leidingen op Gutex Thermofloor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Door een beperkte vloerhoogte en voor geluidsredenen zou ik niet met een uitvullaag willen werken maar de leidingen op de Gutex Thermofloor bevestigen. Dan krijgen we dus - bestaande betonplaat - Thermofloor-leidingen - folie - chape

Probleem dat ik mogelijks zie; kunnen de vakmensen voor electriciteit en verwarming over de Thermofloor lopen of gaat deze te fel beschadiging oplopen - hoe kan je de leidingen bevestigen op de Thermofloor - mag je de folie op de leidingen leggen of moet die rechtstreeks op de Thermofloor en als laatste moet e betonplaat perfect egaal zijn voor het leggen van deze platen?

Mega bedankt voor jullie expertise

Reacties

Vertel eens iets meer over de totale vloeropbouw, inclusief afwerking, geplande diktes... Misschien zijn er alternatieven beschikbaar die hetzelfde beoogde resultaat geven.

 

Iets dat volgens mij bijvoorbeeld al niet strookt is: Gutex i.v.m. akoestiek (dus zwevende chappe?) maar leidingen boven Gutex. Dan ga je contact via leidingen krijgen en de akoestische eigenschappen teniet doen.

 

Mvg, Marc

Hey Marc,

Gutex 2*3 cm  dan leidingen dan chape 5 cm dan houten vloer 1cm - 12 is limiet. Chape zal idd zweven

Ik wil net de leidingen erboven om alles bnn de box te houden en zo geen geluiden naar beneden toe te laten

Je hebt een betonnen vloer, dan denk ik niet dat je veel last zult hebben van leidinggeluid in het verdiep eronder. Welk soort leidingen moeten er komen? Ook afvoer? diameter?

Ik zou eerder kiezen, indien mogelijk, voor 2cm uitvul, 4 cm Gutex (of gelijkaardig materiaal) en 5 cm chape. Tenzij de Gutex ook thermisch moet isoleren. Geen vloerverwarming neem ik aan/hoop ik?

 

Mvg, Marc

waarom wil je isolatie in die vloer?  Ik vermoed dat ruimte er onder dus ook gebruik wordt. Dus warmteisolatie is niet nodig?

Ik denk logischer: bestaande beton met leidingen: chape; zwevend parket; tss chape en parket 'iets' dat nog geluid tegenhoud. bv de de gutex.

Walter

hey Marc,

 

afvoer ook, daar zou ik min een buis van 40 moeten hebben met verloop dus....deze moet in chape boven.

 

Nee geen vloerverwarming, dus jij zou leidingen op de beton leggen en dan uitvullaag; ie schuimbeton of zo?

akoestiek is belangrijk eronder komt onze woning.... heb geen zin in geluid van boven ons

Wij hebben eerst pavalit dan pavapor, dan OSB en dan parket. (kijk naar deze foto en de volgende)

https://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenbergVERVOLG#5556129425685857458

Ook goed tegen geluid!

(kurk ipv. parket zou nog meer geluid tegenhouden)

Tenzij je kiest voor een droogbouw systeem, zoals Walter verder aangeeft zou ik het als volgt doen:

2 cm uitvul, 4 cm Gutex, leidingen kunnen in uitvullaag en de afvoer gedeeltelijk in uitvul en Gutex. Je hebt 6 cm tot chape, plaatselijk is 1 cm boven afvoerleiding voldoende om geen contactgeluid te hebben. Dan heb je nog 1 cm voor verval van afvoerleiding.

OK great info, maar als die afvoer in de Gutex steek, neem ik het effect van de isolatie niet weg. Ze vertellen me steeds dat het geluid door je zwakste punt gaat.... dus je mag 2 meter isolatie steken en op een plaats 5cm, wel dan zou heel e 2 meter nutteloos zijn.... julie idee?

Je hebt verschillende vormen van akoestische isolatie. Met een licht systeem (zoals een gyproc wand) heb je massa-veer-massa nodig. Die massa moet buigslap zijn en is relatief licht. Maar door de massa-veer-massa opbouw, geeft dit een goede geluidsdemping, een beetje zoals de ophanging van een wagen .

 

Je hebt ook een goede luchtgeluid demping met massa alleen. Jij bent in dit geval. Betonnen welfels en een zwevende chappe. Dat zijn beide zeer grote massa's. Waarvoor jij bijkomende isolatie nodig hebt, is contactgeluid isolatie. Je moet er simpel op letten dat de chape nergens contact met onderliggend welfsel of wand maakt.

 

Ik nodig specialisten uit om te vertellen wat er minimum nodig is tussen chape en welfsel om goed effect te hebben.

 

Maar als je zo bezorgd bent over geluid, dan moet je met alles rekening houden, ook wandopbouw. Vergeet dan vooral ook de deuren niet, want die vormen zeer dikwijls een zwakke schakel.