aan?', wil een Livioslezer weten.

 

Alles over

 Antwoord:

'Het onderkappen van oude muren is zeker niet zonder risico en al lang achterhaald', weet bouwkundig adviseur Eddy Cruysberghs. 'Ook zit het ingebrachte vochtscherm altijd te hoog of te laag. In het ideale geval zou je er drie moeten plaatsen, wat praktisch onmogelijk is. Het injecteren van oude volle muren tegen opstijgend grondvocht kan relatief éénvoudig en geeft een definitief resultaat na een correcte plaatsing.

{C}

De huidige betere producten geven een chemische reactie aan de voet van de muur die onomkeerbaar is. Best laat je dit uitvoeren door een gespecialiseerde firma. De gemiddelde kostprijs voor het injecteren van deze oude muren ligt rond de 60 euro per lopende meter voor een muurdikte van 30 cm (+ 6% btw). Je krijgt er dan wel een garantie op van 10 jaar, maar eigenlijk is dit systeem voor altijd.'

      Tekst uit nieuwsblad zaterdag 15 december 2007     Had vochtadvies niet verklaard dat er geen opstijgend vocht was??? Valt hier iemand door de mand? Chris

 

Je hebt prachtig speurwerk verricht, proficiat.  Dit stuk is ondertussen 6 – 7 jaar oud. 
Enkel, het wetenschappelijk onderzoek, gedurende 25 jaar, is ondertussen afgerond waardoor deze stelling volledig herzien moet worden.  Zoals hierboven reeds uitgelegd kan opstijgend vocht enkel voorkomen onder de woning en nooit IN de woning.  Daarom werkt het injecteren ook niet.   Je kan er enkel wat vochtvlekken mee camoufleren maar nooit de oorzaken aanpakken.
Groeten
Vochtadvies

7 jaar geleden gold ook al het argument van de 'huidige betere produkten'.

Waren er toen ook zoveel injectiemiddelen als er bieren bestonden ?

Komt me bekend voor ivm het 'hydrofoberen'-discussie.. Hopelijk duurt dat ook geen 7 jaar en ettelijke tienduizenden gevels voordat daar het voortschrijdend inzicht tot een definitief inzicht komt.

 

Oude wijn , nieuwe zakken.

En de Vloaming ... hij ploegde zijn woning nog eens om ...

 

G

 

 

Ik zou graag uw volledig onderzoek eens willen lezen.

UW onderzoek , geen linken naar...

En kom niet af koop mijn boekje.

Chris

 

En Chris,

 

al eens de meter er langs gehouden ? Toevallig niet gestrand tussen de 10 en de 20 cm zoals alle ander labo's al voor jouw hebben kunnen vaststellen ?

So ?

Verklaring nodig ? Misschien toch maar eens de link van het fraunhoferinstituut lezen ?

"Ziegelmauerwerk etwa bei 20 cm. Der Grund dafür ist, daß zwischen verschiedenen Stoffen wie z.B. Ziegel und Mörtel ein großer Übergangswiderstand gegeben ist."

G

Maia

3 lagen gevelsteen is +-18 cm

En pak snelbouw zuigt tot halverwege pak

omdat stenen los op elkaar staan (+- 80 cm)

Is geen theorie zelf vastgesteld en mogelijk andere ook al.

Chris.

"3 lagen gevelsteen is +-18 cm"

Chris,

 

Dat was het punt dat ik al innam vanaf de eerste post.

Verklaring stond al in de eerste link en de vaststelling in het eerste filmpje.

 

Dat proefje had je juist opgesteld om aan te tonen dat het niet waar was.

 

Nu stel je echter hetzelfde vast (tussen 10 en 20 cm) en doe je alsof je je eigen punt bewezen hebt.

Niet dus. (na te lezen:  http://ecobouwers.be/forum/post/opstijgend-vocht-4 )

Kom jij nu maar met de verklaring waarom het niet verder optrekt?

En waarom het in die oude woningen met souterrain behandeld wordt op vloerhoogten van minstens 50 cm boven het maaiveld ?

 

Want dat ging je hier toch even bewijzen, was het niet ?

 

Van je companen van de waarheidscommissie moest ik zelfs m'n mond eens houden voor die onzin...

