Pelletkachel zit steeds verstopt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Pelletkachels zijn super maar kijk goed uit waar je ze koopt! Wij hebben in oktober een peperdure pelletkachel gekocht bij Ecokachel in Buggenhout om ons huis volledig te verwarmen. De kostprijs was bijna drie keer zo duur dan in een doe-het-zelfzaak, maar goed alles werd geïnstalleerd en er waren 2 ton pellets in de prijs inbegrepen. Echter, de service na verkoop is abominabel... We moeten minstens twee maal per dag de kachel VOLLEDIG schoonmaken, anders loopt hij vast. Dit kan niet de bedoeling zijn, denk ik... Na herhaaldelijk gebeld te hebben naar de installateurs, krijgen we steeds een botte afscheping. Met gevolg dat het probleem niet opgelost geraakt en we vaak met barkoude temperaturen in huis zitten of met electrische vuurtjes moeten bijverwarmen (we hebben twee kleine kindjes). Mijn schoonouders daarentegen hebben ook een pelletkachel aangeschaft, ook laten installeren, voor de helft van de prijs. Zij verwarmen ook constant hun huis ermee en hebben nooit problemen, moeten in plaats van twee keer per dag, om de twee-drie dagen hun kachel schoonmaken.
Pelletkachels zijn dus super, maar informeer je waar je ze koopt.

Reacties

kun je niet beter merk en type vermelden ipv te veralgemenen ?

Sorry, ARCE Junior. Ecotronic, Buggenhout. Rechtstreekse import Italië.

dat is geen toestel om uw huis te verwarmen, daar verwarm je uw living mee ; dat is een fantasie toestelletje...

 

dat is een pellettoestel om als centrale verwarming te gebruiken...

Tja, te laat... heb er al lang spijt van; vooral van de slechte service.

Veel hangt af van de kwaliteit van de pellets en van de instelling. Ik heb dit zelf vroeger ook meegemaakt.

 

Twee veel voorkomende problemen met mogelijke oplossing:

1) de resten in de vuurhaard zijn poreus maar keihard -> veel kans dat er te veel kalk in de pellets zit; koop andere pellets.

2) de resten in de vuurhaard zijn zachter en zéér sterk aangeroet -> veel kans dat deer te weinig lucht per debiet pellets is; veel toestellen kunnen de luchttoevoer vergroten (gebruikersoptie). Dit kan binnen beperkte grenzen, de installateur heeft vaker een groter instelbereik. Zie uw handleiding. Probeer ook eens welk vermogensstand de beste is: op min en max brandt de kachel vaak minder proper dan ergens middenin. U kunt er dan misschien niet voldoende mee opwarmen, maar minder elektriciteit verbruiken is ook al een stap vooruit.

 

-> In uw geval: probeer zeker ook eens twee zakken pellets te ruilen met uw ouders.

 

Laat gerust weten of dit u vooruit helpt.

 

Mvg,

Jurgen

 

Beste,

wij hebben net dezelfde ervaring bij Ecokachels!

Een te dure kachel aangekocht,het ergste is nog de installatie van de afvoerbuis.

Deze is enkelvoudig geïnstalleerd ipv dubbelwandig,met als resultaat schouwbrand!

3 maal gevraagd om dit te repareren maar zonder enige reactie,uiteindelijk een nieuwe pelletkachel en schouw moeten installeren.

Voor mij zijn dit absoluut onbekwame verkopers.