levensduur van een wtw van Orcon?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik wou graag weten hoe lang een Orcon HRC400 balansventilatie wordt geacht mee te gaan? Ik kan een koopje doen, maar ze is 5 jaar oud....dus vroeg ik me af hoe lang zoiets meegaat....

Reacties

10j

 

Onze installatie is nu vijf jaar oud en werkt nog perfect. Meer kan ik niet zeggen. Ik denk wel datv de levensduur langer dan 10 jaar moet zijn. Na een jaar geeft de pollenfilter praktisch niet meer weerstand dan in nieuwstaat. Bij 210 m³/h (ons hoogste debiet) gaat het verbruik van 73,5 naar 76,3 W.

Ik zou begot niet eens weten hoe zo'n WW kapot kan gaan. Vuil, ok, maar dat kan je relatief gemakkelijk reinigen.

Paul,

10jaar zeg je.

Dat is kort en duidelijk . Je lijkt heel zeker.

Is dat uw ervaring of is dat ergens gespecifieerd? Waar?

Charel

uiteindelijk moeten die electrische motoren toch eens de geeft geven.

Walter

Dat hele toestel zal wel langer meegaan dan 10 jaar maar bepaalde slijtage gevoelige delen zullen mss wel eens vervangen moeten worden. Ik denk dan vooral aan de ventilatoren en elektronische printplaten. Of je het toestel binnen 10 jaar effectief gaat vervangen gaat waarschijnlijk afhangen van de kostprijs van een eventuele herstelling. Als ze bv 700 Euro vragen voor een nieuwe sturing en uw toestel kost maar 1100 of 1200 Euro zou ik een nieuw toestel kopen...Of...zullen er binnen 10 jaar nog onderdelen te vinden zijn?

 

In feite zou het normaal zijn dat een nieuwe generatie ventilatoren in het gabarit van de oude zou passen. Ik denk dat de rest geen probleem zou geven, want dat is vooral een voeding op laagspanning.