Energie onafhankelijke woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allen,

Heeft er iemand van jullie reeds ervaring met het concept van fronius: The house of the future (http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID-C73C8F42-9A33C025/fronius_inter…)?

Ziet er super interessant uit maar veel te duur! Weet niet of het al op de markt is...

Groeten,

David

Reacties

Beste,

Die installatie zal veel geld kosten.

Omzetting van energie naar waterstof(opslag)  en terug naar energie.

Als je bedenkt dat een fuel cell voor waterstofbus 1 mj euro kost.

Ik  denk eerder dat het een prestige project is.

Zal nog echt toekomst zijn voor huishoudelijk ,vrees ik .

Ik kan mogelijk naast zijn , natuurlijk.

Chris

het ziet er leuk uit voor op een eiland, maar is dat nodig in een genetwerkte maatschappij ?

 

Wanneer de maatschappij hier genoeg geld zal voor over hebben, is dat misschien de oplossing van de toekomst. De onderzoeken duren nu reeds meer dan 30 jaar, maar er is in feite nog geen echte doorbraak.

Een woning is nooit onafhankelijk van energie, er kruipt juist enorm veel energie in woningen tijdens bouw, gebruik en ook nog eens tijdens de sloop. Je zou hooguit kunnen spreken van een energie-arme woning, d.w.z. gebouwd met weinig energie, met een zo klein mogelijke vloeroppervlakte, met een laag warmteverlies per m², met bewoners die zuinig omspringen met energie (warm water) en waarbij de materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt na sloop. Als het weinige energieverbruik dan ook nog deels wordt afgedekt met een zonneboiler/PV dan zou je kunnen spreken van verminderde afhankelijkheid.

 

Maar waarschijnlijk zal hier bedoeld worden dat een normale woning (massief-pursief) met een normale vloeroppervlakte (300+m²), normaal energieverbruik (18.000 kWh) en eveneeens gebruikelijk stroomverbruik (5.000+kWh) van energie wordt voorzien door een andere dan normale energieleverancier. De afhankelijkheid van deze leveranciers wordt dan gewoon ingeruild door afhankelijkheid van een andere leverancier. Niet echt boeiend dus...