ontbrekende isolatie tussen kelder en leefruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,
tussen de parketvloer op vezelplaat in de leefruimte en het plafond van de kelder bestaande uit gyprocplaten is er een ruimte van zowat 20cm hoog. De vloer steunt op balken met een tussenruimte van ongeveer 40 a 50 cm. De temperatuur in de kelder is nooit lager dan 13 C hetgeen doet vermoeden dat er een groot warmteverlies is via de vloer. Op welke manier kan ik best isoleren zonder veel breekwerk? Zelf doen of laten doen?

Groeten

Reacties

Inblazen met isolatie bolletjes

http://www.isovan.be/nl/muurisolatie/hr-thermoparels

Chris

Een temperatuur van 13 graden in de kelder is eigenlijk redelijk normaal hoor. Dat is namelijk ook de gemiddelde temperatuur van de grond op kelderdiepte. Ik denk dus dat je niet zo heel veel gaat winnen, qua warmteverlies, door daar te isoleren. Uw parketvloer met vezelplaat en gesloten tussenruimte vormen ook al een mate van isolatie.

Charel

Als je thermoparels neemt, neem dan die met grafietlaag.

Die isoleren beter!

Charel als je een kelder hebt met verluchting/raampjes, dan is 13° niet normaal in de winter.

De kelder is in feite een "sous-sol" , dus half boven het maaiveld met een vrij groot raam , enkele beglazing, en deze ochtend bij min 5 C buiten, nog plus 14 C in kelderruimte

Dat zou inderdaad een verschil kunnen geven Walter. Dan wel bij een ruime verluchting met doorstroom wat in de meeste kelders niet is.

Mijn reactie was zo omdat ik de ervaring heb dat als je in de winter in de kelder komt je deze als min of meer warm ervaart, kom je in de zomer in de kelder dan ervaar je deze als koel terwijl de temperatuur er meestal gans het jaar winter en zomer ongeveer hetzelfde is.

Het zou interessant zijn om te weten te komen hoe de temperatuur nu in de meeste kelders is, ik vermoed rond de 10 a 13 graden.

Charel

 

Dat is inderdaad een heel ander verhaal, mijn vorige uitleg is niet van toepassing.

Charel

Als je de vloer gaat isoleren zal die kelder +/- 6° a 8°  zijn. (met dit weer)

 

Als je de vloer gaat isoleren, zorg dan ook dat er geen tocht via de kelderdeur kan.

Of papiervlokken (cellulose). Ecologischer.

Charel

Hoe makkelijk kan je overal bij?  Vanwaar heb je toegang tot die ruimte?  

Als je je vloer helemaal kan wegnemen kan eender welke isolatie plaatsen.  Indien niet moet je inspuiten.  maar ook dan moet je voor een toegang tot de ruimte zorgen.

Walter