zonnewering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
ik zou graag een zonnewering plaatsen van 4.75m br en met een uitval van 4.00m maar heb maar 3 stenen in de hoogte over dan oversteek van het dak
, aan beide kanten heb ik 50 cm waar ik deze kant vastzetten maar daar tussen zit ik met een rolluik kast en daar kan ik niets bevestigen.
in totaal heb ik 3 stenen boven de schuifraam en ik denk dat dit niet genoeg is voor de wering te bevestigen als ze volledige uitval heeft.( gewicht).iemand een oplossing misschien de oversteek van dak even verwijderen en haken plaatsen met chemische verankering maar zou moeten weten wat het gewicht is bij uitval .
mvg

Reacties

Niet alléén wat het gewicht is bij uitval..;maar ook wat als er plots een wind op steekt en het windscherm nog de tijd niet heeft gekregen om in de schuiven...

Ja dat klopt ook maar het hele systeem is wel voorzien van wind/ zon sensoren.

Lambrechts,

Mogelijkheid van bevestigingspunten .

Zaag met gatzaak gaten in gevelsteen  terhoogte van betonplaat.

Boor gaten in betonplaat , en veranker bevestigingsankers

Bij mijn zuster (ook laagbouw)zijn die op betonnen zoldervloer bevestigd.

nadien isoleren en rubber op gaten .

Chris

 

bedankt voor je info zal ik zeker doen.

mvg