 

G

Maia,

Eu??? is dit naar mij gericht of naar V advies?

Ik iets bewijzen ?

Ik denk dat het iemand anders was.

Chris

Die kerel maakt gewoon alles wijs om zij eigen handel te verkopen

http://www.injectiewerken.be/

 

9. Waarborg en aansprakelijkheid.

9.1. In geen geval kunnen wij aansprakelijk gesteld worden voor gevallen te wijten aan onvoldoende slijtage of aan onzorgvuldigheid, onoplettendheid of aan een tussenkomst of herstelling uitgevoerd door een derde. Wij zijn eveneens vrijgesteld in geval van brand, schade door water of meteorologische omstandigheden.

9.2. De waarborg beperkt zich onder bepaalde voorwaarden (zie garantievoorwaarden) tot de gratis herstelling, gratis vervanging of de terugbetaling, naar onze keuze, van het gebrekkige stuk.

9.3. Indien de klant ons materieel opdringt van een bepaalde kwaliteit, oorsprong of soort, of een bepaald uitvoeringsprocédé, zullen wij vrijgesteld zijn van iedere aansprakelijkheid met betrekking tot de gebreken die hun oorsprong vinden in voornoemde keuze van materiaal of procédé.

 

Is een waarborg waar hij altijd onderuit kan.

Raad eens wij de eigenaar is?

 

Als je gaat kijken op streetview van google maps naar het adres,

zie je hoe prachtige bedrijven hij heeft .:-)))

Of is het gewoon een huis met computer en meerdere BVBA

Met te verklaren dat optrekkend vocht niet bestaat is er veel kans,

dat mensen gaan bellen.

Vocht advies komt met zijn heilige vochtbijbel een mistig verhaal verkondigen

waar geen mens iets van verstaat , en schakelt dan over op zij heilige oplossing ( injectiewerken.)

Hiervoor gebruikt hij een  lokale onderaannemingen

 

(Firma vochtadvies) is een tussen persoon die  op commissie werkt 

door  onzin  te verkondigen dat optrekken vocht niet bestaat.

Zijn  geslepen  reclame stunt  ,  oprekkend vocht bestaat niet is wel knap gevonden.

Mensen die hem bellen ,betalen eerst voor zijn ongelofelijke onderzoeken en advies,

en nadien een geprijsde(+ commissie) rekening voor injectiewerken.

Zulke charlatans kan je uitschakelen met erkenningsnummer zoals  bij een bouwaannemer.

Chris

 

 

 

 

Eddy, je zegt:" Je hebt prachtig speurwerk verricht, proficiat.  Dit stuk is ondertussen 6 – 7 jaar oud." 

Je bedoelt waarschijnlijk: " Verdorie, Chris heeft mijn ballon doorprikt"

En je maakt opnieuw dat bochtje, nu kan opstijgend vocht toch weer wel , alleen niet in de woning maar enkel onder de woning.

Ja, daar staat dan waarschijnlijk een bordje met : VERBODEN VOOR VOCHT.

Charel (geen antwoord gewenst, 't is goed geweest)

In ben eigenlijk een beetje ontgoocheld over het professioneel karakter van dit forum.  De meeste antwoorden zijn zeer amateuristisch en hebben niets te maken met het gestelde onderwerp.
Kom ‘to the point’ en hou het technische.  Geef een structuur aan het probleem en geef een gerichte oplossing aan de bouwer.  Daar heeft hij een boodschap aan. 

De adviezen die als professional geformuleerd werden zijn gratis en vrijblijvend ter beschikking gesteld, er worden geen voorwaarden gesteld.  Je kan de vrijgegeven stellingen aanvaarden of tegenstellen, je komt er na verloop van tijd toch wel achter.  Doe het dan met een zekere waardigheid en tracht u niet te verlagen.

Ik zal een nieuwe vraag stellen, anders wordt dit onderwerp te langdradig.
Groeten
Vochtadvies

Ok, Eddy, diegenen die jouw stelling (opstijgend vocht bestaat niet) tegenspreken (uit ervaring en met de nodige argumenten) zijn amateuristisch. Gans de bouwsector dus, van ontwerper tot uitvoerder. 

Charel